Connect with kami

Harita pilem

'Datang ka Bumi dina Gelap': Latihan Kasar dina Kekerasan [Tinjauan Sundance]

dimuat

on

Datang ka Bumi dina gelap

Datang ka Bumi dina gelap ngayakeun pamirsa dina cekelan beusi fist tadi wengi nalika perdana na di Festival Film Sundance kalayan salah sahiji tindakan munggaran anu paling pikasieuneun anu ditingali ku panempo ieu mangtaun-taun.

Nyetél kana latar anu éndah di Selandia Anyar, pilem dibuka sareng kulawarga lirén pikeun piknik saatos angkat gunung. Nalika dua lalaki muncul ti leuweung, kulawarga geuwat dijaga, tapi saatos aksi kekerasan dadakan sareng rahang, serangkaian kajadian anu anéh sareng corak diatur tempat anu bakal maksa sahanteuna hiji anggota kulawarga pikeun nyanghareupan hantu jaman baheula.

Pilem ieu dumasar kana carita pondok ku Owen Marshall kalayan naskah ku Eli Kent sareng James Ashcroft. Ashcroft ogé ngarahkeun fitur.

Datang ka Bumi dina gelap nyaéta pilem anu nungtut waktos kanggo nyerna sareng ngémutan saatos nonton éta. Pemirsa ampir kedah nempatkeun jarak antara dirina sareng bahan pikeun ngolah naon anu aranjeunna tingali.

Réaksi saharita visceral, sareng bakal gampang pikeun mecahkeun kakejamanana pilem salaku hal anu ngan ukur dimaksudkeun pikeun ngareuwaskeun pamirsa tanpa nawiskeun hartos anu ngadasarkeun. Aya tempat pikeun jenis pilem éta, sareng pastina aranjeunna tiasa ngahibur, tapi ieu sanés masalahna di dieu.

Anu dilakukeun Ashcroft sareng Kent nyaéta carita ngeunaan kekerasan anu ngalahirkeun langkung seueur kekerasan. Éta mangrupikeun koméntar, dina bagian, ngeunaan perlakuan barudak anu dilembagaan sareng jinis jalma déwasa anu janten budakna. Éta ogé katingal anu rada jelas dina akibat tina linggih sareng nonton kekerasan kajantenan tanpa nyarios nepi ka ngeureunkeunana. Aya kalepatan dina tiiseun, sareng kalepatan éta maénkeun saé pisan Datang ka Bumi dina gelap.

Anu kuring carioskeun nyaéta pilem ieu lumangsung dina warna abu-abu. Pastina aya "jalma jahat" sareng "jalma alus," tapi garis anu misahkeunana paling kabur. Karakter-karakterna tanpa kasalahan alamiah dina maén moral ieu dikirim gancang sareng prasangka ekstrim sapanjang pilem.

Sadaya ieu dimaénkeun luar biasa ku pamaén pusat anu ngalaksanakeun peranna ogé.

Miriama McDowell sareng Erik Thomson sigana nari dina garis agul-agul salaku kolot Jill sareng Hoaggie. Ti saprak aranjeunna sadar yén kulawargana aya dina bahaya, aranjeunna janten saraf atah, terus-terusan berebut pikeun nyalametkeun jalma anu aranjeunna cinta. Anjeun leres-leres tiasa ningali McDowell robih nalika anjeunna raoseun murangkalihna aya dina bahaya nalika karasa tina cangkéngna sareng kaku awakna.

Di sisi anu sanésna, Daniel Gillies, nyandak Mandrake, peran anu gampang janten kartunis anu kaleuleuwihan tina kekerasan anu dipersonalisasi sareng ngajantenkeun penjahat anu diukur. Kalayan hiji tampilan, éksprési anu rada dirobah, anjeunna tiasa ngajantenkeun getih anjeun tiis.

Ngurilingan pamaén pusat nyaéta Matthias Luafutu salaku Tubs anu sepi. Kinerja aktor dina peran anu ampir sepi nyaéta definisi paribasa baheula anu "masih perairan jero." Anjeunna henteu bisa dipungkiri paling misterius para pemeran. Kami henteu pasti yakin naon anu anjeunna pikirkeun atanapi naon anu ngabeungkeut anjeunna ka Mandrake. Anjeunna pastina langkung pasif ti dua, ngalaksanakeun paréntah kalayan katingalina detasemen, tapi pikeun sadaya tokoh anu digambarkeun dina pilem éta, anjeunna anu kuring hoyong terang langkung seueur.

Nalika kami réngsé nempoan wengi tadi, kuring sareng batur sapagawean ngabahas naon maksudna. Naha aya "hartos" naon anu parantos disaksian ku kami? Naha Ashcroft leres-leres ngan ngonci kami dina mobil sajam satengah sareng pembunuh anu pikasieuneun sareng ningali kumaha anjeunna tiasa ngadamel kami?

Tadi wengi, kuring teu gaduh waleran, sareng énjing-énjing ieu, kuring henteu yakin pisan yén kuring ogé henteu.

Kuring bakal nyarios kieu. Abdi henteu ayeuna, ogé kuring henteu kantos percanten yén "kekerasan anu henteu aya artina" mangrupikeun hal anu nyata. Sababaraha kekerasan langkung gampang dipikahartos tibatan anu sanésna, tapi aya waé alesanana, sanaos jalma anu ngalakukeun kalakuan kekerasan éta henteu tiasa sacara jelas ngahartikeun éta hartos nyalira.

Kekejaman henteu aya dina vakum. Pembunuh jarang tiasa ditempatkeun dina kategori anu nunggal. Mandrake sareng Tubs pastina gaduh kekerasan sareng kakejaman dina éta, tapi ogé Jill sareng Hoaggie. Nya dina meditasi kana ideu ieu anjeun tiasa ngamimitian ningali naon anu diciptakeun ku Kent sareng Ashcroft dina pilem éta, sareng jujur, anjeun kedah ningali éta nyalira.

Kalayan adegan anu pikasieuneun sareng tungtung anu teu jelas. Datang ka Bumi dina gelap pasti pilem anu bakal aya jalma anu nyarios dina 2021.

Klik pikeun mairan
0 0 sora
artikel Peunteun
ngalanggan
ngabéjaan tina
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar

Harita pilem

'Malum': Rookie, Kultus, sareng Shift Terakhir anu Ngageuingkeun

dimuat

on

Teu éléh

Salaku fans horor, kami parantos ningali seueur adaptasi pilem pondok. Aranjeunna masihan sutradara sareng panulis kasempetan pikeun ngalegaan visi kréatifna, ngawangun lore sareng nyepetkeun anggaran anggaran pikeun nyangking niat pinuh ka pamiarsa. Tapi henteu sering urang ningali perlakuan anu sami ieu dilakukeun pikeun pilem fitur anu tos aya. Teu éléh presents sutradara Anthony DiBlasi jeung kasempetan emas pisan, sarta release téater cocog. 

Dirilis langsung ka video dina 2014, Shift Tukang éta saeutik hit runaway di kalangan horor indie. Ieu garnered babagi adil na pujian. Jeung Teu éléh, DiBlasi ditéang rék dilegakeun alam semesta dijieun dina Shift Tukang - ampir 10 taun engké - ku reimagining carita jeung karakter dina cara badag tur bolder. 

In Teu éléh, perwira pulisi rookie Jessica Loren (Jessica Sula, kulit) requests méakkeun shift munggaran nya di kantor pulisi decommissioned dimana almarhum bapana digawé. Anjeunna aya pikeun ngajaga fasilitas éta, tapi nalika wengi maju, anjeunna mendakan hubungan anu misterius antara pupusna ramana sareng kultus anu jahat. 

Teu éléh babagi lolobana plot na sababaraha moments konci kalayan Shift Tukang – garis dialog di dieu, runtuyan kajadian di dinya – tapi sacara visual jeung nada, anjeun ngarasa kawas anjeun geus diasupkeun film pisan béda. Stasion tina Shift Tukang nyaeta fluoresensi sarta ampir klinis, tapi Teu éléhlokasi 's karasaeun leuwih kawas slow, turunan poék kana madness. Ieu filmed dina kantor pulisi nyata decommissioned di Louisville Kentucky, nu DiBlasi dipaké pikeun extent pinuh na. Lokasina nyayogikeun kasempetan anu ageung pikeun kasieunan. 

Warna ngaliwatan pilem janten darker na grittier sakumaha Loren learns langkung seueur ngeunaan kultus nu - sugan - pernah bener ninggalkeun stasion. Antara grading warna jeung gore praktis jeung épék mahluk (ku RussellFX), babandingan munggaran nu datang ka pikiran éta Can Evrenol urang Rangkén, sanajan Teu éléh presents teror ieu dina cara leuwih digestible (Turki teu mess sabudeureun). Siga setan Serangan dina Presint 13, ngalarti ku rusuh kultus.

nu musik pikeun Teu éléh diwangun ku Samual LaFlamme (anu ogé nyetak musik pikeun Outlast kaulinan pidéo). Ieu musik berdenyut, gritty, maddening nu drive anjeun nyanghareupan munggaran. Skor bakal dileupaskeun dina vinyl, CD, sareng digital, janten upami anjeun hoyong ngalaman tegangan sareng nada guludug di bumi, wartos anu saé! 

Aspék kultus tina Teu éléh dipasihan langkung seueur waktos layar sareng naskah. Wéb téh rumit sarta ditarik tegang, méré harti leuwih kana Flock of the Low God. Horror mikanyaah kultus alus, jeung Teu éléh bener-bener nambihan kana lore na pikeun nyiptakeun klan pengikut anu pikasieuneun kalayan tujuan. Kalakuan katilu tina pilem bener-bener nyandak, terjun Loren sareng panongton kana huru-hara anu pikasieuneun. 

Kreatif, Teu éléh nyaeta sagalana rék jadi. Éta langkung ageung, langkung kuat, sareng ngadorong péso langkung jero. Ieu jenis horor nu begs mun ditempo dina layar badag kalayan panongton screaming. The scares anu senang jeung épék anu delightfully pikasieuneun; eta jeers sakumaha eta ngadorong Loren pikeun madness lengkep.

Conceptually, diaku, aya sababaraha tantangan jeung dilegakeun fitur pinuh-kabentuk. Sababaraha moments nu mirrored ti Shift Tukang anu leuwih deeply digali, sedengkeun nu sejenna (nyaéta, paréntah "balik" nalika Loren mimiti asup ka stasion) teu bener boga nurutan sarua nyadiakeun penjelasan. 

Nya kitu, tujuan Loren di stasion sigana rada deet. Di Shift Tukang, manehna aya nungguan tim bio-koleksi datang nyokot bahan tina locker bukti. Tujuan adil, gampang nanya. Di Teu éléh, teu sakumaha jelas kunaon manehna bakal perlu tetep aya, nyalira, dina dinten kahiji nya dina gaya, bari anggota kultus anu nutup di on precinct anyar. Henteu aya anu ngajaga anjeunna di dinya lian ti kareueusna sorangan (anu, janten adil, mangrupikeun alesan anu cukup kuat pikeun Loren, tapi panginten henteu pikeun unggal pamiarsa ngagorowok dina layar pikeun anjeunna kaluar tina naraka). 

Ngarasakeun pintonan panganyarna tina Shift Tukang tiasa ngawarnaan visi anjeun Teu éléh. Éta mangrupikeun pilem anu kuat nyalira sahingga sesah henteu ngagambar perbandingan. Shift Tukang Ieu ngandung harti yén anjeun diidinan ninggalkeun kalawan patarosan jeung kadaharan pikeun imajinasi. Teu éléh mangrupakeun mahluk kreatif tina fitur anu tumuwuh ngeusian éta spasi, tapi ditinggalkeun ku sababaraha stretch marks.

Anjeun tiasa nyekel Teu éléh di bioskop dina 31 Maret. Pikeun langkung lengkep ihwal Shift Tukang, pariksa kaluar daptar kami tina 5 Pilem Horor Kosmis Wajib Ditingali.

Continue Reading

Harita pilem

Tinjauan SXSW: 'Evil Dead Rise' mangrupikeun Partéi Gorefest Non-Stop Anu Kungsi Nyadangkeun

dimuat

on

Campbell

Klaatu Barada Nikto! Naha kecap-kecap anu dianggo pikeun nyumponan sétan Kandarian henteu pernah nguciwakeun urang. Ieu inspires chainsaws, boomsticks, jeung senang ngabeledug sakuliah layar milu. Ti pilem Sam Raimi-ngarobah kaulinan 1981 kana séri Starz Ash Vs Jahat Paéh. Ayeuna, seueur jalma anu maot balik kalayan pangalaman pangénggalna getih, Bangkit Maot Jahat. Éntri panganyarna dina franchise nu ngompa hirup anyar jeung maot ngaliwatan urat na ku jumpstarting pilem anew.

Bangkit Maot Jahat dimimitian ku eta shot POV akrab tina gaya Kandarian roaming leuweung. Nalika éta nyandak moméntum, urang ujug-ujug ditarik kaluar tina POV pikeun sadar yén urang milarian lensa drone. makéna ngidinan urang nyaho yén urang keur di keur jaman anyar tina Sétan paéh bari ngabogaan saeutik senang jeung harepan. Runtuyan nu brings kami ka kebat vacationing jalma keur senang di kabin di tepi danau. Perkenalan ka jalma-jalma ieu henteu lami sateuacan diilikan sétan Kandarian ngajantenkeun dirina dikenal. Kulit sirah anu ditarik getih téh héd na teh Bangkit Maot Jahat dina intro pondok. Kami teras ditarik deui ka kota sababaraha dinten sateuacan acara di danau.

naek

Kami teras diwanohkeun ka kulawarga leutik sareng ibu, Ellie (Alyssa Sutherland) dua budakna (Morgan Davies, Nell Fisher), sareng adina, Beth (Lily Sullivan) sadayana hirup di gedong apartemen anu luhur. Nalika gempa gedé junun muka liang di lantai, kulawarga leutik mendakan The Book of the Dead.

Teu nyandak putra Danny lila maén rékaman vinyl nu marengan buku. Sakali deui teh Sétan paéh dibébaskeun sarta dina sababaraha detik sagala naraka megatkeun leupas sarta asup kana awak mom, alias, Ibu.

POV akrab pasukan Kandarian nyorong meuntas jalan kota saméméh manggihan gedong tenement. Sakali di jero teu butuh waktu lila pikeun manggihan korban ngilikan kahijina, Alyssa. Sakali kasurupan Alyssa balik deui ka kulawargana di bumi apartemenna sareng sakumaha anu anjeun tiasa duga, éta henteu lami kanggo jiwa-jiwa mimiti ditelan sareng getih, usus sareng jeroan ngalayang.

Bangkit Maot Jahat ngalakukeun pakasaban hébat ngajaga suku jahat na dipencet pageuh kana pedal gas. Sakali kami diwanohkeun ka kulawarga miskin ieu sareng bumi apartemenna, horor, aksi sareng kasenangan henteu eureun datang.

Diréktur, Lee Cronin, (The Hole in the Ground) fits sampurna kana Sétan paéh kulawarga. Anjeunna junun nyiptakeun cukup visi sorangan ngeunaan Kandarian Demon hellscape pikeun ngajantenkeun éta nyalira bari ogé masihan kami momen-momen anu dipinuhan ku boomsticks, chainsaws, horor over-the-top, sareng sora Sétan klasik anu dipupuk ku Sam Raimi dina film-filmna. . Kanyataanna, Cronin nyandak éta sora sétan Kandarian malah salajengna. Anjeunna junun nyiptakeun karakter anu lengkep ku cara anu gaduh Ellie anu resonates sareng janten langkung incendiary sapanjang.

Cronin junun nyieun éta sora villainess anyar ku cara Alyssa Sutherland. Aktris éta ngalangkungan gerakan tina indung anu berjuang ka ratu anu maot anu pikasieuneun sareng lengkep memorable. Manehna tetep sapanjang pilem. Unggal pamandangan ningali aktris nyumponan tangtangan fisik peranna ogé bagian-bagian penjahat jahat sadaya-kaluar tina peran kalayan kasampurnaan. Teu saprak Bad Ash boga Siluman Kandarian nangtung kaluar salaku memorably salaku mom Sutherland urang megatkeun Sétan paéh goréng. Salam ka Ratu Jahat.

Cronin ogé junun nyiptakeun dunya anu tiasa ngandung dua buku Necronomicon anu sanés anu urang tingali dina jaman baheula. Anjeunna ninggalkeun kamar dina carita pikeun yakin yén duanana Bruce Campbell urang Ash jeung Jane Levy urang Mia bisa kabeh aya kalawan buku masing-masing tina maot. Abdi bogoh pamanggih yén aya leuwih ti hiji Necronomicon dimaénkeun sarta sutradara bravely muka kamungkinan éta.

naek

Bet (Lily Sullivan) janten ksatria urang di armor katurunan di dieu. Sullivan lengkah kana peran getih-soaked tina Srikandi anyar urang kalawan gumbira. Gampang cinta karakter dirina mimiti na ku waktu urang ningali Sullivan bloodsoaked, kalawan chainsaw na boomstick di ngerek urang salaku panongton geus sirah leuwih heels na cheering.

Bangkit Maot Jahat mangrupakeun pinuh on non-stop pihak gorefest nu dimimitian gancang tur teu ngantep up sadetik. Getih, nyali, jeung senang pernah eureun atawa masihan anjeun kasempetan pikeun ngambekan. Ngimpina luhur-naékna Cronin mangrupa bab exquisite di dunya The Jahat Dead. Ti mimiti nepi ka ahir pésta henteu ngantep sadetik sareng fans horor bakal resep unggal detik. Masa depan tina The Jahat Dead geus aman tur siap pikeun leuwih jiwa ngelek. Hirup teh Sétan paéh.

Continue Reading

Harita pilem

Review Film 'Dark Lullabies'

dimuat

on

Poék Lullabies nyaéta pilem antologi horor 2023 ku Michael Coulombe diwangun ku salapan dongéng nyieun waktu ngaji 94 menit; Dark Lullabies tiasa dipendakan dina Tubi Streaming Service. Slogan pilem, "Dijamin nyelapkeun anjeun sareng ngagentos anjeun bobo," pinter sareng cocog. Abdi bogoh film antologi sareng séri, janten kuring bungah pisan pikeun pariksa ieu. Kuring kungsi ningali sababaraha carita pondok, tapi éta saréat nyata revisit gems ieu.

Ku kituna hayu urang teuleum katuhu kana eta; Ieu sanés pilem anu sarat ku épék khusus, janten upami éta anu anjeun milarian, anjeun tiasa ngantosan pilem Transformer énggal dileupaskeun taun ieu. Poék Lullabies nyaéta pilem anu ngamungkinkeun panyipta na nyebarkeun jangjangna sareng ngahasilkeun kontén, anu kuring yakin éta dina anggaran anu sakedik.

Kuring kantos nguping yén halangan anu paling populér pikeun produksi naon waé nyaéta waktos sareng artos. Tina salapan dongéng, aya sababaraha anu gaduh émosional pikeun kuring, kusabab seueur alesan, tina carita, lakonan, sareng arah. Sipat anu sami anu diayakeun ku dongéng-dongéng horor ieu nyaéta kuring hoyong ningali masing-masing salaku fitur, sabab kuring ngarasa aya deui carita anu kedah dicaritakeun, sareng ayeuna éta terserah kuring ngagunakeun imajinasi kuring pikeun ngeusian kosong, anu henteu pernah négatip.

Sateuacan kuring lebet kana naon anu kuring resep khusus, kuring bakal nunjukkeun sababaraha cacad anu kuring gaduh sareng pilem sadayana. Kuring ngarti kadang-kadang, kusabab kakuatan anu aya, kaputusan anu tangtu dilakukeun, éta henteu tiasa dicapai pikeun pikiran kreatif, sareng aranjeunna henteu tiasa sacara khusus nyandak kaputusan anu tangtu. Kuring yakin sakabéh pilem bakal flowed hadé lamun kartu judul disimpen dina awal unggal ruas (sababaraha éta). Ieu bakal ngahindarkeun kabingungan ngeunaan hiji tungtung ruas sareng awal anu sanés; di kali, panempo bisa mikir aranjeunna masih dina bagean sarua kusabab transisi.

Anu pamungkas, abdi bakal resep geus katempo sababaraha creepy atanapi slapstick host lucu; sababaraha antologi favorit kuring kungsi host horor, sarta kuring yakin eta bakal ditambahkeun yén gloss final leuwih kana pilem. Taya ieu breaker deal, ngan hiji hal kuring bakal resep geus katempo. Kuring ngarasakeun sakabéh bagéan di Poék Lullabies; aya sababaraha anu kuring hoyong disebatkeun sacara khusus.

"Dark Lullabies mangrupikeun puncak tina 9 film horor pondok kuring; unggal bagéan kaayaan horors disababkeun ku jalma jeung pilihan maranéhanana nyieun. Horror henteu salawasna monster atawa lalaki dina topeng. Timburu, ego, nyiksa, kakejaman, selingkuh..aya sagala jinis pesen halus sapanjang Dark Lullabies. - Diréktur Michael Coulombe.

Bagéan - 'Love Me Not.

Anu mimiti nyaéta ségmén "Love Me Not". Kuring resep pisan kana ieu kusabab aktris Vanessa Esperanza lancar ngirimkeun monolog anu panjang pikeun ampir durasi ségmén éta. Jenny geus ngalaman patah hati countless kali tapi bakal ngajarkeun sakabeh urut kabogoh nya palajaran deadly dina Poé Valentine. Abdi bakal resep ningali langkung seueur carita anu difokuskeun dimana carita Jenny dimimitian sareng naon jarami akhir anu nyababkeun karakter ieu ka titik pegatna. Bagian ieu ditulis sareng diarahkeun.

Bagéan - "Kantong Trik."

Kadua, dina daptar kuring nyaéta "Kantong Trik." Kalayan waktos ngajalankeun genep belas menit, bagean ieu nyayogikeun campuran teror, akting anu luar biasa, sareng sinematografi anu leres sareng ngajantenkeun carita anu sampurna pikeun dicaritakeun dina Lebaran. Ieu bakal nyugemakeun craving Lebaran anjeun sarta bisa diawaskeun iraha wae taun.

Bagéan éta museurkeun kana pasangan anu ngawalon sambel malem Lebaran biasa di panto, ngarobih wengi janten cobaan anu nyegerkeun pikeun duanana pameget nalika pendak sareng Timmy, hantu. Kuring kudu nyebutkeun, ayana kostum jurig téh downright bulu-raising! Kuring miharep yén dina sababaraha waktos, Panulis Brantly Brown sareng Diréktur Michael Coulombe bakal nganteurkeun kami fitur, sabab kuring terang langkung seueur anu tiasa dicarioskeun.

Bagéan - "Siluet"

Sebutan katilu kuring nyaéta "Siluet". Éta endah pisan kumaha sopan santun ka batur tiasa mayar pikeun gentleman di bagean ieu. Kalawan waktu ngajalankeun ngeunaan dalapan menit, Silhouette delivers a punch kuat, jeung deui, konsep, lamun dimekarkeun dina, Kuring yakin bakal nyieun hiji fitur hébat. Kuring salawasna dina wanda pikeun carita hantu alus!

Segmen - "Stalk".

Sebutan kaopat sareng terakhir kuring nyaéta "Stalk." carita ieu palinter tur basajan, nu ngajadikeun eta pisan unnerving. Naha anjeun kantos ngarasa saolah-olah aya anu nuturkeun anjeun? Naon anu anjeun laksanakeun upami éta kanyataan anjeun sareng aya anu ngusir anjeun? Naha anjeun bakal lumpat, nyumput, atanapi ngalawan deui? Batang bakal pasti ninggalkeun napsu anjeun howling pikeun leuwih!

Poék Lullabies mangrupakeun antologi santun anu ngamungkinkeun individu berbakat ieu showcase seni maranéhanana, sarta kuring miharep ningali deui ieu dina mangsa nu bakal datang. Tina tata, koordinasi sareng manajemén, ngarahkeun, sareng éditan, kuring terang pisan manah sareng pamikiran kana ngahasilkeun unggal salapan pondok ieu. Inget pikeun pariksa Poék Lullabies kaluar on Tubi.

Continue Reading