imah redaksi Anjeun Teu Bisa Ngabogaan Seks - Mitos Pilem Horor Randy Bisa Ditangkep!

Anjeun Teu Bisa Ngabogaan Seks - Mitos Pilem Horor Randy Bisa Ditangkep!

by Christopher Wesley Moore
987 pintonan

Pikeun seueur millennials, Scream mangrupikeun tonggak budaya. Éta ngenalkeun seueur urang kana genre horor sareng ngaluncurkeun sababaraha taun anu pikaresepeun pikeun pertumpahan darah rumaja pos-modern, rujukan diri anu kami naroskeun ka kolot urang pikeun nyolong urang atanapi ngantepkeun urang nyéwa pikeun pésta slumber salajengna. Ieu ritus petikan.

Kana ulang nonton deui pikeun episode panganyarna tina Homos di Haunted Hill, Kuring kapanggih sorangan riveted sakuliah deui. Kawas hareup blurb tina…muhun, ampir wae Diménsi Imah Video release ti '90s, éta "hip, seksi, sarta non-stop pikasieuneun". Leres, kuring bakal nyarankeun thriller ieu ka babaturan.Teror atah éta adegan muka kalayan Drew Barrymore (dina na sorangan, film pondok sampurna), nu matak éndah anu tiptoe sakuliah éta tricky kawat tinggi tonal sapanjang waktu, Wes Craven urang barometer sampurna ngeunaan naon anu kedah dicoo pikeun sieun sareng naon anu kedah dicoo pikeun seuri, Kevin Williamson urang Aksara pecut-pinter kalayan karakter memorable, dialog endlessly quotable, sarta misteri whodunit nu masih bakal dianggo tanpa humor. Jeung tungtungna, Marco Beltrami urang skor agrésif…Abdi tiasa teras-terasan.

ngajerit ngajarkeun kuring loba ngeunaan dunya horor. Lamun henteu ngajerit, Abdi henteu kantos nguping Prom peuting, Éta halimun, Karéta Teror, Kuring Nyiduh kana Kuburan Anjeun, Kota Anu Ngareuwaskeun Panonpoé Tilelep, sarta loba batur. Ieu janten sabagian tina seueur pilem anu kuring mendakan nyalira dina sasih sareng taun saatos kuring ningali ngajerit pikeun ngarengsekeun pendidikan horor kuring sareng ningali naha kuring tiasa nahan sagala teror anu teu eureun-eureun sareng thrills anu dijanjikeun ka kuring ku masing-masing tina kotak VHS anu lurid, sun-bleached anu neuteup ka kuring tina rak berdebu tina video lokal kuring. toko.Abdi bogoh pilem.Nyembah éta!Éta sampurna!Hiji hal anu sok ngaganggu kuring.Dina pilem éta, kutu buku pilem horor sareng karyawan toko vidéo, Randy (Jamie Kennedy), nyatakeun yén aya tilu aturan utama anu kedah diperhatoskeun pikeun salamet upami anjeun mendakan diri dina pilem anu pikasieuneun (henteu aya urutan tinangtu).

1.) Anjeun Ulah Pernah Ngucapkeun "Kuring Bakal Langsung Balik".2.) Anjeun Kungsi Bisa Nginum atawa Ngalakukeun Narkoba.3.) Anjeun Pernah Bisa Boga Sex

Dina waktos éta, kuring henteu naroskeun éta, sabab naon sih anu kuring terang ngeunaan film horor? Abdi ningali meureun genep di antarana. Sanajan kitu, beuki kuring delved kana genre, beuki kuring sadar yén aturan ieu teu dilarapkeun ka saloba pilem sakumaha anjeun pikir jeung mitos parawan ieu, hususna, bisa jadi teu jadi klise a. kipas kasual bisa nganggap.Dina hiji titik, salaku Srikandi pilem urang, Sidney (Neve campbell), kasampak ngaliwatan tumpukan rentals pilem nampilkeun Jamie Lee Curtis, Randy nyebutkeun:

"Jamie Lee sok parawan dina pilem horor."

Sanaos anjeunna henteu acan diulas dina pamandangan anu pantes Beureum Sapatu Diaries dina karya horor awal na, anjeunna jauh tina parawan dina seueur peran horor na. Sumuhun, Lebaran urang Laurie Strode sigana kawas gadis Amish repressed ngabogaan Rumspringa awon kantos pikeun dua battles kahiji nya jeung Michael myers (sanajan, manéhna dibéré amis "naha aranjeunna atanapi henteu?" Hubungan jeung paramedic pikaresepeun, Jimmy, dina sequel nu), tapi peran horor nya salajengna dina. John Carpenter urang The Halimun (1980) nya éta maén Elizabeth, hiji hitchhiker horny anu jumps kana ranjang jeung Tom Atkins sanggeus nyaho manehna salila kurang leuwih 32 detik. Sareng saha anu tiasa nyalahkeun anjeunna? Hésé nolak Atkins.Sami tiasa nyarios pikeun peran horor Curtis anu sanés. Éta henteu realistis pikeun mikir yén ratu prom najong tinggi na, Kim, di Prom peuting (1980) turun sareng kotor sareng kabogohna, Nick (Casey Stevens). Nyatana, anjeunna nyarioskeun éta dina adegan dimana anjeunna ngajamin sobat parawanna, Kelly (Mary Bet Rubens), yén anjeunna mangrupikeun anu naroskeun Nick pikeun séks sareng sanés sabalikna. Progresif!

Anjeun terus nanya ka pulisi pikeun lalajo Prom peuting sarta ngahemat waktos, Randy, tapi meureun anjeun kedah masihan deui nonton sejen, teuing. Nya Alana di Karéta Teror (1980) sigana DTF pikeun David Copperfield (maén pesulap dina tampilan astounding rentang). Éta jauh ti ol 'repressed, mentega-churnin' Laurie.Di sagigireun film horor mimiti Curtis ', aya sababaraha instansi séjén tina karakter non-virginal nyieun nepi ka ahir film masing-masing. Komo samemehna Lebaran, Anjeun gaduh eerie Bob Clark urang Natal Hideung (1974) dimana Jess (Olivia Hussey) henteu ngan ukur aktip sacara séksual tapi ngarencanakeun pikeun aborsi supados anjeunna tiasa hirup nyalira sateuacan janten ibu rumah tangga sareng panyorak pikeun kabogoh anu teu aya hubunganana, Peter (Keir Dullea).

Ieu mangrupikeun busur carita anu jujur ​​​​sareng masih nyegerkeun pikeun dipidangkeun dina pilem slasher anu dilakukeun dina waktos anu sami. Roe v. Wade kasus ieu keur didebat di Amérika. Anu langkung pikaresepeun nyaéta kumaha duanana remake tina pilem éta parantos ngahindarkeun busur carita ieu. Sajauh anu urang pikirkeun yén urang parantos sumping salaku masarakat, hanjakalna, masih aya sababaraha topik anu para pembuat film (sareng eksekutif studio anu ngahindarkeun résiko) sieun bakal ngasingkeun sababaraha pamirsa.

Malah film slasher nu dituturkeun dina Lebaran urang hudang éta teu sakumaha moralistic sakumaha sababaraha detractors leuwih fervent genre urang bakal yakin anjeun. Di Jumaah nu 13th (1980), éta tersirat yén Alice (Adrienne Raja) parantos nyéépkeun wengi sareng bosna, Steve (Peter Brouwer), sarta manehna masih hirup ningali éta isuk geulis di danau. Anjeun terang, sateuacan Jason narik anjeunna ka danau. Dina sekuel film 1981 éta, Ginny (Amy Steel) méakkeun peuting jeung kabogoh, Paul (John Furey), sarta henteu ngan hirup, tapi jadi salah sahiji heroines paling kick-burit genre kungsi katempo. Komo Bagian III Chris (Dina Kimmel) jeung Bab Panungtungan Trish (Kimberly Beck) aktip flirty jeung lalaki dina kahirupan maranéhanana sarta tebih ti sheltered. Aranjeunna gaduh kabutuhan ogé.

Budak awéwé ahir ngan ukur hoyong senang-senang, sadayana!

Duanana taun 1980-an Anjeunna Nyaho Anjeun Nyalira sarta 1981 urang Kuring Getih Valentine Fitur segitiga cinta dimana pahlawan, Amy (Caitlin O'Heaney) jeung Sarah (Lori Hallier), anu torn antara dua pencinta (jeung feelin 'kawas fool a). Miskin Laurie malah teu bisa meunang Ben Tramer perhatikeun snazzy anyar dengkul-highs nya bari cangkir Amy jeung Sarah urang runneth over. Ngobrol ngeunaan teu adil! Sareng kumaha kuring tiasa hilap Scotty (Rebecca Balding) dina taun 1979 Jerit Jempé meunang jiggy jeung tatangga kosan nya bari olahraga hiji hebat Dorothy Hamill? Anjeun meunang sababaraha, gurl! #GolTangtosna, Jerit urang Kacemerlangan nyaéta yén éta nyababkeun stereotip "parawan anu salamet" ngan ukur nyabok kana raray nalika pahlawan pilem, Sidney, tungtungna salamet sanaos anjeunna bobo sareng kabogoh psikopat na, Billy (Skeet Ulrich). Henteu ngan éta tapi anjeunna diidinan salamet sékuel, ngan ukur janten langkung kuat dina unggal babak. Sarta di dieu urang hoping nu bakal kasus pikeun petualangan newest Sid urang kalawan beungeut hantu.

Sanaos sadayana ieu, upami anjeun ngahadiran saringan pilem horor énggal, anjeun pasti bakal nguping aya anu nyarioskeun hal-hal sapanjang garis "oh, anjeunna aman. Sigana mah parawan.” Aneh yén ieu téh masih salah harti umum ngeunaan genre. Panginten Lebaran mangrupikeun acara kabudayaan anu ageung sahingga éta hiji-hijina conto anu digambar ku jalma nalika aranjeunna nganggap "slasher".Panginten bade maju, urang tiasa nangkeup budak awéwé sareng lalaki anu terakhir kalayan sakedik jarak tempuh sareng pangalamanana. Kumaha upami sababaraha lalaki sareng awéwé ahir? Jalma anu geus sababaraha nikah, sababaraha barudak kirang disaluyukeun, sarta sakeupeul addictions?

Sagedengeun ti eta, naon ngajadikeun parawan jadi metot atoh? Saha waé anu kantos nyelapkeun sirah kana ruang obrolan incel atanapi ngahadiran bal kamurnian Injili bakal nyarioskeun ka anjeun yén éta mangrupikeun dongéng anu lepat.Pikirkeun kemungkinan! Pangperangan HR! Time Bagikeun Slayer! Kumaha upami Slaughter High dina reuni 30 atanapi 50 taun? Jason Nyandak Sizzler! Leprechaun 24: Pinus rindang, Lep! Barudak Jagung Krim!

Kahareupna caang.