imah Berita Hiburan Pikasediheun Lin Shaye: Kelas Master dina Akting ti Godmother of Horor

Lin Shaye: Kelas Master dina Akting ti Godmother of Horor

by Waylon Yordania
Lin Shaye

Pikasieuneun pikasediheun Dinten ieu ulang taun Miss Lin Shaye! Éta kedah janten liburan nasional atanapi naon, leres?

Anjeunna yuswa-cukup-to-kick-your-ass sareng yuswa-cukup-pikeun-meunang-jauh-sareng-éta taun na ku sababaraha cara nyaéta standar emas dina akting pikasieuneun. Sakaligus saurang wanoja terkenal anu narik ati sareng aktris karakter anu tiasa ngaleungit kana peran naon, teu heran yén Shaye dinyatakeun salaku Godmother of Horror ku Wizard World Comic Con di Philadelphia deui di 2015.

Sababaraha judul parantos langkung pantes sareng dina ulang taunna mangrupikeun waktos anu pas pikeun ngalacak jalur memori ngalangkungan kalungguhan anu anjeunna hirupkeun anu ngukir reputasi éta.

Tanpa ado salajengna, hayu urang balik ka taun 1984!

Guru Bahasa Inggris di A ngimpina dina elm Street

Butuh pisan pikeun menonjol dina pilem dimana saurang lalaki katutup ku parut ngabeuleum anu stalking jeung maéhan nonoman dina ngimpina maranéhna. Nanging, ku pangakuanna nyalira, aya jalma anu masih ngadeukeutan Miss Shaye dugi ka ayeuna pikeun peranna dina Wes Craven's A ngimpina dina elm Street.

Éta mangrupikeun prestasi anu cukup fenomenal kusabab anjeunna ngan ukur dina layar sakitar dua menit. Nanging, éta dua menit pisan netepkeun ngeunaan karakter guru éta. Anjeunna nunjukkeun langkung ngupayakeun nempatkeun panangan kana taktak Nancy tibatan salah sahiji kolot awéwé anu dikedalkeun dina sésa pilem. Tingali sareng tingali!

Sally asup Jahat jeung Critter 2

Peran alit (ish) sanésna, sanaos bagian na dimekarkeun dina pilem kadua, Sally lucu, menawan, sareng ngagaduhan masalah ngabedakeun kanyataan sareng fiksi anu tabloid paduli. Rambutna beureum sareng biwir beureum na ngan nambihan gambarna anu teu tiasa hilap dina fitur mahluk 80an pamungkas ieu. Karya Shaye sakumaha Sally ngabuktikeun yén anjeunna tiasa ngadamel adegan di jero sareng luar, narik atanapi ngabagi fokus gumantung kana naon anu diperyogikeun.

Laura Harrington di Paéh Tamat

Peran leutik éta nyababkeun peran anu langkung ageung nalika jalma-jalma mimiti merhatoskeun bakat anu nyata nyaéta Lin Shaye. Anjeunna maok acara di Aya Hal Ngeunaan Mary jeung Kingpin, sareng sateuacan lami anjeunna mendakan dirina dibéntangan dina Jean-Baptiste Andrea sareng Fabrice Canepa's 2003 pikasieuneun pikasieuneun Paéh Tamat. Anjeunna maénkeun Laura Harringon, indung anu nyobian nahan kulawargana dina perjalanan liburan. Nonton Shaye muter kaluar tina kendali ti indung anu paduli ka awéwé maniacal di tengah rusak nyaéta mulia. Sigana mah kuring moal kantos kéngingkeun gambar anjeunna tuang pie anu lengkep sareng tanganna tina sirah kuring!

Upami anjeun teu acan kantos ningali, tambihan kana daptar pilem anu kedah anjeun tingali. Ansambel cemerlang, éta ogé kalebet Ray Wise, mangrupikeun favorit liburan di bumi kuring sareng éta ogé kedah janten milik anjeun. Tingali kana trailer di handap pikeun sababaraha sakilas pagelaran cemerlang Shaye.

Nini Boone asup 2001 Maniacs jeung 2001 Maniacs: Widang Jeritan

Naha anjeunna nelepon tarian kuadrat anu parah atanapi ngingetkeun jalma ngeunaan tatakrama na dina méja tuangeun, Granny Boone henteu matak kaganggu. Shaye ngadeukeutan pilem ieu, ngadamel ulang tina splatterfest HG Lewis anu janten co-starring Robert Englund, kalayan raos sareng ngarangkul pembantaian sadayana kalayan bungah. Anjeunna sapinuhna masihan dirina ka éta. Éta henteu heran nalika anjeunna datang deui pikeun sekuel. Ngan éta henteu bakal sami tanpa dirina ...

Elise Rainier asup Bab Insidious 1-4 sareng sajabina!

OKÉ, janten panginten "sareng sajabina" leres-leres angen-angen, tapi anjeun kedah ngahampura kuring sabab kuring henteu pernah hoyong séri ieu réngsé. Miss Shaye parantos narik pisan kana peran médiwa psikis Elise Rainier yén anjeunna henteu lami mendakan franchise diayakeun pikeun peran éta, sanaos anjeunna sigana maot dina pilem munggaran. Solusina? Ngawitan mundur dina waktosna kanggo nunjukkeun urang saha Elise sareng kumaha anjeunna janten awéwé anu urang kenal dina pilem éta. Dina panangan Shaye, Elise janten wanoja anu welas asih, kawasa anu tiasa leres-leres rentan sareng tangguh sakumaha kuku sigana sakaligus. Sareng teu aya, sareng maksad kuring teu aya, nunjukkeun teror cara Lin dina pilem ieu. Nalika napas sareng sora na janten goyah, kuring langsung mimiti tegang bahkan saatos sababaraha kali ningali.

Paulina Zander asup Ouija

Sering difitnah, Ouija museur kana sakumpulan rumaja anu mendakan diri angker ku roh saatos maén sareng dewan Ouija anu dikutuk. Nalika aranjeunna milari waleran, Srikandi ngalacak tilas nyicingan bumi tempat papan na dipanggihan, tapi Paulina sanés sapertos anu aslina? Shaye ngajentul dina peran anu gampang janten karikatur. Anjeunna ngamajukeun katulusan anu mutlak, bahkan dina kagorénganana. Teu percanten ka abdi? Tingali.

.Teresa di Jack Balik Bumi

Upami, ayeuna, saha waé anu ragu yén Shaye mangrupikeun aktris anu serius kalayan katerampilan anu serius, aranjeunna kedah linggih sareng nonton Jack Balik Bumi. Nalika Jack balik ka bumi saatos kacilakaan anu ngabunuh bapakna sareng parah nandakeun indungna, anjeunna mendakan masalah anu disangka anjeunna pikir anjeunna bakal tinggaleun tiheula. Shaye maénkeun indungna Jack dina pagelaran anu ngagumkeun tina ngabina ka tukang nyiksa sareng balik deui dina sakedik panon. Pondokna, anjeunna cemerlang. Unggal tindakan sareng réaksi sampurna disimpen sareng waktos.

Allie asup Abattoir

Naon anu kuring tiasa nyarios ngeunaan Lin Shaye di Abattoir? Dina pilem éta, aya anu nyolong kamar tempat rajapati kajantenan. Hiji awéwé ngora bernama Julia milarian saha anu tiasa nyandak kamar sareng naon anu tiasa dianggo pikeun aranjeunna, sareng dina waktos panilitianana, anjeunna pendak sareng Allie. Allie sigana nyepeng waleran kana sadaya patarosan Julia, tapi nyerahkeun rahasia éta henteu semudah anu dipikahoyong. Shaye masihan pagelaran berlapis sanés anu ngalangkungan agul tipis antara sanity sareng edan, sareng anjeunna leres pisan! Pilemna pikasieuneun sareng penampilan Shaye ningkatkeun unggal waktos. Upami anjeun henteu acan ningali, anjeun kedah!

Nya, aya aranjeunna. Ngan sababaraha peran anu ngabuktikeun Lin Shaye mangrupikeun legenda anu parantos diproklamasikeun. Anjeunna aktris anu sampurna, henteu paduli jinisna (saha waé anu kantos ningali Sedona or Detroit Rock Kota terang naon anu kuring hartosna), tapi anjeunna bakal teras janten Godmother of Horor urang.

Gambar Unggulan ku Richard Perry / New York Times

Posts Related

Translate »