imah Buku Ngerakeunfiksi Bulan Sombong Ngeunaan: 'Dracula' & Anu Henteu Bisa Ditolak tina Bram Stoker

Bulan Sombong Ngeunaan: 'Dracula' & Anu Henteu Bisa Ditolak tina Bram Stoker

by Waylon Yordania
1,574 pintonan
Bram stoker dracula

Aya waktos salami Bulan Sombong di iHorror anu kuring terang jalma-jalma bakal malire kuring sapinuhna. Teras aya waktos nalika kuring batten turun hatches sareng siap-siap pikeun backdraft. Nalika kuring ngetik judul judul ieu ngeunaan Dracula–Salah sahiji novel karesep kuring sepanjang waktos – ogé, hayu urang sebutkeun visi Kurt Russell sareng Billy Baldwin menari dina sirah kuring.

Janten, kadieu ...

Dina ampir 125 taun ti saprak Dracula munggaran diterbitkeun, kami parantos seueur diajar ngeunaan diri urang sorangan sareng ngeunaan lalaki anu nyerat panginten novel vampir anu paling terkenal sepanjang waktos, sareng anu leres nyaéta, Bram Stoker mangrupikeun jalma anu nyéépkeun seueur kahirupan déwasa na ka obsesi sareng lalaki sanés .

Pameran A: Walt Whitman

Nalika anjeunna yuswa sadayana dua puluh opat taun, Stoker ngora nyusun naon anu mungkin salah sahiji serat anu paling gairah anu kuring kantos kantos baca sacara pribadi pikeun pujangga Amérika Walt Whitman. Mimiti sapertos kieu:

Upami anjeun lalaki kuring nyandak anjeun janten anjeun bakal resep kéngingkeun serat ieu. Upami anjeun sanés kuring henteu paduli naha anjeun resep atanapi henteu sareng ngan ukur nyungkeun anjeun nempatkeun kana seuneu tanpa maca langkung jauh. Tapi kuring yakin anjeun bakal resep éta. Ku teu sangka aya lalaki hirup, bahkan anjeun anu luhur prasangka kelas lalaki leutik pikiran, anu henteu resep kéngingkeun serat ti lalaki ngora, muhrim, di panjuru dunya - lalaki hirup dina suasana anu prasangka kana bebeneran anu anjeun nyanyi sareng cara anjeun nyanyi éta.

Stoker bakal teras nyarioskeun kahoyong na pikeun nyarios ka Whitman sakumaha anu dilakukeun ku panyair, nganuhunkeun anjeunna salaku "tuan," sareng nyarios yén anjeunna dengki sareng katingalina sieun ku kabébasan anu nyeratna hirupna. Sareng tungtungna anjeunna bérés ku cara kieu:

Sakumaha amisna pikeun lalaki anu séhat anu kuat sareng soca awéwé sareng kahoyong budak pikeun ngarasa yén anjeunna tiasa nyarios sareng lalaki anu tiasa upami anjeunna miharep bapa, sareng lanceuk sareng pamajikan pikeun jiwana. Ku teu sangka anjeun bakal seuri, Walt Whitman, atanapi nganggap hina ka kuring, tapi dina sagala acara kuring hatur nuhun pikeun sadaya cinta sareng simpati anu anjeun pasihkeun ka kuring kalayan umum.

Éta henteu kabisat tina imajinasi pikeun ngémutan naon anu dimaksud Stoker ku "jinis kuring." Sanaos kitu, anjeunna henteu tiasa nyebatkeun kecap éta langsung, menari ngurilingan aranjeunna.

Anjeun tiasa maca serat lengkep sareng sawala salajengna ku ngaklik dieu. Whitman, kanyataanna, ngaréspon lalaki ngora éta, sareng ngamimitian susuratan anu bakal lumangsung mangtaun-taun dina hiji bentuk atanapi bentuk anu sanés. Ti Stoker, anjeunna nyarios ka sobat na Horace Traubel:

Anjeunna mangrupikeun murangkalih alit. [A] pikeun ngaduruk suratna atanapi henteu — éta henteu pernah ngémutan kuring pikeun ngalakukeun nanaon pisan: naon sih anu kuring paduli naha anjeunna aya hubunganana atanapi henteu pas? anjeunna seger, breezy, Irlandia: éta harga mayar kanggo pangakuan-sareng cekap: anjeunna wilujeng sumping!

Mangtaun-taun engké, Stoker bakal gaduh kasempetan pendak sareng idola na sababaraha kali. Tina Whitman, anjeunna nyerat:

Kuring mendakan anjeunna sadayana anu kuring kantos impikeun, atanapi dipikahoyong pikeun anjeunna: ageung-dipikiran, lega-ditingali, toleran kana gelar panungtungan; janten simpati; pamahaman ku wawasan anu katingalina langkung ti manusa.

Paméran B: Sir Henry Irving

Lebetkeun pangaruh utama anu kadua dina kahirupan Stoker.

Dina 1878, Stoker diupah salaku perusahaan sareng manajer bisnis pikeun Teater Lyceum anu dipiboga sareng dioperasikeun ku Irlandia – sareng sababaraha bakal nyarios palaku terkenal di dunya, Sir Henry Irving. Jalma anu kandel, langkung ageung tibatan hirup anu nungtut perhatian jalma-jalma di sakurilingna, éta henteu aya waktos sateuacanna ogé, nyandak tempat anu luhur dina kahirupan Stoker. Anjeunna ngenalkeun Stoker kana masarakat London, sareng nempatkeun anjeunna dina posisi pendak sareng sasama panulis sapertos Sir Arthur Conan Doyle.

Sanaos aya kateupastian dimana pangarang akhirna nyandak ilhamna pikeun sajarah Dracula – Vlad Tepes atanapi legenda vampir Irlandia Abhartach – ampir sapuk sacara universal yén panulis dumasar kana katerangan fisik karakterna kana Irving ogé sababaraha lalaki éta langkung ... ampuh ... tics kapribadian.

Dina makalah 2002 pikeun The American Historical Review judulna "" Buffalo Bill Meets Dracula: William F. Cody, Bram Stoker, and the Frontiers of Rasial Decay, " sajarawan Louis Warren nyerat:

Seueur pedaran Stoker ngeunaan Irving pakait pisan sareng renderingna tina hitungan fiksi anu ku jalma-jalma saheulaanan mairan ngeunaan kamiripan. … Tapi Bram Stoker ogé ngainternalisasi rasa sieun sareng permusuhan anu diilhamkeun ku dununganana, ngajantenkeun dasar tina fiksi gothic na.

Dina taun 1906, sataun saatosna Irving, Stoker nyebarkeun biografi dua jilid lalaki anu judulna Panginget Pribadi Henry Irving.

Penting pikeun dicatet yén, sanaos anjeunna padamelan téater salami 27 taun, anjeunna ngan ukur mimiti nyandak catetan pikeun ngamimitian Dracula kira-kira 1890 atawa leuwih. Sareng éta bakal janten jalma katilu, anu tungtungna sigana nyorong panulis kana nempatkeun pena kana kertas pikeun ngamimitian carita epik.

Paméran C: Oscar Wilde

Cukup pikaresepeun, taun anu sami nalika Stoker mimiti damel pikeun Irving di Teater Lyceum, anjeunna ogé nikah ka Florence Balcombe, kageulisan anu kawéntar sareng awéwé anu saméméhna ngaitkeun sareng Oscar Wilde.

Stoker terang Wilde ti taun-taun na di paguron luhur, malahan parantos nyarankeun ka sasama Irlandia pikeun kaanggotaan dina lembaga Philosophical Society. Nyatana, dua lalaki éta ngagaduhan hubungan silaturahmi, akrab, sareng kamungkinan langkung, salami dua dasawarsa, sareng rohangan di antawisna mimiti tuwuh waé saatos Wilde ditéwak handapeun Hukum Sodomi poé éta.

Dina tulisanana "'Kahayang Wilde Nyandak Kuring': Sejarah Homoerotic of Dracula," Talia Schaffer kagungan ieu nyarios:

Pupus Stoker sacara ati-ati pikeun nami Wilde tina sadaya téks anu diterbitkeunna (sareng henteu diterbitkeun) masihan pamiarsa kesan yén Stoker henteu terang-terangan terangeun ayana Wilde. Henteu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran ... Penghapusan Stoker tiasa dibaca tanpa seueur kasusah; aranjeunna nganggo kode anu tiasa dikenal anu, panginten, dirancang pikeun direcah. Dina téks anu sacara patén ngeunaan Wilde, Stoker ngajantenkeun sela-sela mana nami Wilde kedah némbongan kalayan istilah sapertos "degeneracy," "reticence," "budi," sareng rujukan pikeun néwak pulisi pangarang. Dracula ngajajah kasieun sareng kahariwang Stoker salaku lalaki homoseksual anu ditutup nalika sidang Oscar Wilde. – Schaffer, Talia. "" Kahayang Wilde Nyandak Kuring ": Sejarah Homoerotic of Dracula." ELH 61, henteu. 2 (1994): 381-425. Diaksés 9 Juni 2021.

Nyatana, dina jero sabulan tina Wilde ditéwak yén Stoker saleresna mimiti nyerat Dracula. Hubungan ieu mangrupikeun daya tarik anu teras-terasan pikeun seueur sarjana anu ngagali kana sajarah dua pangarang sareng karya-karyana anu diterbitkeun.

Di hiji sisi, anjeun ngagaduhan Wilde, anu nyerat novel ngeunaan abadi anu hirupna di tempat terbuka, konsékuansi bakal dikutuk, sareng nyandak bagian dina unggal dorongan hedonistik anu anjeunna tiasa. Anjeunna mangrupikeun jago-of-the-walk anu saé pisan anu narik unggal panon ka anjeunna sareng ngarangkul éta.

Di sisi anu sanésna, anjeun gaduh Stoker, anu ogé nyerat novel ngeunaan abadi. Tapi, abadi Stoker dipaksa kana ayana wengi, disumputkeun dina bayang-bayang, saurang parasit anu tuangeun batur sareng pamustunganana "leres" dibunuh kusabab éta.

Henteu butuh pisan imajinasi pisan pikeun ningali dua mahluk ieu salaku ngagambarkeun kamahéran pangarangna. Wilde ditahan, dibui, sareng akhirna diasingkeun kusabab seksualitasna. Stoker aya di perkawinan – upami seuseueurna murni – perkawinan anu teras ngabantah yén "sodomit" kedah diusir ti pantai Inggris Raya sapertos seueur politikus anu ditutup dinten ayeuna anu ngalawan komunitas LBGTQ +, ngan ukur tiasa dicekel. calana handap nalika aranjeunna pikir teu aya anu milarian.

Éta ogé terang pikeun nyatet yén duanana Wilde sareng Stoker maot kusabab komplikasi tina sipilis, STD anu cukup umum di Victorian London anu kumaha waé asa langkung ningali hubunganana masing-masing, tapi éta henteu di dieu ogé di dieu.

Dina bukuna, Sesuatu dina Getih: Carita Bram Stoker Anu Teu Pikaresepeun, Lalaki Anu Nyerat Dracula, David J. Skal nyatakeun yén momok Wilde tiasa dipendakan di saluruh halaman Dracula, sapertos momok kagorengan Wilde anu ngagantung dina kahirupan Stoker nyalira. Wilde mangrupikeun kalangkang diri Stoker. Anjeunna doppelganger na anu wani ngalakukeun naon anu lalaki éta sorangan henteu sanggup atanapi henteu.

Dracula Bram Stoker urang

Dracula Edisi Mimiti Bram Stoker

Perjuangan internal Stoker aya dina unggal halaman tina Dracula. Usahaana pikeun ngahijikeun kahoyong sareng idéntitas sareng perasaan kateupastian sareng enya, kadang-kadang kabencian diri ditempatkeun ka anjeunna sareng diajarkeun ka anjeunna ku masarakat anu ngajantenkeun haram éta ukiran kana unggal paragrap.

Salah henteu kedah masihan buku maca anu anéh pikeun mendakanana. Aya seueur momen sapanjang carita dimana kagorengan, kabiasaan, sareng alegori kabisat tina halaman.

Pertimbangkeun daérah vampir ngeunaan Harker nalika Pangantén ngadeukeutan anjeunna. Anjeunna nutupan manusa ku awakna nyalira, nyatakeun anjeunna. Atanapi naha hubungan anu dominan sareng tunduk antara Dracula sareng Renfield anu ningali anu terakhir didorong ku karepna pikeun ngalayanan?

Kalakuan pisan tuang vampir, nyabut getih kahirupan ngalangkungan kacilakaan janten tempat penetrasi seksual sahingga bahkan dina adaptasi pilem anu pangpayunna dina novel, sutradara sareng panulis maréntahkeun yén Count éta ngan ukur tiasa ngegel awéwé pikeun miceun saran ngeunaan gayness atanapi biseksualitas.

Nyatana, dina jaman Hays Code, hiji-hijina cara aranjeunna tiasa kabur kalayan kaasup nanaon sapertosna kusabab kanyataan yén Dracula mangrupikeun penjahat sareng ditakdir maot. Sanaos éta tiasa bieu disandi sareng disarankeun, tapi henteu pernah ditingalikeun.

Ieu, tangtosna, parantos nyababkeun sadaya generasi pamaén pilem anu henteu kantos maca matéri sumber aslina sareng panginten henteu kantos ningali kagorengan alami Dracula. Aranjeunna mangrupikeun jalma anu muncul dina bagian koméntar nalika tulisan sapertos kieu diterbitkeun sareng decry para pangarang, nyatakeun yén kami parantos ngadamel kontén ieu, sareng kami ngan nyobian maksa téma LGBTQ + dimana aranjeunna henteu aya.

Dina kanyataan, sabab éta kuring henteu nyebatkeun pilem-pilemna dugi ka ayeuna. Diskusi ieu leres-leres ngakar dina novél aslina sareng ka lalaki anu ngadamelna: saurang lalaki anu ampir pasti biseksual sareng mungkin homo, panulis anu berjuang sareng idéntitas sareng kahoyong anu nyiptakeun carita anu abadi sakumaha poko na, sareng lalaki anu bakti saumur hirupna ka lalaki anu sanés dina kahirupanana parantos nembé terang dina tilu dasawarsa ka tukang.

Kasimpulan Akhir

Teu aya ragu jalma-jalma anu lirén maca tulisan ieu saatos paragrap kahiji atanapi dua – malahan henteu malah ngaleungitkeun judulna. Pikeun anu parantos pengkuh, kuring mimiti ngucapkeun hatur nuhun. Kuring anu kadua naros anjeun mertimbangkeun réaksi anjeun kana inpormasi ieu sateuacan anjeun ngaréspon.

Pikirkeun sateuacan anjeun ngagorowok, "Saha anu paduli?" Tangtosna, anjeun panginten henteu paduli. Tangtosna, inpormasi ieu tiasa hartosna nanaon pikeun anjeun pisan. Kumaha kandel anjeun mikir éta hartosna inpormasi henteu kapaké pikeun saha waé ogé di planét, ogé.

Janten bagian tina komunitas marginalisasi sering hartosna yén sajarah urang tiasa musnah atanapi ditolak ku urang. Jalma-jalma anu henteu gaduh sejarah sigana henteu siga jalma-jalma pisan. Kami dikawasa ku kurangna inpormasi ngeunaan diri urang, sareng jalma anu henteu aya di masarakat tiasa langkung gampang pura-pura yén kami mangrupikeun panyimpangan anyar anu lahir di taun 1970an.

Janten, éta tiasa hartosna nanaon pikeun anjeun, tapi éta pasti ngandung hartos pikeun anggota komunitas LGBTQ + anu ogé pikasieuneun terang yén salah sahiji novel horor anu paling ikonik sepanjang waktos ditulis ku saurang lalaki anu ngabagi perjuangan urang sareng merjuangkeun kalayan jati dirina nyalira dina cara anu seueur di urang gaduh.

Éta ngagaduhan jasa dina 2021, sareng éta mangrupikeun paguneman Horror Pride Month bakal terus ngabina.