imah Pikasieuneun SubgenresKajahatan Leres Namina Nyaéta Ted Bundy

Namina Nyaéta Ted Bundy

by Piper St James
1,328 pintonan

Dinten ieu Amazon ngaleupaskeun dokuméntasi na Ted Bundy: Falling For a Killer. Sedengkeun Bundy ngalaman hirup kumbuh dina panon publik salami sababaraha taun ka pengker, séri ieu milih fokus tina lénsa anu anyar. Ayeuna awéwé anu kapangaruhan ku pembunuh sérial anu nyarios.

Butuh waktu seueur taun-taun awéwé ieu, bahkan sababaraha dekade payun sareng pangalamanana. Aranjeunna ngajawab caritaanna teu dipaliré pikeun carita "pahlawan" naratif; aranjeunna bosen Ted Bundy dimulyakeun.

Henteu seueur korban Bundy lolos, tapi dina henteuna kulawarga sareng babaturan na nyarios pikeun aranjeunna, seueur pikeun anu munggaran. Dokuméntasi masihan terang ngeunaan awéwé ieu ku cara anu henteu aya dokumenter, tulisan, sareng buku anu kapengker. Éta sanés ngan ukur nami atanapi gambar. Aranjeunna putri, sadulur, babaturan, sakelas. Awéwé ieu tungtungna dibéré sora dina langkung ti opat puluh taun.

1970-an pikeun Awéwé

Dokumén nginget kumaha awal taun 1970-an mangrupikeun bubuk bubuk pembebasan séks sareng parobihan révolusionér pikeun awéwé. Awéwé hoyong kasaruaan kasempetan sareng gaduh kontrol kana awak, kelamin, sareng kasuburan nyalira. Teu langkung aranjeunna hoyong netep sareng ideu ditingali salaku objék séks; sareng éta ngajantenkeun seueur lalaki gélo.

Henteu ngan ukur ieu ditingali di kampus kampus kalayan klub anu énggal, kelas dina studi awéwé, sareng unjuk rasa, tapi ogé dina média. Tévisi nunjukkeun sakumaha Mary Tyler Moore sareng That Girl nunjukkeun awéwé mandiri anu hirup mandiri.

Elizabeth sareng Molly Kendall

Dua awéwé anu ngadominasi cariosan dina bagian hiji nyaéta Elizabeth "Liz" Kendall sareng putrina Molly. Indung sareng putri sateuacanna nyéépkeun sababaraha taun ngalangkungan sirkus saatos Ted Bundy, tapi henteu deui cicingeun.

Indung Liz Kendall sareng putri Molly Kendall

Liz ngelingan heula pendak sareng nonoman menawan di klub wengi dimana anjeunna nyungkeun anjeunna menari. Saatos percakapan anjeunna nyuhungkeun tumpak ka bumi ti muhrim ganteng anu nyarios namina Ted. Anjeunna nyungkeun anjeunna nyéépkeun wengi, tapi henteu dina sipat séks. Dua-dua wengi ngantor dina ranjang na, papakéan, dina luhur lambaranana.

Isukna Kendall reuwas hudang sareng mendakan Bundy parantos gugah tiheula, ngagugahkeun putrina tina ranjang di ruang tamu, sareng aya di dapur ngadamel sarapan. Ieu gambar anu paling jauh tina monster anu aya hubunganana sareng namina. Ti dinten éta payun Bundy parantos netep di kulawarga dua urang.

The Kendalls sareng Ted

Dina bagian hiji tina dokumén duanana ngajelaskeun rapat awalna sareng Bundy. Aranjeunna nalungtik kesan awal, pangalaman, sareng opat taun kahiji babarengan. Liz ngalih ka Seattle kalayan ngarep-arep damel di Universitas Washington. Anjeunna hoyong ngamimitian kahirupan anyar pikeun dirina nyalira sareng putri umur 3 taun kalayan tujuan akhirna pikeun pendakan Mr. Kan. Anjeunna henteu terang yén saha anu anjeunna pendakan bakal aya nanaon tapi éta.

Salami taun-taun munggaran Liz sareng Molly nyatakeun kumaha kabogoh anu soca biru sareng bapak langkah anu hoyong ngahijikeun dirina kana kulawarga aranjeunna. Bundy bakal maén sareng Molly sareng barudak lingkungan. Kulawarga impromptu tilu bakal ngundang lanceukna Bundy 12 taun di jalan-jalan.

Bundy sareng Kendalls

Episode anu munggaran dokumén ieu ku seueur gambar ngeunaan waktos anu ningalikeun waktos-waktos senang, kenangan warna-warni, sareng rupa anu seuri anu anjeun hilap anjeun ningali acara ngeunaan pembunuh sérial. Mangrupikeun wawasan kahirupan Bundy anu ngajempolan sareng getih sareng pembantaian anu terkenal.

Ombak mimiti robih

Kendall doted dina Bundy ngora sareng ngaraos yén anjeunna aya hubungan anu asih pisan. Nanging, sabab mangtaun-taun terus umbul beureum lalaunan mimiti janten jelas. Kira-kira dua satengah taun hubungan éta, kurang leuwih sataun satengah sateuacan pembunuhan munggaran dilaporkeun, salah sahiji umbul munggaran naék. Bundy bakal ngadeuheus ka Liz ngeunaan nyolong.

Mangrupikeun kanyataan anu dipikaterang Bundy nyaéta kleptomaniac. Seueur hal-hal pribadi anu dipibanda Bundy salami hirupna dipaling, sareng anjeunna resep nyarioskeun ngeunaan prestasi ieu. Henteu ngan ukur sombong, tapi gagabah bragged.

Dina waktos éta Bundy ogé damel pikeun pésta Republik. Salah sahiji padamelan na nyaéta buntut lawan dina nyamur anu béda sareng ngumpulkeun inpormasi. Anjeunna bakal bangga janten anonim sareng henteu kantos dikenal. Ieu nalika Bundy sadar nilai sareng kakuatan janten bunglon, anu anjeunna anggo engké nalika hirupna rajapati.

Rajapati dimimitian

Numutkeun ka sabagéan ageung akun, dina 4 Januari 1974 Bundy ngalakukeun rajapati kahijina di Kacamatan Universitas. Karen Epley henteu kantos pendak sareng Bundy sateuacan anjeunna nyebrangan kamarna sareng nyerang kalayan brutal. Tatu grapik na nyababkeun kandung kemih, karusakan otak, ogé kadéngéna boh leungitna dédéngéan.

Salamet Karen Epley

Nalika nyaritakeun pangalamanana, Epley ngajelaskeun ieu mangrupikeun kahiji kalina anjeunna kantos nyarioskeun kajadian éta. Anjeunna hoyong gaduh privasi sareng ngalih dina kahirupan. Nanging, anjeunna ogé ngaku aya hawa pikeun ngajaga rahasia palaku sareng kajahatanana. Rasa anu sami pikeun "mayungan palaku" masih hirup ayeuna, sababna seueur korban narajang séksual henteu tetep maju ngalaporkeun kajahatan.

4 minggu ka hareup

Ngan sabulan engké dina 31 Januari, Bundy mogok deui. Kajahatan ieu ngagaduhan seueur kamiripan sareng serangan Épley, tapi korban Linda Healy henteu salamet. Akun Healy dicarioskeun ku batur sakamarna sareng kulawargana anu ngalaksanakeun sora sareng carita na.

Healy cicing di imah budak awéwé nalika kamarna dibobol tuluy digebog tuluy diculik ti kamarna. Éta henteu dikedalkeun naha anjeunna almarhum atanapi henteu nalika anjeunna dipiceun ti padumukanna. Nanging, éta dijelaskeun yén Bundy nyusun ranjangna pikeun nutupan getih dina kasur, ngaluarkeun baju tidurna anu berdarah pikeun disimpen dina lomari, sareng nganggo baju bersih sateuacan nyandak anjeunna ti bumi.

Parobihan di Bundy

Dina waktos ieu jelas ka Kendall aya deui parobihan anu aya di Ted. Salah sahiji béda anu langkung jelas nyaéta Bundy bakal ngaleungit sababaraha dinten dina hiji waktos. Aranjeunna ogé kalibet dina gelut langkung lisan, anu anjeunna teras-terasan ngaganggu.

Putri Molly ogé émut kana waktos-waktos ieu. Anjeunna émut henteu ningali Bundy sakitar, ogé kagiatan anu kirang patali kulawarga antara tiluanana. Liz nyandak ieu sacara pribadi sareng mimiti nginum. Saeutik anjeunna henteu terang yén parobih pribados robih, henteuna fisik tina hirupna, sareng ayun-ayunan wanda anu teu leres parantos nyatet hubunganana sareng anjeunna. Ieu mangrupikeun awal jaman pembunuhan Bundy.

Translate »