imah Berita Hiburan Pikasediheun Pikasieuneun Viral: Tujuh Pilem Pandemi Anu Henteu Nyalahan sareng Acara TV

Pikasieuneun Viral: Tujuh Pilem Pandemi Anu Henteu Nyalahan sareng Acara TV

by Waylon Yordania
Pandemic

Tular. Pandemi. Virus. Salaku Covid-19 alias coronavirus ngajantenkeun dunya, jalma-jalma parantos ngartos janten teu nyaman sareng hariwang ngeunaan répéksi anu jauh tina virus sanaos jaminan ti komunitas médis sareng ilmiah yén pancegahan sapertos sapertos ngumbah leungeun sareng henteu némpél anjeun rai bakal ngabantosan ngalambatkeun kamajuanana.

Sieun panyakit sareng panular mangrupikeun anu lami. Ingetan ngeunaan Hideung Plague, Spanish Influenza, sareng Smallpox disandikeun dina DNA urang tetep teu kateren dugi berita tina panularan énggal pencét gelombang udara sareng urang nonton nalika masarakat banjir toko, ngagaleuh pasokan bilih.

Alami, dina waktos-waktos sapertos kitu, pilem sareng acara tipi anu ngabahas hal éta janten langkung populér.

Kanggo sababaraha jalma, éta pasti mangrupikeun daya tarik anu parah dina masalah ieu, tapi pastina aya pasualan anu kedah dilakukeun yén nonton pilem anu nganyahokeun kajadian kahirupan nyata aya pangaruhna anu hadé pikeun pemirsa. Éta ngamungkinkeun urang pikeun ngaheureuyan éta kasieunan, ngaraosan aranjeunna, nungkulan aranjeunna, sareng ngadeukeutan paranoia kalayan jumlah detasmen émosional.

Ieu sababna seueur pilem ieu didamel.

Ku diémutan éta, kami mutuskeun pikeun nyiptakeun daptar acara TV sareng pilem anu parantos ngungkulan éta hal. Sanaos sabagian henteu dipikaresep pisan, épék na henteu kirang sami sareng teu heran, seueur anu tiasa kapendak dina streaming platform ayeuna.

Tingali kana daptar pilem sareng dimana ngalirkeunana di handap ieu.

** Catetan: Daptar ieu henteu hartosna pikeun ngajantenkeun Covid-19 atanapi anu kapangaruhan ku éta. Sabalikna, éta mangrupikeun pandangan kumaha pilem parantos milarian téma ieu salami sababaraha dasawarsa ka tukang. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan Covid-19, urang ngadesek anjeun pikeun nganjang ka Halaman web resmi Organisasi Kaséhatan Dunya kanggo inpormasi lengkep.

Pandemi: Kumaha Cegah Wabah (Netflix kalayan Langganan)

Aya hal anu eerily preser ngeunaan waktos ngaleupaskeun Pandemi: Kumaha Cegah Wabah dina Netflix. Janten sababaraha ahli teori konspirasi parantos dugi ka nuduh raksasa streaming nyiptakeun Covid-19 pikeun ngamajukeun séri.

Pandemic pokus ka dokter sareng ilmuwan anu teras-terasan damel pikeun nyegah panyebaran global ieu tina kajadian, sareng ogé nunjukkeun usahaana pikeun ngendalikeun, ngubaran, sareng mareuman panyebaran panyakit saatos éta gerak.

Sanaos pastina aya sababaraha "Hollywood" anu kalibet dina produksi, éta informatif sareng tiasa masihan pemirsa sababaraha pandangan kana naon anu tiasa kajantenan ayeuna di tukang layar.

nepakeun (Netflix kalayan Langganan; Séwa dina Amazon, Fandango, Google Play, Redbox, AppleTV, sareng Vudu)

nepakeun pencét bioskop deui dina 1995 sareng kéngingkeun pemirsa kagum nalika gugah.

Pilem ieu nuturkeun wabah virus maut anu jalan asup ka kota di California nalika monyét lancah leutik dileupaskeun ka alam liar.

Pilem ieu ngagaduhan pameran anu ngaregepkeun kalebet Dustin Hoffman (nu Pascasarjana), Rene Russo (Thor), Morgan Freeman (Tujuh), Cuba Gooding, Jr (Jerry maguire), Patrick Dempsey (kasurupan 3), sareng Donald Sutherland (Entong Tingali Ayeuna), sareng mangrupikeun dorongan anu ngageterkeun haté nalika tim balapan ngeureunkeun panyebaran inféksi sateuacan pamaréntah mutuskeun pikeun ngeureunkeunana nganggo ukuran anu paling drastis.

Contagion (Sadayana kanggo diséwa dina Amazon, Redbox, Fandango Now, Vudu, Google Play, sareng Apple TV)

Iraha Contagion mimiti dirilis di 2011, éta disambut ku élmuwan sareng dokter pikeun ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nampilkeun pilem anu diperiksa kanyataan anu nunjukkeun épék dahsyat tina pandemi global sareng kumaha panyakit sapertos kitu bakal nyebar.

Éta sadayana dimimitian nalika awéwé (Gwyneth Paltrow) balik ti perjalanan bisnis ka Hong Kong ngan ukur gering ku panyakit sapertos flu. Anjeunna pupus gancang sareng putra lalaki na anu nuturkeun dirina dina maot engké dinten anu sami. Salakina (Matt Damon) duanana bingung sareng nyeri haté kusabab kaleungitan kulawargana sareng mendakan yén anjeunna henteu kalis tina panyakit.

Moal lami deui seueur jalma anu kaserang virus sareng nalika nyebar sapertos seuneu, élmuwan, dokter, sareng pamaréntah dunya mimiti milari ubar. Naon anu paling matak ngeunaan pilem éta nyaéta yén éta ngalacak virus tina panimuan awalna dugi ka milarian pangobatan bahkan dugi ka nunjukkeun sababaraha akibatna.

Contagion mangrupikeun roller coaster émosional dina pilem sareng parantos ningali luncuran popularitas ti saprak Covid-19 muncul mimiti taun ieu.

12 Monyet (Showtime Iraha waé nganggo langganan; Séwa dina Redbox, Sling, Fandango Now, Vudu, AppleTV, Google Play, sareng Amazon)

Bruce Willis maénkeun James Cole, saurang narapidana ti 2035 dikirim deui dina waktosna pikeun nyegah virus anu dilakukeun ku manusa tina ngabasmi langkung ti lima milyar jalma sareng ngajantenkeun Bumi janten planét anu ampir teu tiasa dicicingan anu suasanana parantos janten toksik.

Sapanjang jalan, anjeunna mendakan dirina dilembagakeun di jaman kapengker sareng di handapeun perawatan Dr. Kathryn Railly (Madeleine Stowe). Anjeunna ogé pendak sareng Jeffrey Goines anu kaganggu pisan (Brad Pitt) anu janten putra virologi anu kasohor di dunya (Christopher Plummer).

Moal lami deui, Cole mendakan nyalira misteri hiji anarchic, kelompok hak sato anu nyebatkeun dirina Angkatan Darat 12 Monyét sareng teras anjeunna mimiti ngeruk permukaan konspirasi nyata nalika maén.

Stand nu (Sayogi dina DVD & Blu Ray)

Tangtosna waé diskusi pilem sareng serial TV anu ngaliput pandemik bakal leueur tanpa dibahas Stephen King's The Stand.

Diadaptasi kana miniseries di 1994 diarahkeun ku Mick Garris, séri ieu bursting ku bakat kaasup Gary Sinise (Forrest Gump), Ruby Dee (Naha Thing nu Katuhu), Molly Ringwald (Klub Sarapan), Rob Lowe (Jawa barat Wing), sareng Matt Frewer (Watchmen) pikeun ngan ukur sababaraha.

Carita éta lumangsung salaku virus anu diproduksi kabur ka laboratorium militér sareng teu lami nyebarkeun ka panjuru nagara sareng dunya nginféksi sareng maéhan langkung 90 persén penduduk. Sing saha jalma anu tetep janten dirina dibagi kana dua kubu dina gelut antara anu hadé sareng anu jahat pikeun nasib nasib dunya.

Naon anu kantos paling narik kuring Stand nu nyaéta, pikeun sadaya unsur anu hadé, éta mangrupikeun carita ngeunaan kamanusaan sareng ngahiji pikeun pamustunganana ngawangun sareng nyobian ngalakukeun anu langkung saé dina kajadian anu pikasieuneun.

A versi anyar tina Stand nu ayeuna syuting salaku séri terbatas pikeun CBS All Access.

Barudak tina Lalaki (STARZ kalayan langganan; Sadia kanggo séwang dina Redbox, Fandango Now, Sling, Vudu, AppleTV, sareng Amazon)

Sanaon teu pernah jelas nyatakeun dina Barudak tina Lalaki naha populasi manusa ujug-ujug kaleungitan kamampuan baranahan, éta henteu sesah ngabayangkeun karugian tina sababaraha virus sareng efek sampingna anu jahat.

Anu matak dina kasus pilem ieu, nyaéta, urang diperlakukeun ngan ukur tina pangaruh bencana éta. Kami ningali Inggris, salah sahiji pamaréntahan anu nangtung panungtungan, ngajantenkeun kaayaan pulisi anu kotor sareng kotor dimana pangungsi anu kabur perang sareng bala ditempatkeun di kamp-kamp sareng diperlakukeun sapertos vermin.

Nalika masarakat runtuh, awéwé ngora muncul anu hamil sareng anjeunna kedah diamankeun ka kaamanan dina sagala biaya. Kekerasan dina pilem ieu seueur pisan ku sababaraha waktos syuting gaya pilem na anu nambihan lapisan réalisme kana alur.

The Andromeda galur (Sayogi kanggo séwa atanapi mésér di Sling, Vudu, AppleTV, Fandango Now, Google Play, sareng Amazon)

Patogén dina The Andromeda galur asalna, sanés ti manusa, tapi ti luar angkasa nalika satelit badarat caket kota di New Mexico ngaluarkeun virus maut anu tiasa mupus sadayana ayana manusa upami henteu dieureunkeun.

Pilem ieu ditunjuk pikeun dua Oscar sareng disambut ku para ilmuwan saatos dirilis dina 1971 pikeun gambaran faktual na kumaha patogén dicirikeun, dikandung, sareng dibasmi.

Sanaos parantos diémovasi deui ti saprak éta, versi 1971 – diadaptasi tina novel karya Michael Crichton – masih mangrupikeun vérsi anu unggul dina pilem ieu.

Posts Related

Translate »