Connect with kami

Harita pilem

[Sundance Review] Brutal 'Talk to Me' Bisa Jadi Judul Midnight Best Festival

dimuat

on

Pilem horor Australia mangrupikeun sababaraha genre anu pangsaéna. Aranjeunna teu sieun nyorong wates duanana carita atawa gore. Katingali ti mimiti éta Nyarios ka abdi geus pindah meuntas - cara meuntas - maranéhanana garis sarua. 

Dina pilem ieu, zoomers bray dina crossfire gaib sanggeus ngajalankeun tantangan seance trendi ku ngagunakeun leungeun dilestarikan jeung leungeun tina psikis a. Ieu gateway maranéhna pikeun dunya séjén tempat sétan plot pikeun ngamanipulasi kahirupan manusa. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta sasalaman panangan sapertos kaulinan karnaval "nguji kakuatan anjeun" pikeun ngahubungi. Éta ogé ékspérimén siap Tik Tok anu saé dimana pandangan sigana bakal naék.

Kalayan sagala kamewahan rumaja, nalika réréncangan ieu ngumpul, karasaeun sapertos HBO euforia sareng Conjuring pulas. Abdi malah bakal dugi ka ngabandingkeun éta The Jahat Dead, monster di dieu téh sagampil sengit na awon. Aya ogé anu beurat James Wan pangaruh ti tukang na Insidious poé. Gandeng sagala hal ieu kalawan a Creepypasta-tipe carita tur anjeun tiasa ngabayangkeun jenis naraka naon anu bakal meuntas ngaliwatan.

Mimitina, para rumaja seneng-seneng diilikan hiji-hiji, syuting unggal skenario. Nyaéta dugi ka salah sahijina kajantenan ku roh anu kuat anu nganyenyeri hostna ku cara maksa anjeunna ngabakar sirahna kana permukaan anu keras. Tapi teu saméméh manipulasi anjeunna noyod kaluar panon sorangan lajeng squeamishly ngajalankeun dina basa-na-sadaya-make-kaluar sési kalawan bulldog piaraan. Anjeun maca éta katuhu.

Kakejaman teu ditungtungan. 

Para déwasa yakin yén rumaja ngalakukeun ubar-ubaran keras saatosna tatu. Mun ukur ubar nyata éta kasus. Barudak meunang "luhureun" dina harta ieu, tapi dina ngalakukeunana, tanpa disadari nyéépkeun liang antara dunya nyata sareng akherat dimana roh-roh jahat datang sareng ngamanipulasi pamilon kaulinan. 

Protagonis urang anu bermasalah, Mia (Sophie Wilde) geus yakin manehna geus nyieun kontak jeung indungna maot ngaliwatan salah sahiji sesi. Ieu momen heartwarming, hiji-hijina, dina barrage relentless gambar disturbing ieu anjeun moal bisa unsee.

Pilem diarahkeun ku YouTuber kembar Danny jeung Michael Philippou. Sanajan sedeng layar leutik maranéhanana, ieu guys boga masa depan dina tempat nu leuwih gede. Nyarios ka abdi mangrupa amalgam gagasan ditambang tapi duo ieu ngajadikeun aranjeunna hadé. Malah sajauh nempel badarat anu ampir sampurna anu anjeun terang dina genre ieu jarang. 

Éta ogé nyegerkeun ningali aranjeunna ngijinkeun karakter utama urang, Mia, laun-laun kana kagila-gilaan tanpa narik stunts anu murah ngan ukur pikeun nenangkeun pamiarsa anu dimaksud. Masing-masing nyingsieunan tujuanana, unggal monster dikembangkeun sareng naon anu kedah dicarioskeun penting.

Wilde henteu kantos ngantepkeun genre éta langkung saé. Manehna muterkeun Mia kalawan rasa subdued tina kalemahan. Anjeun tiasa ningali, upami éta sanés maotna indungna, awéwé ngora ieu moal murag dina perangkap tekanan peer konyol. Pikeun narik éta seueur lapisan kaluar tina aktris sanés mangrupikeun hasil tina bengkel akting anu mahal, tapi mangrupikeun tanda béntang masa depan anu ngasah karajinan na.

Nembongan sutradara ningali bakat di Wilde sareng fokus kana éta tinimbang sababaraha aktor anu sanés. Alexandra Jensen sakumaha Jade muterkeun sahabat supportive, tapi teu ka tingkat gadis final kami biasa. Jeung Joe Manuk sakumaha Riley, nu kasurupan, nyaeta pikasieuneun salaku harbinger naraka.

The Philippou urang meureun screamed kaluar nyaring nalika aktris Samaun Miranda otto (Chilling Adventures of Sabrina, Annabelle: Nyiptakeun) ceuk oke kana naskah. Anjeunna luar biasa dina sagala hal anu anjeunna laksanakeun. Manehna brings Polandia ka pilem geus bersinar.

Teu aya seueur kasalahan anu kedah ditunjukkeun Nyarios ka abdi. Sinématografina pantes dironjatkeun sakedik, sareng ideu koléktif karya-karya kapungkur teu tiasa dipungkir, tapi pilem éta henteu kantos nyobian ningkatkeun ideu ku janten tambahan. Éta sadar pinuh yén éta nginjeum, tapi anu dibayar ku tukang film langkung seueur tibatan anu dicandak.

Nyarios ka abdi mangrupakeun bagéan tina Bagéan tengah peuting Festival Film Sundance 2023.

Klik pikeun mairan
0 0 sora
artikel Peunteun
ngalanggan
ngabéjaan tina
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar

Harita pilem

[Sundance Review] 'The Night Logan Woke Up' Bares Dark, Waos Kulawarga dina Thriller Gripping

dimuat

on

Festival Film Sundance 2023 dijalankeun sareng sapertos biasa, nawiskeun anu pangsaéna tina genre horor anu pangsaéna pikeun pamirsa kalebet. Peuting Logan Hudang, thriller episodik anyar ti bakat multi-hyphenate, Xavier Dolan (Kuring Maéhan Indung kuring).

Disetél di Quebec sareng dibere dina basa Perancis Kanada, Sundance nampilkeun dua épisode dua jam séri énggal salaku bagian tina program Indie Episodic na. Dolan sareng pemeran anu saé nyarioskeun carita kulawarga anu ngumpul nalika matriarch na maot.

Tangtosna, sadayana henteu saé dina kulawarga. Upami éta, moal seueur anu diomongkeun, leres?

Ngaliwatan dua episode sengit, urang maénkeun voyeur ka henteu satia lanceukna pangkolotna Julien urang, lanceukna ngora Denis hubungan tapis jeung urut pamajikan jeung putri-Na, sarta lanceukna bungsu Elliot urang recovery iffy tina narkoba jeung alkohol.

Lajeng aya Mireille, hiji-hijina adina di kulawarga, estranged ti aranjeunna mangtaun-taun sanggeus kajadian anu lumangsung tilu puluh taun saméméh nalika manehna snuck kana kamar naksir na di tengah peuting. Aya kajadian anu pikasieuneun wengi éta, hiji hal anu ngarobih kulawarga salamina, sareng kami parantos masihan inklings awal anu munggaran nalika séri dimimitian.

Dolan, anu ogé maénkeun lanceukna bungsu Elliot, nyerat sareng nyutradaraan séri dumasar kana lakon Michel Marc Bouchard, sareng anjeunna ngarakit tokoh anu dinamis, seueur anu dibéntangan dina produksi téater asli, pikeun ngahirupkeun carita.

Peuting Logan Hudang
Hiji kulawarga ngumpul nalika matriarchna maot Peuting Logan Hudang

Patrick Hivon bristles sakumaha Julien, anu nyepeng kana kaliwat ampir suffocating handapeun beurat eta. Eric Bruneau nyangking kasadiaan haté sareng émosional salaku putra tengah, sok nyobian nyenangkeun, teras nyobian ngalakukeun hal anu leres. Salaku Elliott, Dolan ngarawat urang kana pagelaran anu dieusi hyper. Anjeun tiasa ngarasa anjeunna teetering, ngancam ragrag kana kabiasaan heubeul. Dunyana didamel tina kaca retakan anu tiasa ngarecah handapeun anjeunna iraha waé.

Sedengkeun pikeun Mireille, Julie LeBreton nyangking pagelaran anu saé pisan pikeun séri éta. Anjeunna mangrupikeun jantung anu poék tina misteri kulawarga ieu, sareng unggal gerak sareng péngkolan frasana sigana diitung kana titik perpuluhan pangleutikna. Manehna decimates sarta nyageurkeun kalawan alacrity heightened ku pangabisa LeBreton pikeun nganteurkeun amarah dina harewos.

Nepi ka tungtun taun episode kadua, Kuring éta dina ujung korsi kuring.

Abdi henteu ngan hayang uninga naon anu lumangsung salajengna; abdi ngabutuhkeun uninga. Dolan geus dipigawé pakasaban rupa teasing kaluar backstory tina Peuting Logan Hudang. Anjeunna sigana boga pamahaman leuleuy ngeunaan sabaraha detil ngan cukup pikeun ngajaga panongton na kabetot tanpa masihan teuing jauh.

Ieu bakat anu tebih teuing saeutik panulis dina hiburan genre sigana boga deui, sarta éta saréat ningali eta maén kaluar jadi beautifully.

Peuting Logan Hudang dibawa ka layar ku StudioCanal. Séri ieu ditayangkeun dina 2022 di Club Illico di Kanada sareng disetél pikeun séri anu langkung lega saatos saringan Sundance na.

Continue Reading

Harita pilem

[Sundance Review] 'Infinity Pool' mangrupikeun Ujian Idéntitas anu Suram

dimuat

on

Teu aya watesna kolam renang

Brandon Cronenberg urang Teu aya watesna kolam renang anjog di Festival Film Sundance kalayan katingal suram teu-kitu-héran suram dina kabeungharan, kelamin, jeung identitas kalawan horor awak luang.

Alexander Skarsgard dibéntangan salaku James Foster, hiji pangarang nalangsara ti blok panulis, anu ngumbara jeung pamajikanana Em (Cleopatra Coleman) ka pulo fiksi tina La Tolqa. Nu datang ka pulo diwajibkeun ku hukum pikeun cicing di jero kompleks Resort maranéhanana, tapi sanggeus papanggih jeung pasangan uber-beunghar misterius Alban jeung Gabi (Jalil Espert jeung Goth kuring), aranjeunna mendakan diri di luar gerbang.

Dina jalan balik ka sanyawa, James neunggeul hiji lalaki jeung mobilna, maehan anjeunna instan, sarta salajengna - tanpa sidang - dihukum pati. Éta nalika aranjeunna nawiskeun anjeunna deal. Aranjeunna gaduh téknologi pikeun nyiptakeun réplika lengkep anjeunna, sareng sadaya kenangan na gembleng, anu tiasa maot di tempatna.

Saha anu bakal nolak deal sapertos kitu?

Ieu begs patarosan, kumaha oge: Naon anu dipigawé hiji sanggeus anjeun geus katempo diri maot? Kumaha anjeun cageur tina éta?

Tangtosna, James bajoang kalayan jawaban pikeun dua jam ka hareup. Skarsgard masihan pagelaran anu saé dina peran éta. Lalajo manéhna megatkeun leuwih sarta leuwih sarta leuwih deui pikasieuneun sarta megatkeun haté-. Na acan, aya leuwih ti hiji kasempetan dimana kuring hayang ngocok anjeunna sarta ngabejaan manehna snap kaluar ti dinya.

Ieu, sabagéan ageung, alatan tulisan jeung arah Cronenberg urang. Anjeunna geus nyokot kaca kaluar tina buku leungeun bapana, sacara lega ngalukis kanvas nu jegud teu bisa dipercaya (duh), nu miskin bakal terus ngalakukeun naon goréng pikeun maranéhanana sabab beunghar ngabejaan ka maranehna (deui, duh), jeung Hiji-hijina jalma anu bakal ngalaman akibat tina kalakuanana nyaéta jalma miskin anu ngantepkeun dirina dimanipulasi ku anu beunghar.

Sex téh goréng. Abstaining téh goréng. Kabeungharan goréng. Keur miskin téh goréng. Hirup téh goréng. Maot téh goréng. Nyieun kasalahan téh goréng. Teu aya anu janten dasar moral anu luhur kecuali dimana Cronenberg, nyalira, nangtung salaku sutradara / panulis / dewa dunya anu diciptakeunana.

Suram, suram, suram, suram, suram.

Tong salah sangka. Éta hasil. Kuring mikaresep gelap carita jenis ieu. The visuals dina pilem bakal lengket sareng anjeun lila sanggeus sks roll. Horor awak, sorangan, nempatkeun pagawéan bapana éra di kali, sakumaha ogé nanganan séks dina. Teu aya watesna kolam renang.

Masalahna, nalika kuring calik nimbang-nimbang film saatosna, kuring henteu tiasa ngabantosan yén kuring kantos ningali éta sadayana, janten patarosan janten, "Naha éta sadayana leres-leres diperyogikeun sareng tiasa carita anu sami dicaritakeun ku cara anu langkung saé. éféktif?”

Lolobana, kuring bakal nyebutkeun enya. Kalayan pagelaran Skarsgard, Mia Goth galak sareng liar dina peran Gabi. Manehna teh unhinged dina cara metot, mindeng nyokot peran aggressor dina twists kaduga. Manehna teh, pamustunganana, foil James urang, jeung manehna weruh eta ampir ti moment aranjeunna papanggih.

Goth dikabarkan narima sript pikeun Teu aya watesna kolam renang bari syuting mutiara, The sequel ka Ti Kulon urang X. Hiji bisa ningali saeutik tumpang tindihna dina karakter. Hiji-hijina bédana nyata nyaéta Mutiara sabalikna tina jegud sahingga kaputusanna asalna tina tempat anu béda-béda.

Hanjakalna, teu aya seueur deui anu kedah dibahas tanpa janten spoiler beurat, sareng kuring nyobian ngahindarkeun éta sabisa-bisa. Hiji-hijina patarosan anu tetep nyaéta: Naha éta saé?

Nyaah…

Éta Cronenberg.

Kanggo sababaraha, ieu bakal janten pilem pangsaéna dina taun. Pikeun batur, éta bakal hated dina prinsipna. Pikeun panempo ieu, ngan aya hiji dosa teu bisa dihampura film horor bisa ngalakukeun, jeung nu matak pikaboseneun. Naon deui nya, Teu aya watesna kolam renang is teu pikaboseneun.

Parios trailer di handap!

Continue Reading

Harita pilem

[Sundance Review] 'In My Mother's Skin' nyaéta Dongeng Horrific

dimuat

on

Tina tembakan pambukaan Kenneth Dagatan Dina Kulit Indung Kuring, pemirsa anu warned ngeunaan naon aranjeunna dina keur. Éta mangrupikeun visi mayit anu kalaparan, tapi nalika kaméra nuju ka kénca, aya anu nyoco ka aranjeunna.

Adegan ieu lumangsung dina ahir Perang Dunya II di Filipina. Saurang pamuda anu namina Aldo sareng kulawargana ditawan ku pasukan penjajah Jepang anu ngabajak agamna milarian anu disangka tumpukan emas. 

Aldo huluna kaluar sorangan dina maot peuting pikeun meunangkeun pitulung, ninggalkeun pamajikan gering na (Beauty Gonzalez) jeung dua barudak maranéhanana, hiji putri ngaranna Tala (Felicity Kyle Napuli), sarta putra ngora, Bayani (James Mavie Estrella). Sanggeus sapoé, urut pasti bapana geus ditelasan, sarta pikeun sway pikiran nya, manéhna jeung lanceukna indit kaluar pikeun néangan manéhna, tapi papanggih hiji awewe aneh tapi beautifully diasah dina kabin rundown.

Dagatan (Ma-2018) narik jumlah beurat ti Hansel sareng Gretel dina tahap ieu. Tapi infuses dongeng na gambar horrific nagara perang, kaasup korban pikareueuseun na, beungeut maranéhanana beku di teror ditinggalkeun ka decomposed di buka.

Dina Kulit Indung Kuring: Epicmedia Productions

Salaku tambahan, teu siga dongéng Grimm, antagonis sanés tukang sihir kuno anu pikasieuneun, tapi awéwé geulis anu ngagem ageman regal sareng fascinator jangjang holografik nyorot wajahna. Pilem condong pisan kana simbolisme Virgin Mary. Ieu teu cukup ciptaan Guillermo del Toro mahluk, tapi teu kirang unsettling. 

Sutradara teases panongton na ditangtukeun pikeun tetep panasaran ngeunaan bagian underdeveloped tina storyline. Sababaraha bisa nelepon ieu kaduruk slow. Salaku conto, indung anu gering dipasihan ubar ku putrina - kado anu ditampi ti jurig - tapi épékna katingalina jahat sareng anjeunna katingalina lalaunan kasurupan salami sababaraha dinten. 

Pilem nunjukkeun yén percanten kana hiji hal tina desperation tiasa ngahibur dina jangka pondok, tapi upami kayakinan éta ngan ukur nyamar salaku anu saé, kumaha sacara teu sadar ngadalikeun iman? Sareng telat pikeun ngabatalkeun naon anu parantos dilakukeun? Ieu ogé métafora pikeun perang jeung karanjingan, dua contentions séjén film urang. 

Dina Kulit Indung Kuring: Epicmedia Productions

Ngan bagian tina horor di Dina Kulit Indung Kuring asalna tina milik indung sacara bertahap. Anu sanésna nyaéta kumaha pikiran ngora, sapertos Tala, nalika ditinggalkeun pikeun nyalira sering ngaréspon sacara impulsif tanpa pamikiran kritis. Ieu kontras jeung Disney urang dunya homogenized dimana barudak miboga kamampuh mingpin tanpa pangalaman, nyanghareupan jahat maké alchemy, sarta salamet kaayaan horrific, munculna unscathed mental. 

Pikeun Srikandi urang Tala, kawas Ofelia di Labyrinth Pan urang, alam semesta kasar tempat manehna hirup petunjuk dina jalur ngarah ka alam lamunan. Tapi dunya éta, mantuan dina jangka pondok, sagampil korupsi, ngeusi beasties nipu sorangan.

Naon Dina Kulit Indung Kuring ngajadikeun painfully jelas dina naratif sorangan éta agama, utamana Catholicism, sarta precepts na, eunteung dongeng jeung littered kalawan iman buta. Imah ékspansi Tala parantos ngarobih didedikasikeun ka déwa Katolik tapi kakuatan pelindungna henteu pernah wujud sanajan kakuatan, boh manusa sareng gaib, ngarusak aranjeunna. Dagatan sigana nyarios yén jahat mangrupikeun hiji-hijina kakuatan anu bakal nunjukkeun dirina ka manusa sacara real-time bari iman ngimbangan engké.

Dina Kulit Indung Kuring mangrupa dongéng muluk-muluk Guillermo del Toro urang pangaruh. Landskap anu dipiguraan anu indah dicaangan ku cahayana dina skala kulawu-biru, cocog sareng dunya anu pinuh ku kasieunan sareng tragedi.

Napuli masihan Tala rasa tahan banting dina ambisi buta rumaja na. Anjeunna hoyong janten kakuatan anu nyalametkeun kulawargana, tapi anjeunna sesat. Salaku aktris ngora, ieu tiasa sesah diekspresikeun dina aksi langsung, sigana langkung cocog pikeun sulih sora Disney, tapi Napuli nyandak tantangan kalayan aplomb anu pikasieuneun.

Dagatan (sareng urang anu ningali) terang yén caritana henteu nuju ka tungtung Disney. putri-Na, bloodied jeung kapangaruhan, geus endured teuing pikeun éta. Ieu dina kecap ahir dialog saméméh sks roll yén pilem ieu proyek hikmah na ka panongton, tapi kawas dina paling tungtung dongeng nipu, bener teu aya "Happily Ever After".

Dina Kulit Indung Kuring mangrupakeun bagéan tina Festival Film Sundance 2023 susunan.

Continue Reading