Connect with kami

Harita pilem

[Sundance Review] 'In My Mother's Skin' nyaéta Dongeng Horrific

dimuat

on

Tina tembakan pambukaan Kenneth Dagatan Dina Kulit Indung Kuring, pemirsa anu warned ngeunaan naon aranjeunna dina keur. Éta mangrupikeun visi mayit anu kalaparan, tapi nalika kaméra nuju ka kénca, aya anu nyoco ka aranjeunna.

Adegan ieu lumangsung dina ahir Perang Dunya II di Filipina. Saurang pamuda anu namina Aldo sareng kulawargana ditawan ku pasukan penjajah Jepang anu ngabajak agamna milarian anu disangka tumpukan emas. 

Aldo huluna kaluar sorangan dina maot peuting pikeun meunangkeun pitulung, ninggalkeun pamajikan gering na (Beauty Gonzalez) jeung dua barudak maranéhanana, hiji putri ngaranna Tala (Felicity Kyle Napuli), sarta putra ngora, Bayani (James Mavie Estrella). Sanggeus sapoé, urut pasti bapana geus ditelasan, sarta pikeun sway pikiran nya, manéhna jeung lanceukna indit kaluar pikeun néangan manéhna, tapi papanggih hiji awewe aneh tapi beautifully diasah dina kabin rundown.

Dagatan (Ma-2018) narik jumlah beurat ti Hansel sareng Gretel dina tahap ieu. Tapi infuses dongeng na gambar horrific nagara perang, kaasup korban pikareueuseun na, beungeut maranéhanana beku di teror ditinggalkeun ka decomposed di buka.

Dina Kulit Indung Kuring: Epicmedia Productions

Salaku tambahan, teu siga dongéng Grimm, antagonis sanés tukang sihir kuno anu pikasieuneun, tapi awéwé geulis anu ngagem ageman regal sareng fascinator jangjang holografik nyorot wajahna. Pilem condong pisan kana simbolisme Virgin Mary. Ieu teu cukup ciptaan Guillermo del Toro mahluk, tapi teu kirang unsettling. 

Sutradara teases panongton na ditangtukeun pikeun tetep panasaran ngeunaan bagian underdeveloped tina storyline. Sababaraha bisa nelepon ieu kaduruk slow. Salaku conto, indung anu gering dipasihan ubar ku putrina - kado anu ditampi ti jurig - tapi épékna katingalina jahat sareng anjeunna katingalina lalaunan kasurupan salami sababaraha dinten. 

Pilem nunjukkeun yén percanten kana hiji hal tina desperation tiasa ngahibur dina jangka pondok, tapi upami kayakinan éta ngan ukur nyamar salaku anu saé, kumaha sacara teu sadar ngadalikeun iman? Sareng telat pikeun ngabatalkeun naon anu parantos dilakukeun? Ieu ogé métafora pikeun perang jeung karanjingan, dua contentions séjén film urang. 

Dina Kulit Indung Kuring: Epicmedia Productions

Ngan bagian tina horor di Dina Kulit Indung Kuring asalna tina milik indung sacara bertahap. Anu sanésna nyaéta kumaha pikiran ngora, sapertos Tala, nalika ditinggalkeun pikeun nyalira sering ngaréspon sacara impulsif tanpa pamikiran kritis. Ieu kontras jeung Disney urang dunya homogenized dimana barudak miboga kamampuh mingpin tanpa pangalaman, nyanghareupan jahat maké alchemy, sarta salamet kaayaan horrific, munculna unscathed mental. 

Pikeun Srikandi urang Tala, kawas Ofelia di Labyrinth Pan urang, alam semesta kasar tempat manehna hirup petunjuk dina jalur ngarah ka alam lamunan. Tapi dunya éta, mantuan dina jangka pondok, sagampil korupsi, ngeusi beasties nipu sorangan.

Naon Dina Kulit Indung Kuring ngajadikeun painfully jelas dina naratif sorangan éta agama, utamana Catholicism, sarta precepts na, eunteung dongeng jeung littered kalawan iman buta. Imah ékspansi Tala parantos ngarobih didedikasikeun ka déwa Katolik tapi kakuatan pelindungna henteu pernah wujud sanajan kakuatan, boh manusa sareng gaib, ngarusak aranjeunna. Dagatan sigana nyarios yén jahat mangrupikeun hiji-hijina kakuatan anu bakal nunjukkeun dirina ka manusa sacara real-time bari iman ngimbangan engké.

Dina Kulit Indung Kuring mangrupa dongéng muluk-muluk Guillermo del Toro urang pangaruh. Landskap anu dipiguraan anu indah dicaangan ku cahayana dina skala kulawu-biru, cocog sareng dunya anu pinuh ku kasieunan sareng tragedi.

Napuli masihan Tala rasa tahan banting dina ambisi buta rumaja na. Anjeunna hoyong janten kakuatan anu nyalametkeun kulawargana, tapi anjeunna sesat. Salaku aktris ngora, ieu tiasa sesah diekspresikeun dina aksi langsung, sigana langkung cocog pikeun sulih sora Disney, tapi Napuli nyandak tantangan kalayan aplomb anu pikasieuneun.

Dagatan (sareng urang anu ningali) terang yén caritana henteu nuju ka tungtung Disney. putri-Na, bloodied jeung kapangaruhan, geus endured teuing pikeun éta. Ieu dina kecap ahir dialog saméméh sks roll yén pilem ieu proyek hikmah na ka panongton, tapi kawas dina paling tungtung dongeng nipu, bener teu aya "Happily Ever After".

Dina Kulit Indung Kuring mangrupakeun bagéan tina Festival Film Sundance 2023 susunan.

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Klik pikeun mairan

Anjeun kedah asup pikeun masangkeun koméntar Lebet

Leave a Reply

Harita pilem

Panic Fest 2024 Tinjauan: 'Haunted Ulster Live'

dimuat

on

Sagalana heubeul anyar deui.

Dina Lebaran 1998, warta lokal Irlandia Kalér mutuskeun pikeun ngalakukeun laporan langsung khusus ti imah anu disangka angker di Belfast. Hosted ku kapribadian lokal Gerry Burns (Mark Claney) jeung presenter barudak populér urang Michelle Kelly (Aimee Richardson) aranjeunna maksudna pikeun nempo gaya gaib disturbing kulawarga ayeuna hirup di dinya. Kalayan legenda sareng folklor anu seueur, naha aya kutukan sumanget anu nyata dina gedong atanapi anu langkung jahat dina padamelan?

Dibere salaku runtuyan footage kapanggih tina siaran lila poho, Haunted Ulster Live nuturkeun format sarupa jeung enggon salaku Jam hantu jeung The WNUF Lebaran Husus kalawan awak warta nalungtik gaib pikeun ratings badag ukur meunang di leuwih huluna maranéhna. Sareng nalika plotna parantos dilakukeun sateuacanna, sutradara Dominic O'Neill's 90's set dongéng ngeunaan horor aksés lokal junun nangtung dina suku anu pikasieuneun. Dinamika antara Gerry sareng Michelle paling menonjol, kalayan anjeunna janten penyiar anu berpengalaman anu nganggap produksi ieu aya di handapeun anjeunna sareng Michelle mangrupikeun getih seger anu jengkel pisan nalika dibere salaku bonbon panon kostum. Ieu ngawangun salaku kajadian di jero sareng di sekitar domisili janten seueur teuing pikeun dipaliré salaku naon waé anu kirang tina deal nyata.

Pemeran karakter dibuleudkeun ku kulawarga McKillen anu parantos ngalaman haunting pikeun sababaraha waktos sareng kumaha pangaruhna ka aranjeunna. Para ahli dibawa pikeun mantuan ngajelaskeun kaayaan kaasup investigator paranormal Robert (Dave Fleming) jeung paranormal Sarah (Antoinette Morelli) anu mawa perspéktif jeung sudut sorangan mun haunting nu. A sajarah panjang tur warni geus ngadegkeun ngeunaan imah, kalawan Robert ngabahas kumaha eta dipaké pikeun jadi situs tina hiji batu upacara kuna, puseur leylines, sarta kumaha eta ieu jigana dipiboga ku jurig urut boga ngaranna Bapak Newell. Jeung legenda lokal abound ngeunaan roh jahat ngaranna Blackfoot Jack nu bakal ninggalkeun trails of footprints poék dina hudang na. Téh mangrupa pulas fun ngabogaan sababaraha katerangan poténsial pikeun kajadian aneh situs urang tinimbang hiji tungtung-kabeh jadi-kabeh sumber. Utamana nalika kajadian-kajadian lumangsung sareng para penyidik ​​​​ngusahakeun mendakan bebeneran.

Dina waktosna 79 menit, sareng siaran anu kalebet, éta rada kaduruk nalika karakter sareng lore ditetepkeun. Antara sababaraha interruptions warta jeung balik layar footage, aksi ieu lolobana fokus kana Gerry jeung Michelle jeung ngawangun nepi ka encounters sabenerna maranéhanana jeung pasukan saluareun pamahaman maranéhanana. Kuring bakal masihan kudos yén éta angkat ka tempat anu teu disangka-sangka, ngarah kana polah katilu anu pikaheraneun sareng pikasieuneun sacara rohani.

Janten, bari Haunted Ulster Live teu persis trendsetting, éta pasti nuturkeun footsteps sarupa kapanggih footage sarta disiarkeun film horor leumpang jalur sorangan. Nyiptakeun sapotong mockumentary anu ngahibur sareng kompak. Upami anjeun penggemar sub-genre, Haunted Ulster Live nyaeta ogé patut nonton a.

3 tina 5 panon
Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Continue Reading

Harita pilem

Panic Fest 2024 Tinjauan: 'Ulah Naik Nyalira 2'

dimuat

on

Aya pangsaeutikna ikon leuwih recognizable ti slasher nu. Freddy Krueger. Michael Myers. Victor Crowley. Pembunuh anu kasohor anu sok sigana uih deui henteu paduli sabaraha kali aranjeunna dibunuh atanapi waralabana sigana nempatkeun kana bab ahir atanapi ngimpina. Ku kituna sigana malah sababaraha sengketa hukum teu bisa ngeureunkeun salah sahiji murderers pilem paling memorable sadaya: Jason Voorhees!

Nuturkeun kajadian kahiji Pernah leumpang nyalira, outdoorsman jeung YouTuber Kyle McLeod (Drew Leighty) geus dirawat di rumah sakit sanggeus patepungan-Na jeung pamikiran lila maot Jason Voorhees, disimpen ku sugan hoki masked killer musuh greatest Tommy Jarvis (Thom Mathews) anu ayeuna jalan salaku hiji EMT sabudeureun Crystal Lake. Masih dihantui ku Jason, Tommy Jarvis bajoang pikeun milari rasa stabilitas sareng patemon panganyarna ieu ngadorong anjeunna pikeun ngeureunkeun pamaréntahan Voorhees sakali-kali…

Pernah leumpang nyalira ngadamel splash online salaku nembak anu saé sareng pilem kipas anu wijaksana tina waralaba slasher klasik anu diwangun kalayan turutan snowbound. Pernah Naek Dina Salju tur ayeuna climaxing kalawan sequel langsung ieu. Éta sanés ngan ukur anu luar biasa Jumaah Éta 13th surat cinta, tapi épilog anu dipikiran sareng ngahibur tina rupa-rupa pikeun 'Trilogi Tommy Jarvis' anu kasohor tina jero waralaba anu dibungkus. Jumaah Bagian ka-13 IV: Bab Pamungkas, Jumaah The 13. Bagian V: Awal Anyar, sarta Jumaah Bagian 13 VI: Jason Hirup. Malah meunang sababaraha matak aslina deui salaku karakter maranéhna neruskeun dongéng! Thom Mathews janten anu pang menonjol salaku Tommy Jarvis, tapi kalayan séri séri anu sanés sapertos Vincent Guastaferro uih deui salaku Sheriff Rick Cologne ayeuna sareng masih gaduh tulang pikeun dipilih sareng Jarvis sareng kekacauan di sekitar Jason Voorhees. Malah nampilkeun sababaraha Jumaah Éta 13th alumni kawas Bagéan III's Larry Zerner salaku walikota Crystal Lake!

Salian ti éta, pilem éta nganteurkeun pembunuhan sareng aksi. Nyandak giliran yén sababaraha fils saméméhna pernah meunang kasempetan pikeun nganteurkeun kana. Anu paling penting, Jason Voorhees nuju ngamuk di Crystal Lake nalika anjeunna nyiksikan jalan ka rumah sakit! Nyieun hiji throughline nice tina mitologi tina Jumaah Éta 13th, Tommy Jarvis jeung trauma nu matak urang, sarta Jason ngalakukeun naon manéhna pangalusna dina cara paling cinematically gory mungkin.

nu Pernah leumpang nyalira pilem ti Womp Stomp Films na Vincente DiSanti mangrupakeun surat wasiat kana fanbase tina Jumaah Éta 13th sarta popularitas masih enduring film maranéhanana sarta Jason Voorhees. Sareng sacara resmi, henteu aya pilem énggal dina waralaba anu aya dina cakrawala pikeun masa depan anu tiasa diramalkeun, sahenteuna aya kanyamanan anu terang fans daék ngaliwat panjang ieu pikeun ngeusian kakosongan.

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Continue Reading

Harita pilem

Ulasan Panic Fest 2024: 'Upacara Bakal Dimimitian'

dimuat

on

Jalma bakal néangan jawaban jeung milik di tempat darkest jeung jalma darkest. Koléktif Osiris mangrupikeun komune dumasar kana teologi Mesir kuno sareng dijalankeun ku Bapa Osiris anu misterius. Grup éta boasted puluhan anggota, unggal forgoing kahirupan heubeul maranéhanana pikeun hiji diayakeun di tanah themed Mesir milik Osiris di Northern California. Tapi waktos anu saé janten anu paling parah nalika taun 2018, anggota koléktif anu anyar anu namina Anubis (Chad Westbrook Hinds) ngalaporkeun Osiris ngaleungit nalika naék gunung sareng nyatakeun dirina pamimpin énggal. A schism ensued kalawan loba anggota ninggalkeun kultus dina kapamimpinan unhinged Anubis '. A dokumenter keur dijieun ku saurang nonoman ngaranna Keith (John Laird) anu fiksasi jeung The Osiris Collective batang ti kabogohna Maddy ninggalkeun anjeunna keur grup sababaraha taun ka pengker. Nalika Keith diondang pikeun ngadokumentasikeun komune ku Anubis nyalira, anjeunna mutuskeun pikeun nalungtik, ngan ukur dibungkus ku horor anu anjeunna henteu tiasa ngabayangkeun…

Upacara Hayang Dimimitian nyaéta pilem horor twisting genre panganyarna tina Salju Beureum's Sean Nicols Lynch. waktos ieu tackling cultist horor sapanjang kalawan gaya mockumentary jeung tema mitologi Mesir pikeun céri di luhur. Kuring éta kipas badag tina Salju Beureumsubversiveness tina vampir roman sub-genre sarta bungah ningali naon nyokot ieu bakal mawa. Bari pilem boga sababaraha gagasan metot sarta tegangan santun antara Keith lemah lembut jeung Anubis erratic, éta ngan teu persis thread sagalana babarengan dina fashion succinct.

Carita dimimitian ku gaya dokumenter kajahatan anu leres ngawawancara tilas anggota The Osiris Collective sareng nyetél naon anu nyababkeun kultus ka tempat ayeuna. Aspék alur carita ieu, khususna minat pribadi Keith sorangan dina kultus, ngajantenkeun plotline anu pikaresepeun. Tapi sajaba ti sababaraha klip engké on, éta teu muterkeun salaku loba faktor. Fokusna sakitu legana dina dinamis antara Anubis sareng Keith, anu matak toksik pikeun enteng. Narikna, Chad Westbrook Hinds sareng John Lairds duanana dikreditkeun salaku panulis Upacara Hayang Dimimitian sareng pasti ngarasa aranjeunna nuju nempatkeun sadayana kana karakter ieu. Anubis mangrupikeun definisi pamimpin kultus. Charismatic, filosofis, whimsical, sarta ngancam bahaya dina serelek topi.

Acan ahéngna, komune ieu sepi sadaya anggota kultus. Nyiptakeun kota hantu anu ngan ukur nyababkeun bahaya nalika Keith ngadokumentasikeun dugaan utopia Anubis. Seueur bolak-balik antara aranjeunna kadang-kadang nyeret nalika aranjeunna bajoang pikeun kontrol sareng Anubis tetep neraskeun ngayakinkeun Keith pikeun nempel najan kaayaan anu ngancam. Ieu ngakibatkeun hiji finale geulis senang jeung katurunan nu pinuh condong kana horor mummy.

Gemblengna, sanajan meandering sarta ngabogaan saeutik Pace slow, Upacara Hayang Dimimitian mangrupakeun kultus cukup entertaining, kapanggih footage, sarta mummy horor hibrid. Upami anjeun hoyong mummies, éta delivers on mummies!

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Dangukeun 'Eye On Horror Podcast'

Continue Reading