imah MoviesHarita pilem TIFF 2021: 'Anjeun Sanés Indung Kuring' Ngeunaan Kulawarga Kulawarga

TIFF 2021: 'Anjeun Sanés Indung Kuring' Ngeunaan Kulawarga Kulawarga

by Kelly McNeely
428 pintonan
Anjeun Sanés Indung Kuring

Panulis / diréktur Kate Dolan Anjeun Sanés Indung Kuring mangrupikeun hal anu mereun dina folklore anu ngarobih Irlandia, sareng fitur munggaran anu kuat pisan. Dijieunna ku anggaran leutik sareng nyetél festival Samhain, éta mangrupikeun debut anu berkesan ti Dolan (pilem pondok na Catcalls sayogi dina Shudder, pikeun anu resep). 

Anjeun Sanés Indung Kuring nuturkeun Char (Hazel Doupe), nonoman sepi anu hirup sepi. Indungna anu tunggal Angela (Carolyn Bracken) sangsara ku déprési anu sering ngajaga bobo na teu tiasa ngalaksanakeun tugasna salaku kolot. Saatos kagiatan anu jarang dilakukeun, Angela ngaleungit, mobilna curiga ditilar di kebon. Sawangsulna, sigana ... henteu leres pisan. Kalakuan, sikep, sareng kapribadianana sadayana ngalih ku cara anu katenjo. Aya anu anéh ngeunaan indung, sareng Char laun-laun janten kacindekan anu pikasieuneun. Ieu sanés indungna. 

Doupe sareng Bracken gaduh kimia anu saé anu mekar nalika pilem na maju. Dina adegan awal, Char sareng Angela gaduh témbok anu tiasa dideteksi di antawisna anu nyebatkeun sajarah anu tragis; Angela dikubur di tukangeun lapisan sareng lapisan lebu, sareng Char parantos lami nyerah nyobian ngagali anjeunna. 

Nalika Angela muncul deui saatos henteu misteriusna, Char henteu terang kumaha nampi perhatian indungna anu dumadakan sareng teu disangka-sangka. Sapertos murangkalih anu ditilar, anjeunna senang yén indungna parantos katingalina balik deui ka anjeunna - ayana sacara émosional sareng nyiramkeun anjeunna dina rasa sayang anu anjeunna sono pisan. Tapi dina waktos anu sami, aya anu hoream leres-leres percanten kana éta. Doupe leres-leres ngajentul dina proyéksi émosi ieu anu bersaing. Anjeunna mawa kerentanan anu kabukti langkung kasieunan sabab Angela janten lengkep henteu dikenal dina kapribadian dirina. 

Bracken luar biasa, skala anu lengkep dina émosi kalayan rupa-rupa intensitas. Anjeunna ngalungkeun dirina kana peran - sacara fisik sareng méntal - ku pagelaran anu ampir hipnotik dina jero na. Nu matak ogé nampilkeun Ingrid Craigie salaku Rita (indung Angela sareng nini Char), penjaga rahasia kulawarga. Rita nyepeng kamampuan anu karat mangtaun-taun ngareunah fisik sareng beban émosina. Peranna asa teu raoseun dirawat, tapi pikeun adil, éta sanés carita na anu urang museurkeun. 

Anjeun Sanés Indung Kuring mangrupikeun pilem payun-awéwé, kalayan pamaén awéwé utamina sareng sakedik diskusi ngeunaan karakter lalaki; urang henteu nguping ngeunaan bapak Char, sareng teu aya plot samping romantis anu teu perlu, ngan ukur fokus kana sosobatan awéwé. Salah sahiji tukang ngaganggu Char, Suzanne (Jordanne Jones), lalaunan hubungan sareng Char kusabab sejarah silihna sareng kahirupan kulawarga anu gaduh masalah. Teu aya waktos anu Suzanne mamang atanapi nolak Char, anjeunna ngan ukur sobat asli, simpatik, anu peryogi pisan ku Char. 

Kami parantos ningali lore anu robih sateuacanna dina pikasieuneun (sapertos pilem Irlandia anu sami The Hallow jeung Lubang dina Taneuh), tapi aya hiji hal pikeun ngajantenkeun penjahat anu disangka janten indung - tinimbang anak atanapi badan fisik anu sanés - éta langkung épéktip. 

Angela ngarobih sapanjang pilem, janten langkung lieur nalika waktos. Char perhatoskeun paripolah anu anéh ieu, tapi sesah nampi yén hal anu langkung seueur tiasa salah. Sanaos kasulitan aranjeunna, Char mikanyaah ka indungna, sareng sanaos polah na aya hubunganana sareng leres-leres henteu mereunah, langkung hésé pikeun nyimpulkeun yén aya anu gaib dina campuran éta, khususon sareng riwayat psikologis indungna. 

Saperti Natalie Erika James ' Relik, Anjeun Sanés Indung Kuring grapples kalayan kaséhatan méntal sareng tanggung jawab sareng tugas antara kolot sareng budak. Dolan ngabahas ieu kalayan ati-ati sareng seueur empati pikeun Char ngora, anu rumaos kapisah sareng nyalira sanaos ayana paman sareng nini na sareng usaha ti guruna di sakola. 

Tina skor melankolik ka sinématografi kabuka tapi intim, Anjeun Sanés Indung Kuring ngagaduhan nada atmosfir anu jogét sakuriling tragedi, nanging henteu pernah nyerah. Pilem Dolan ngagaduhan énergi tina api unggun Samhain: éta crackles sareng kaduruk, sareng bérés haseup anu ngahudangkeun sumanget Lebaran. 

Abdi resep horor "nonoman dina bahaya", sareng Anjeun Sanés Indung Kuring ngagaduhan panggunaan trope anu saé pisan didamel sareng saimbang. Mangrupikeun carita anu didorong gugur-umur ku karakter guguritan kalayan ajrih anu didamel leres anu ngandelkeun kinerja, sanés ember getih. 

Upami anjeun milari fitur dobel doppelgänger anu hadé, pasangkeun anu ieu Lubang dina Taneuh. Anjeun moal ningali deui anggota kulawarga anjeun cara anu sami.

 

Kanggo langkung ti TIFF 2021, parios kami review ngeunaan Rob Savage urang Dashcam