imah Pilem Ngerakeun TIFF 2021: 'Dashcam' mangrupikeun Pituduh, Kirik Thrill Ride

TIFF 2021: 'Dashcam' mangrupikeun Pituduh, Kirik Thrill Ride

Hésé ditonton, tapi anjeun teu bisa neuteup ka jauhna

by Kelly McNeely
691 pintonan
Dashcam Rob Savage

Sutradara Rob Savage janten master anyar horor. Pilemna ngadamel karajaan sieun ku tekad anu tekad; anjeunna ngawangun tegangan, ngaleupaskeun éta ku seuri entéh, sareng ngadorong ajrih luncat anu épéktip anu - bahkan nalika diarepkeun - heran ngageter. Kalayan pilem kahijina, nu boga imah, Savage nyiptakeun festival pikasieuneun kahirupan layar anu difilemkeun sadayana dina Zoom salami lockdown COVID-19 anu hébat dina taun 2020. Dashcam, teror livestreams ti leuweung kalangkang Inggris. 

Dashcam nuturkeun streamer online kaustik anu paripolah anarkisna memicu mimpi buruk anu henteu lirén. Dina pilem éta, dj dashcam freestyling anu namina Annie (dipaénkeun ku musisi kahirupan nyata Annie Hardy) ninggalkeun LA pikeun milarian istirahat pandemi di London, nabrak di tempat sobat sareng babaturan sakelas, Stretch (Amar Chadha-Patel). Annie anti anti liberal, vitriol-spewing, MAGA hat kalakuan kalakuan ngagosok kabogoh Stretch ku cara anu salah (kahartos), sareng merk khusus huru-hara na langkung ngarugikeun tibatan alus. Anjeunna néwak kendaraan sareng ngorondang di jalan-jalan di London, sareng ditawarkeun wadah kontan pikeun ngangkut awéwé anu namina Angela. Anjeunna satuju, sahingga ngamimitian cobaan dirina. 

Annie watekna panasaran. Anjeunna duanana karismatik sareng keuheul, gancang akalna sareng tutup haté. Kinerja Hardy milampah tali ieu ku énergi gagabah; Annie (salaku tokoh) nyaéta - sakapeung - pikasieuneun teu dipikaresep. Tapi aya hiji hal ngeunaan dirina anu anjeun henteu tiasa lirén nonton. 

Tétéla - sakumaha anu dijelaskeun dina perkenalan sateuacan nonton ti Savage - pilem éta henteu ngagaduhan naskah (dina hartos dialog dialog tertulis), janten garis dialog Annie seuseueurna (upami henteu lengkep) disampurnakeun. Nalika Hardy dirina tiasa gaduh sababaraha kapercayaan, Annie tina Dashcam mangrupikeun vérsi anu kaleuleuwihan nyalira. Anjeunna nyarioskeun ngeunaan COVID janten panipuan, raves di "feminazis" sareng gerakan BLM, sareng ngarusak musieum di toko saatos anjeunna dipénta nganggo topéng. Anjeunna… sapertos dahsyat. 

Éta mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun sareng kandel, nempatkeun pilem kana leungeun karakter anu sacara objektif pikareueuseun. Éta ngabantosan yén Annie rada seukeut, sareng musisi berbakat kalayan seni pikeun lirik lirik anu jelas. Kami néwak sababaraha gambar ieu ngalangkungan pilem, tapi nalika Hardy freestyles ngalangkungan kiridit akhir anu urang leres-leres ningali dirina dina unsur na. Anu cukup matak, Band Car - acara Annie tina kandaraanana - saleresna acara nyata dina Kajadian kalayan langkung ti 14k pengikut. Ieu, kanyataanna, nyaéta kumaha Savage mendakan anjeunna. Anjeunna kapincut ku karisma anu unik sareng wit spontan, sareng pikir éta bakal cemerlang pikeun buang versi ieu kana skenario anu pikasieuneun. 

Nalika ngeunaan Annie salaku tokoh, anjeunna mangrupikeun versi hyperbolized tina sababaraha kapercayaan sosiopolitik, sareng anjeunna pastina bakal nyababkeun ngabagi-bagi sikap dina pilem. Tapi upami aya jinis naon waé anu ngamungkinkeun karakter pamisah janten kalungguhan, éta pikareueuseun.

Dashcam sigana paling katingali dina layar anu langkung alit, atanapi sahenteuna tina sababaraha jajar tukangna anu ageung. Kaméra gambar biasana oyag - pisan goyah - sareng polah katilu pilem janten sababaraha kaméra paling pikasieuneun, kuring kantos ningali. Sanaos judulna, kaméra seringna ngalir. Annie lumpat, ngorondang, sareng nabrak kaméra dina panangan, sareng tiasa nangtang pikeun milarian terang naon anu leresna lumangsung. 

Kelemahan utama nyaéta kanyataan yén kaseueuran pilem hese ditonton, kusabab kamerawork anu teuing oyag. Upami éta nyangkut ideu dashcam - éta Angin - éta bakal langkung gampang dituturkeun, tapi ogé bakal kaleungitan percikan manic anu ngabakar seuneu pilem. 

Hiji unsur anu kuring ngaapresiasi yén kuring terang bakal ngaregrekeun sababaraha pemirsa nyaéta kajadianana rada teu jelas. Kami henteu terang pisan naon anu kajantenan atanapi kunaon. Dina pertahanan plot anu matak ngabingungkeun, éta ngamungkinkeun seueur kalenturan sareng nambihan tingkat kanyataanana anu anéh dina kajadian-kajadian éta. 

Upami anjeun dorong kana kaayaan anu pikasieuneun, naon kamungkinan yén anjeun bakal kasumpingan kana sababaraha rekaman audio anu detil sareng ngajelaskeun sadaya kajadian anu anjeun saksian. Atanapi anjeun bakal nyandak waktos kanggo ngalangkungan buku atanapi tulisan anu nembé kapendak, atanapi naroskeun saksi anu gaduh pengetahuan anu caket kana naon anu lumangsung. Éta henteu dipikaresep, nyaéta anu kuring carioskeun. Ku sababaraha cara, kabingungan sareng kaborosan ieu anu ngajantenkeun kanyataanana langkung nyata. 

Aya sababaraha momen anu hadé pikeun nembak-ombak anu leres-leres ngagerem sareng alus pisan dina nyiptakeun nyingsieunan anu épéktip. Savage memang resep nyingsieunan luncat anu saé, tapi tinekananana alus Ieuh. Anjeunna terang naon anu dilakukeun, sareng anjeunna narik aranjeunna ogé.

waktu nu boga imah nunjukkeun kaakraban di bumi, Dashcam manjang suku na sakedik deui ku kaluar ka dunya sareng ngajajah sababaraha lokasi, masing-masing langkung menyeram tibatan anu terakhir. Kalayan dukungan ti produser raksasa genre Jason Blum, Savage langkung ageung, pangaruh getih anu jauh tina jalma anu hina nu boga imah-era lockdown do-it-sorangan ongkos. Kalayan ieu anu mimiti a perjanjian tilu gambar sareng Blumhouse, kuring panasaran ningali naon anu bakal dilakukeun ku anjeunna nalika dunya kabuka sakedik deui. 

Dashcam moal daya tarik pikeun sadayana. Henteu aya pilem. Tapi sikep pedal-to-the-logam Savage kana horor pikaresepeun pikeun ditonton. Sakumaha Dashcam nyokot kagancangan, éta leres-leres ngapung tina rel sareng naék kana sieun kacau murni. Éta pilem langkung ambisius sareng protagonis anu ngabagi-bagi sareng horor terbuka, sareng éta bakal ngahurungkeun sababaraha sirah. Patarosanna, sabaraha sirah anu bakal ngancik. 

Translate »