imah Berita Hiburan Pikasediheun Thommy Hutson's 'Jinxed' nyaéta Kudu Dibaca pikeun Penggemar Horor Palasik

Thommy Hutson's 'Jinxed' nyaéta Kudu Dibaca pikeun Penggemar Horor Palasik

by Waylon Yordania

Kuring bakal ngaku yén kuring rada teu yakin nalika kuring ngajemput Thommy Hutsonnovel perdana, Rétang.

Kuring kantos janten penggemar karya Hutson mangtaun-taun, utamina Entong Bobo Deui: Warisan Elm Street jeung Kenangan Danau Crystal: Sejarah lengkep Jumaah kaping 13, duanana tina anu anjeunna damel babarengan ogé sababaraha pilem horor anu parantos diserat na Bebeneran atanapi wani jeung Sasatoan.

Masih, novél mangrupikeun mahluk anu jauh béda tina naskah pilem kalayan aturan aturanana nyalira, sareng tina sudut pandang kritis, ekspektasi nyalira, sareng aya seueur conto panulis anu tiasa ngalakukeun hiji atanapi anu sanés tibatan anu tiasa ngalakukeun duanana.

Tétéla, Hutson henteu ngan ukur dugi ka tugas éta, tapi sambel éta sacara lengkep kaluar ti taman. Panulis nampilkeun pamiarsa na sareng slasher sinematik anu ahli dina setting anu bakal ngajantenkeun Agatha Christie bangga, sareng kedahna produser pilem parantos nawar pikeun adaptasi pikeun layar.

Ku sababaraha cara, Rétang mangrupikeun surat cinta anu sumebar getih ka para pembuat pilem anu waralaba ngawangun bentang horor taun 80an sareng 90an, sareng sapertos pilem-pilem éta, éta sadayana dimimitian sareng dipungkas ku rahasia anu nolak tetep dikubur.

Nalika novél dibuka, Amanda Kincaid, bakat akting anu paling ngajangjikeun pisan di elit sareng bahkan langkung terpencil Akademi Trask pikeun Seni Pertunjukan (pikir SMA ti popularitas Ngan ukur sadayana didieu anu beunghar kokotor), nuju siap-siap pikeun bintang dina paméran bakat sakola anu diiluan ku agén ti sakumna nagara ogé donatur jegud anu ngajaga panto mahoni sakola éta kabuka.

Téater ngaleungit nalika anjeunna nangtung ngan ukur bercahya ku lampu hantu tunggal di tengah panggung nalika anjeunna mimiti nguping sora teras ngambeu haseup. Téater diduruk sareng Amanda mendakan teu aya kabur nalika anjeunna ngariung dina liang orkestra sareng tungtungna tunduh kana seuneu.

Kilat payun ...

Ayeuna parantos ampir 20 taun ti saprak Amanda maot dina seuneu di Trask Academy sareng carita na parantos janten legenda kota anu teu saurang ogé percaya tapi henteu leres-leres nolak salaku reruntuhan tiheula, téater anu kabakar masih kénéh hirup di lapangan akademi.

Sakelompok babaturan nuju siap-siap pikeun paméran taun ayeuna sareng parantos milih cicing di kampus di Spring Break pikeun ngalanjutkeun latihan pikeun acara anu bakal datang. Teu saeutik aranjeunna terang yén tukang maéhan nyusud lapangan Akademi Trask.

Anjeunna nganggo topéng anu mangrupikeun campuran tina masker drama Komedi sareng Tragedi, sareng rencana na pikeun murid sareng maotna parantos lami pisan.

Cinta genre Hutson pikeun unggal halaman tina Rétang. Ti saprak namina tokohna (perhatoskeun pamiarsa!) Dugi ka plot anu teu tiasa dipilari sareng tikungan, anjeunna ahli jalan-jalan agul-agul antara naon anu dipuji sareng anu ngan saukur turunan sareng ngajantenkeun sigana teu gampang.

Adegan maehan novél anu sering dieusian duanana brutal sareng éndah ku cara nginget-nginget Clive Barker's Buku Getih bari sakaligus ngingetan anu maca téatrisitas Argento Suspiria.

Acan, pikeun hormatna sareng pamahaman anu jelas intensif panulis ngeunaan karya raksasa genre ieu, Rétang mangrupikeun novel unik anu gampang nangtung dina kasaean nyalira salaku karya pangarang munggaran.

Dina handapeun 300 halaman, Rétang mangrupikeun bacaan gancang anu narik pembaca dina momentumna kana kacindekan anu sigana henteu tiasa dilawan sareng ngareuwaskeun, sareng nalika kuring linggih di dieu ngetik ulasan ieu kuring ngingetan deui ngeunaan topeng Killer sareng kumaha jalanna dina seueur tingkat salaku pamungkas simbol pikeun buku salaku sakabeh.

Teu kaampeuh jeung ngareureuwas. Kasar sareng geulis. Hormat sareng kaaslian. Komedi sareng Tragedi.

Thommy Hutson tiasa gampang nganggo mantel salaku Lois Duncan salajengna, sareng kuring yakin seueur pengulas pasti bakal narik perbandingan éta, tapi saatos maca debutna, kuring henteu yakin yén anjeunna henteu langkung saé janten Thommy anu munggaran Hutson, tibatan.

Barina ogé, sigana yen jelema boga BANYAK bakat.

Rétang ayeuna sayogi dina sababaraha format ngalangkungan Amazon jeung Barnes & Noble.

Posts Related

Translate »