Connect with kami

Harita pilem

'The Empty Man' mangrupikeun Pilem Pikasieuneun Insidious Unnerving

dimuat

on

Lalaki kosong

David Prior's Lalaki kosong lalaunan nyandak alih internét buzz, henteu béda sareng penjahat titular pilem éta. Hiji dinten, kuring henteu terang naon éta. Salajengna, kuring mimiti perhatoskeun sebutan di ditu di dieu. Ayeuna? Éta dimana-mana.

Salah sahiji film akhir anu diproduksi ku Fox sateuacan dipésér ku Disney, Lalaki kosong didasarkeun kana novel grafis karya Cullen Bunn sareng bintang James Badge Dale salaku James Lasombra, urut pulisi anu milarian milarian putri tatangga na anu leungit. Pilarianana ngabawa anjeunna ka jero kultus anu anéh pikeun ngageroan badan gaib anu sorana siga legenda kota rada diideuan The Ring sareng pilem anu sami mimitina.

"Peuting munggaran anjeun nguping anjeunna. Peuting kadua anjeun ningali anjeunna. Peuting katilu anjeunna mendakan anjeun, ”saur aranjeunna, nyiapkeun garis waktos pilem sareng protagonisna nalika anjeunna ngadeukeutan sareng ngadeukeutan bebeneran.

Dale mingpin pamaén berbakat dina Lalaki kosong, kalebet Marin Irlandia (The Payung Akademi), Sasha Frolova (beureum Sparrow), Robert Aramayo (Sato Nocturnal), Ron Kanada (Noda Manusa), sareng Stephen Root (Rohangan Kantor), tapi pilem na hirup sareng maot ku pagelaranana. Untungna, palaku éta ngagaduhan bakat narik éta.

Nya Lasombra mangrupikeun jalma anu urang butuhkeun kana kaayaan anu bahaya teuing sareng pikasieuneun pikeun urang salaku pemirsa. Anjeunna calakan, sumanget, sareng gampang dina sagala cara anu bener. Kami ngaraos prustasi, panasaran, sareng akhirna amarah sareng kasieunan na.

Anu paling kuring resepkeun kana pilem ieu anéhna pakait pisan sareng masalah pilem anu pangageungna pikeun kuring. Ieu pilem lalaunan laun anu saé anu waktosna ngawangun tegangan sareng suasana. Sateuacanna sareng pamaénna negeskeun sababaraha kali yén sanés ngan ukur naon anu anjeun tingali, tapi naon anu henteu anjeun tiasa, anu tiasa ngarugikeun anjeun. Aranjeunna ngalaksanakeunana kalayan suksés bahkan hal-hal alit tiasa ngaganggu panempo, sareng nalika langkung ageung, langkung ajrih dina kaayaan anjeun bakal kajadian, aranjeunna bakal nyetél haté anjeun.

Sumawona, aranjeunna condong kana trope kultus pikasieuneun ku cara anu bener. Gagasan sakelompok jalma ngalaksanakeun prakték jahat nyaéta anu parantos dianggo sareng disalahgunakeun ku pikasieuneun, janten pikaresepeun ningali pilem nyandak trope pikeun naon éta sareng ngaéksekusi kalayan finesse ngawangun paranoia dina protagonis na sareng pamirsa.

Saha anu tiasa leres-leres percanten kana kahirupan anjeun? Saha anjeun leres-leres terang? Langkung penting deui, naon naha anjeun leres terang ngeunaan diri anjeun sareng jalma-jalma di sakuriling anjeun kalayan pasti?

James Badge Dale masihan pagelaran anu luar biasa dina The Empty Man

Lalaki kosong pokus kana ideu-ideu ieu sababaraha kali, ngairitasi aranjeunna sareng negaskeun kahanjangan tina pemirsa pilem bari ahli ngaeksploitasi tulisan-tulisan dekonstruksi Jacques Derrida ogé panyangka perspectivis tina Nietzsche. Urang tiasa ngagali langkung seueur kana topik ieu – Kuring seueur nyarios ngeunaan nami Pontifex Group sareng James Lasombra – tapi nalika ngalakukeun éta, kami bakal caket pisan ragrag bahaya anu sami anu ngancam pikeun film na.

Salaku sakabeh, Lalaki kosong padet pisan anu pamustunganana ngajalankeunana panjang teuing. Salaku pengulas kami sering dikritik pikeun nyarioskeun masalah sareng nyunting masalah tanpa masihan conto anu padet. Untungna, éta henteu masalah di dieu.

Aya hiji bagian anu lengkep dina mimiti pilem anu ngeunaan konsép Man Empty di nagara sanés sareng sakumpulan jalma sanés. Kami kéngingkeun carita lengkep ngeunaan 15 dugi ka 20 menit anu ngan ukur dirujuk di engké dina pilem. Sakabéh subplot ieu panginten tiasa diteukteuk, pruning waktos ngajalankeun pilemna dugi ka handapeun tanda dua jam, sareng ngajantenkeun carita anu langkung ketat, langkung fokus.

Untungna, sanajan misstep ieu moal tiasa ngarusak naon anu henteu disangkalkeun pilem anu hébat kalayan ajrih sah sareng kacindekan anu leres-leres henteu raoseun dina sagala cara anu paling saé. Lalaki kosong ayeuna ngalirkeun HBO Max sareng sayogi kanggo nyéwa dina platform digital sanés.

Tingali kana trailer di handap, sareng hayu urang terang upami anjeun ningali pilem dina koméntar!

Klik pikeun mairan
0 0 sora
artikel Peunteun
ngalanggan
ngabéjaan tina
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar

Harita pilem

[Sundance Review] 'The Night Logan Woke Up' Bares Dark, Waos Kulawarga dina Thriller Gripping

dimuat

on

Festival Film Sundance 2023 dijalankeun sareng sapertos biasa, nawiskeun anu pangsaéna tina genre horor anu pangsaéna pikeun pamirsa kalebet. Peuting Logan Hudang, thriller episodik anyar ti bakat multi-hyphenate, Xavier Dolan (Kuring Maéhan Indung kuring).

Disetél di Quebec sareng dibere dina basa Perancis Kanada, Sundance nampilkeun dua épisode dua jam séri énggal salaku bagian tina program Indie Episodic na. Dolan sareng pemeran anu saé nyarioskeun carita kulawarga anu ngumpul nalika matriarch na maot.

Tangtosna, sadayana henteu saé dina kulawarga. Upami éta, moal seueur anu diomongkeun, leres?

Ngaliwatan dua episode sengit, urang maénkeun voyeur ka henteu satia lanceukna pangkolotna Julien urang, lanceukna ngora Denis hubungan tapis jeung urut pamajikan jeung putri-Na, sarta lanceukna bungsu Elliot urang recovery iffy tina narkoba jeung alkohol.

Lajeng aya Mireille, hiji-hijina adina di kulawarga, estranged ti aranjeunna mangtaun-taun sanggeus kajadian anu lumangsung tilu puluh taun saméméh nalika manehna snuck kana kamar naksir na di tengah peuting. Aya kajadian anu pikasieuneun wengi éta, hiji hal anu ngarobih kulawarga salamina, sareng kami parantos masihan inklings awal anu munggaran nalika séri dimimitian.

Dolan, anu ogé maénkeun lanceukna bungsu Elliot, nyerat sareng nyutradaraan séri dumasar kana lakon Michel Marc Bouchard, sareng anjeunna ngarakit tokoh anu dinamis, seueur anu dibéntangan dina produksi téater asli, pikeun ngahirupkeun carita.

Peuting Logan Hudang
Hiji kulawarga ngumpul nalika matriarchna maot Peuting Logan Hudang

Patrick Hivon bristles sakumaha Julien, anu nyepeng kana kaliwat ampir suffocating handapeun beurat eta. Eric Bruneau nyangking kasadiaan haté sareng émosional salaku putra tengah, sok nyobian nyenangkeun, teras nyobian ngalakukeun hal anu leres. Salaku Elliott, Dolan ngarawat urang kana pagelaran anu dieusi hyper. Anjeun tiasa ngarasa anjeunna teetering, ngancam ragrag kana kabiasaan heubeul. Dunyana didamel tina kaca retakan anu tiasa ngarecah handapeun anjeunna iraha waé.

Sedengkeun pikeun Mireille, Julie LeBreton nyangking pagelaran anu saé pisan pikeun séri éta. Anjeunna mangrupikeun jantung anu poék tina misteri kulawarga ieu, sareng unggal gerak sareng péngkolan frasana sigana diitung kana titik perpuluhan pangleutikna. Manehna decimates sarta nyageurkeun kalawan alacrity heightened ku pangabisa LeBreton pikeun nganteurkeun amarah dina harewos.

Nepi ka tungtun taun episode kadua, Kuring éta dina ujung korsi kuring.

Abdi henteu ngan hayang uninga naon anu lumangsung salajengna; abdi ngabutuhkeun uninga. Dolan geus dipigawé pakasaban rupa teasing kaluar backstory tina Peuting Logan Hudang. Anjeunna sigana boga pamahaman leuleuy ngeunaan sabaraha detil ngan cukup pikeun ngajaga panongton na kabetot tanpa masihan teuing jauh.

Ieu bakat anu tebih teuing saeutik panulis dina hiburan genre sigana boga deui, sarta éta saréat ningali eta maén kaluar jadi beautifully.

Peuting Logan Hudang dibawa ka layar ku StudioCanal. Séri ieu ditayangkeun dina 2022 di Club Illico di Kanada sareng disetél pikeun séri anu langkung lega saatos saringan Sundance na.

Continue Reading

Harita pilem

[Sundance Review] Brutal 'Talk to Me' Bisa Jadi Judul Midnight Best Festival

dimuat

on

Pilem horor Australia mangrupikeun sababaraha genre anu pangsaéna. Aranjeunna teu sieun nyorong wates duanana carita atawa gore. Katingali ti mimiti éta Nyarios ka abdi geus pindah meuntas - cara meuntas - maranéhanana garis sarua. 

Dina pilem ieu, zoomers bray dina crossfire gaib sanggeus ngajalankeun tantangan seance trendi ku ngagunakeun leungeun dilestarikan jeung leungeun tina psikis a. Ieu gateway maranéhna pikeun dunya séjén tempat sétan plot pikeun ngamanipulasi kahirupan manusa. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta sasalaman panangan sapertos kaulinan karnaval "nguji kakuatan anjeun" pikeun ngahubungi. Éta ogé ékspérimén siap Tik Tok anu saé dimana pandangan sigana bakal naék.

Kalayan sagala kamewahan rumaja, nalika réréncangan ieu ngumpul, karasaeun sapertos HBO euforia sareng Conjuring pulas. Abdi malah bakal dugi ka ngabandingkeun éta The Jahat Dead, monster di dieu téh sagampil sengit na awon. Aya ogé anu beurat James Wan pangaruh ti tukang na Insidious poé. Gandeng sagala hal ieu kalawan a Creepypasta-tipe carita tur anjeun tiasa ngabayangkeun jenis naraka naon anu bakal meuntas ngaliwatan.

Mimitina, para rumaja seneng-seneng diilikan hiji-hiji, syuting unggal skenario. Nyaéta dugi ka salah sahijina kajantenan ku roh anu kuat anu nganyenyeri hostna ku cara maksa anjeunna ngabakar sirahna kana permukaan anu keras. Tapi teu saméméh manipulasi anjeunna noyod kaluar panon sorangan lajeng squeamishly ngajalankeun dina basa-na-sadaya-make-kaluar sési kalawan bulldog piaraan. Anjeun maca éta katuhu.

Kakejaman teu ditungtungan. 

Para déwasa yakin yén rumaja ngalakukeun ubar-ubaran keras saatosna tatu. Mun ukur ubar nyata éta kasus. Barudak meunang "luhureun" dina harta ieu, tapi dina ngalakukeunana, tanpa disadari nyéépkeun liang antara dunya nyata sareng akherat dimana roh-roh jahat datang sareng ngamanipulasi pamilon kaulinan. 

Protagonis urang anu bermasalah, Mia (Sophie Wilde) geus yakin manehna geus nyieun kontak jeung indungna maot ngaliwatan salah sahiji sesi. Ieu momen heartwarming, hiji-hijina, dina barrage relentless gambar disturbing ieu anjeun moal bisa unsee.

Pilem diarahkeun ku YouTuber kembar Danny jeung Michael Philippou. Sanajan sedeng layar leutik maranéhanana, ieu guys boga masa depan dina tempat nu leuwih gede. Nyarios ka abdi mangrupa amalgam gagasan ditambang tapi duo ieu ngajadikeun aranjeunna hadé. Malah sajauh nempel badarat anu ampir sampurna anu anjeun terang dina genre ieu jarang. 

Éta ogé nyegerkeun ningali aranjeunna ngijinkeun karakter utama urang, Mia, laun-laun kana kagila-gilaan tanpa narik stunts anu murah ngan ukur pikeun nenangkeun pamiarsa anu dimaksud. Masing-masing nyingsieunan tujuanana, unggal monster dikembangkeun sareng naon anu kedah dicarioskeun penting.

Wilde henteu kantos ngantepkeun genre éta langkung saé. Manehna muterkeun Mia kalawan rasa subdued tina kalemahan. Anjeun tiasa ningali, upami éta sanés maotna indungna, awéwé ngora ieu moal murag dina perangkap tekanan peer konyol. Pikeun narik éta seueur lapisan kaluar tina aktris sanés mangrupikeun hasil tina bengkel akting anu mahal, tapi mangrupikeun tanda béntang masa depan anu ngasah karajinan na.

Nembongan sutradara ningali bakat di Wilde sareng fokus kana éta tinimbang sababaraha aktor anu sanés. Alexandra Jensen sakumaha Jade muterkeun sahabat supportive, tapi teu ka tingkat gadis final kami biasa. Jeung Joe Manuk sakumaha Riley, nu kasurupan, nyaeta pikasieuneun salaku harbinger naraka.

The Philippou urang meureun screamed kaluar nyaring nalika aktris Samaun Miranda otto (Chilling Adventures of Sabrina, Annabelle: Nyiptakeun) ceuk oke kana naskah. Anjeunna luar biasa dina sagala hal anu anjeunna laksanakeun. Manehna brings Polandia ka pilem geus bersinar.

Teu aya seueur kasalahan anu kedah ditunjukkeun Nyarios ka abdi. Sinématografina pantes dironjatkeun sakedik, sareng ideu koléktif karya-karya kapungkur teu tiasa dipungkir, tapi pilem éta henteu kantos nyobian ningkatkeun ideu ku janten tambahan. Éta sadar pinuh yén éta nginjeum, tapi anu dibayar ku tukang film langkung seueur tibatan anu dicandak.

Nyarios ka abdi mangrupakeun bagéan tina Bagéan tengah peuting Festival Film Sundance 2023.

Continue Reading

Harita pilem

[Sundance Review] 'Infinity Pool' mangrupikeun Ujian Idéntitas anu Suram

dimuat

on

Teu aya watesna kolam renang

Brandon Cronenberg urang Teu aya watesna kolam renang anjog di Festival Film Sundance kalayan katingal suram teu-kitu-héran suram dina kabeungharan, kelamin, jeung identitas kalawan horor awak luang.

Alexander Skarsgard dibéntangan salaku James Foster, hiji pangarang nalangsara ti blok panulis, anu ngumbara jeung pamajikanana Em (Cleopatra Coleman) ka pulo fiksi tina La Tolqa. Nu datang ka pulo diwajibkeun ku hukum pikeun cicing di jero kompleks Resort maranéhanana, tapi sanggeus papanggih jeung pasangan uber-beunghar misterius Alban jeung Gabi (Jalil Espert jeung Goth kuring), aranjeunna mendakan diri di luar gerbang.

Dina jalan balik ka sanyawa, James neunggeul hiji lalaki jeung mobilna, maehan anjeunna instan, sarta salajengna - tanpa sidang - dihukum pati. Éta nalika aranjeunna nawiskeun anjeunna deal. Aranjeunna gaduh téknologi pikeun nyiptakeun réplika lengkep anjeunna, sareng sadaya kenangan na gembleng, anu tiasa maot di tempatna.

Saha anu bakal nolak deal sapertos kitu?

Ieu begs patarosan, kumaha oge: Naon anu dipigawé hiji sanggeus anjeun geus katempo diri maot? Kumaha anjeun cageur tina éta?

Tangtosna, James bajoang kalayan jawaban pikeun dua jam ka hareup. Skarsgard masihan pagelaran anu saé dina peran éta. Lalajo manéhna megatkeun leuwih sarta leuwih sarta leuwih deui pikasieuneun sarta megatkeun haté-. Na acan, aya leuwih ti hiji kasempetan dimana kuring hayang ngocok anjeunna sarta ngabejaan manehna snap kaluar ti dinya.

Ieu, sabagéan ageung, alatan tulisan jeung arah Cronenberg urang. Anjeunna geus nyokot kaca kaluar tina buku leungeun bapana, sacara lega ngalukis kanvas nu jegud teu bisa dipercaya (duh), nu miskin bakal terus ngalakukeun naon goréng pikeun maranéhanana sabab beunghar ngabejaan ka maranehna (deui, duh), jeung Hiji-hijina jalma anu bakal ngalaman akibat tina kalakuanana nyaéta jalma miskin anu ngantepkeun dirina dimanipulasi ku anu beunghar.

Sex téh goréng. Abstaining téh goréng. Kabeungharan goréng. Keur miskin téh goréng. Hirup téh goréng. Maot téh goréng. Nyieun kasalahan téh goréng. Teu aya anu janten dasar moral anu luhur kecuali dimana Cronenberg, nyalira, nangtung salaku sutradara / panulis / dewa dunya anu diciptakeunana.

Suram, suram, suram, suram, suram.

Tong salah sangka. Éta hasil. Kuring mikaresep gelap carita jenis ieu. The visuals dina pilem bakal lengket sareng anjeun lila sanggeus sks roll. Horor awak, sorangan, nempatkeun pagawéan bapana éra di kali, sakumaha ogé nanganan séks dina. Teu aya watesna kolam renang.

Masalahna, nalika kuring calik nimbang-nimbang film saatosna, kuring henteu tiasa ngabantosan yén kuring kantos ningali éta sadayana, janten patarosan janten, "Naha éta sadayana leres-leres diperyogikeun sareng tiasa carita anu sami dicaritakeun ku cara anu langkung saé. éféktif?”

Lolobana, kuring bakal nyebutkeun enya. Kalayan pagelaran Skarsgard, Mia Goth galak sareng liar dina peran Gabi. Manehna teh unhinged dina cara metot, mindeng nyokot peran aggressor dina twists kaduga. Manehna teh, pamustunganana, foil James urang, jeung manehna weruh eta ampir ti moment aranjeunna papanggih.

Goth dikabarkan narima sript pikeun Teu aya watesna kolam renang bari syuting mutiara, The sequel ka Ti Kulon urang X. Hiji bisa ningali saeutik tumpang tindihna dina karakter. Hiji-hijina bédana nyata nyaéta Mutiara sabalikna tina jegud sahingga kaputusanna asalna tina tempat anu béda-béda.

Hanjakalna, teu aya seueur deui anu kedah dibahas tanpa janten spoiler beurat, sareng kuring nyobian ngahindarkeun éta sabisa-bisa. Hiji-hijina patarosan anu tetep nyaéta: Naha éta saé?

Nyaah…

Éta Cronenberg.

Kanggo sababaraha, ieu bakal janten pilem pangsaéna dina taun. Pikeun batur, éta bakal hated dina prinsipna. Pikeun panempo ieu, ngan aya hiji dosa teu bisa dihampura film horor bisa ngalakukeun, jeung nu matak pikaboseneun. Naon deui nya, Teu aya watesna kolam renang is teu pikaboseneun.

Parios trailer di handap!

Continue Reading