imah Berita Hiburan Pikasediheun James Whale's 'Frankenstein' yuswa 87 Taun Ayeuna

James Whale's 'Frankenstein' yuswa 87 Taun Ayeuna

by Waylon Yordania

Dina Nopémber 21, 1931, Frankenstein dumasar kana novel karya Mary Shelley sareng diarahkeun ku Paus James dileupaskeun di bioskop.

Pilem ieu janten panas dina kasuksesan Universal Pictures sareng Dracula. Studio parantos berjuang sareng saleresna hutang bari itungan vampir ngasilkeun untung $ 700,000. Ngenalkeun gambar pilem, manajer produksi studio, Carl Laemmle, Jr netepkeun rencana pikeun langkung pikasieuneun.

Éta mimiti jaman na Frankenstein éta ngan ukur naon anu dipesen ku studio.

Pilem ieu nyarioskeun carita ngeunaan Henry Frankenstein (Colin Clive) anu janten obsesi sareng ideu nyiptakeun kahirupan tina maot. Anjeunna, tangtosna, suksés sareng teu lami ciptaanna (Boris Karloff) kedah diajar tempatna di dunya.

Frankenstein éta gambar kasuksésan anu ageung dina $ 1.4 juta dolar (sami sareng sakitar $ 22 juta dinten ayeuna) dina taun kahijina, sareng disambut ku kritik sapertos Mordaunt Hall of The New York Times anu nyarios, "Henteu ditolak yén éta jauh sareng hal anu paling épéktip sapertos na. Disagigirna, Dracula geus jinak. ”

Karloff, anu ngagaduhan modicum kasuksésan dina pilem jempé sateuacanna, pencét jackpot paribasa dina casting salaku mahluk Frankenstein sanajan nami na teu didaptarkeun dina sks pilem urang. Sabalikna, anjeunna didaptarkeun ngan ukur salaku (?).

Gambaranana ngeunaan mahluk bakal mangaruhan pembuat pilem sareng palaku pikeun sababaraha taun ka pengker, sareng ngadegkeun pondasi pikeun warisanna nyalira salaku ikon horor.

Kasuksésan pilem ngadorong Universal pikeun nyiptakeun sababaraha sekuel sareng pikeun terus milarian sipat-sipat horor anyar, nyirian tempatna pageuh dina sajarah sajarah horor.

Posts Related

Translate »