imah Berita Hiburan Pikasediheun Wawancara: Sireum Timpson dina 'Datang ka Bapa' sareng Inspirasi Morbid

Wawancara: Sireum Timpson dina 'Datang ka Bapa' sareng Inspirasi Morbid

by Kelly McNeely
sumping ka bapak Sireum Timpson

Dibintanginya ku Elijah Wood sareng Stephen McHattie, Kadieu ka Pa mangrupikeun komedi anu seukeut, poék anu ngalangkungan ekspektasi anjeun pikeun nyayogikeun pilem anu pikaresepeun tapi matak ngareuwaskeun. Intina, mangrupikeun carita bapa-putra anu ditetepkeun dina patah hati, tapi nada anu unik, teu tenang sareng kekerasan ganas ngajaga énergi berputar. Sanaos debut film fitur sutradara Kiwi Ant Timpson, anjeunna mimiti kuat pisan sareng pilem anu nyosok jero kulit anjeun.

Salaku produser pilem sapertos Turbo Kid, Deathgasm, The ABCs tina Pupusna, sarta Bumi, Sareng salaku cinephile anu getol, Timpson sadar pisan ngeunaan padamelan anu kedah dianggo pikeun ngadamel pilem anu leres-leres diklik. Kadieu ka Pa pastina nganteurkeun pamaén genre anu hebat, épék praktis anu nyugemakeun, sareng plot anu tumpuk ngajantenkeun panonton tetep aktipitas. 

Abdi nembé nyarios sareng Sireum Timpson ngeunaan Kadieu ka Pa, duka salaku inspirasi, sareng hiji hal anu anjeunna henteu kéngingkeun dina pilem. 


Kelly McNeely: Kuring ngarti yén carita ngeunaan Kadieu ka Pa éta nurun tina pangalaman pribadi anjeun. Naha anjeun tiasa nyarios sakedik perkawis éta sareng kumaha jinisna dikembangkeun janten carita anu lengkep tapi leres-leres haté éta?

Sireum Timpson: Sigana mah kuring siga tukang pilem dina stasis, sabab kuring mimiti salaku tukang pilem anu obsesip, kuring biasa kaluar sareng ngadamel pilem gélo unggal akhir minggu. Sareng semacam éta janten seueur daérah sanés dina industri pilem kanggo waktos anu lami, sareng butuh lolos bapak kuring pikeun leres-leres ngoyagkeun kuring tina kepompong anu kuring dimana kuring sapertos sadar kana impian batur. 

Kuring ujug-ujug sadar kumaha pondokna kahirupan, sareng anjeun ngan ukur ngagaduhan hiji kasempetan dina hal-hal ieu, éta ngan ukur telepon bangun anu katolik, kaayaan anu maotna, tapi ogé ku maotna kuring sorangan sareng dunya nyata. Janten mangrupikeun jinis tina sadayana, sareng éta mangrupikeun prosés anu saé biasa pikeun duka, dimana mayit anu dibalsem sumping deui sareng nongkrong di ruang tamu imahna, sareng kuring tanggung jawab ngurus bumi wengi. Janten kuring nyéépkeun seueur wengi - lima wengi - sareng anjeunna nyalira di bumi. 

Kuring parantos ningali dina kaayaan sanés anu anjeun kedah nyarios sareng bapak anjeun saatos anjeunna lulus sareng ngaleungitkeun sagala hal ieu dina dada anjeun, sadayana bisnis anu henteu réngsé ieu. Sareng anu kuring lakukeun nyaéta panipuan kuring sadayana, sareng sadar yén kuring hoyong kuring naroskeun ka aranjeunna sadayana hal ieu. Sareng éta sapertos anu ngalangkungan prosés duka, tapi ogé pendak sareng jalma-jalma anu ti jaman baheula bapak kuring, sareng sadar aya seueur carita ngeunaan bapak kuring anu kuring henteu pati terang. Éta carita hébat - leres-leres pikaresepeun - sareng anjeunna ngalaman kahirupan anu liar, beunghar, tapi aya daerah anu anjeunna henteu pernah leres-leres nyarioskeun. 

Sareng teras engké nalika kuring mikirkeun ngadamel pilem salaku penghormatan ka anjeunna, tapi ogé pikeun ngaluarkeun kuring tina kepompong kuring, kuring sigana ngagunakeun éta salaku titik léngkah. Kumaha upami bapak anjeun kapungkur poék sareng éta milari anjeun. Éta mangrupikeun titik awal. 

Kuring angkat ka panulis, Toby Harvard, anu kuring damel sareng The Greasy Strangler sateuacanna, sareng gaduh waktos anu saé. Sareng, hehehe, urang semacam angkat ti ditu. Éta mimitina bakal janten pilem lo-fi anu super super, kusabab kuring resep, kuring ngabogaan pikeun nyieun hiji hal, sareng kami duaan resep, cita-cita anjeun teuing tinggi, kuring ngan ukur terang sabaraha lami pikeun nyandak pilem sareng ngajalankeun. Janten kuring resep, oh, ieu bakal janten milik abdi Dilahirkeun [seuri], éta bakal super ngerakeun, stok pembalikan 16 milimeter, kuring bakal némbongan deui tina témbok dalapan kali, éta bakal janten pilem anu handap kuring. 

Teras naskah anu Toby akhirna nyerat - saatos bouncing bolak-balik - saé pisan, tapi langkung seueur deui, sareng jinisna sapertos, wah, ieu langkung jahat tibatan anu kuring pikir. Tapi ogé éta naskah anu saé anu kuring resep nunjukkeun ka batur. Sareng nalika éta kaluar ka Elijah [Wood], sareng kabeneran anjeunna leres-leres resep kana éta, sareng sadaya prosés éta gancang dilacak.

Sireum Timpson

via Daniel Katz

Kelly McNeely: Elijah Wood sapertosna siga juara pikeun pilem genre offbeat, anu luar biasa. Naha anjeun damel sareng anjeunna ngembangkeun karakter Norval? Kumaha jadian Norval?

Sireum Timpson: Norval lumayan ditulis pikeun anjeunna. Jelas Élia nyandak naon anu anjeunna lakukeun pikeun unggal peran anu anjeunna kalibet, tapi karakter Norval lumayan sakumaha naskahna. Kuring ngagaduhan Toby nyerat sapertos latar tukang pikeun saha waé anu kalibet dina pilem éta, janten kami gaduh jinis prasejarah ieu, cekap pikeun hiji prékuel lengkep - sanés éta bakal kajadian - tapi cukup pikeun bahan anu euyeub. Janten upami salah saurang palaku hoyong asup kana pipikiran sakedik deui, aranjeunna ngagaduhan aksés kana sadaya inpormasi ieu ngeunaan tokohna. 

Tapi anjeun terang, hal penting Élias anu anjeunna bawa ka éta ngan ukur kualitas empati nyata sareng sakedik kamanusaan, anu - pikeun karakter anu panginten tiasa katégori kartun - kusabab anjeunna saéstuna siga alien anu murag kana ieu. liar, lansekap pedesaan, sareng ngan henteu hoyong angkat pikeun lauk standar tina ketukan cai. 

Kami resep hoyong anjeunna janten sakedik douchey, tapi ogé tiasa dikaitkeun deui, sareng kabutuhan anu anjeunna hoyongkeun kaluar tina bapakna janten tiasa dipikaharti pisan dina kaayaan éta. Sareng kuring pikir sadayana ngagaduhan masalah ieu, anjeun terang, masalah kolot. Aya rasa kangen ieu pikeun jalan kaluar sareng kéngingkeun waleran kana patarosan, sareng janten intina henteu ngaganggu éta - henteu kedah nganggap enteng éta. Kusabab urang terang yén éta kedah mayar, résonansi émosional éta kedah dianggo pikeun tungtung urang damel, sabab éta pisan kalakuan kawat luhur sapanjang pilem sacara tonally. 

Sireum Timpson

via Daniel Katz

Kelly McNeely: jeung Kadieu ka Pa ngagaduhan nada pergeseran anu cool sapertos kitu. Éta nurun ngaluncat sababaraha kali sareng lengkep 180an nyalira, anu kuring resep pisan. Naon pangaruh sareng inspirasi anjeun pikeun pergeseran nada sareng estetika sareng pilem éta nyalira?

Sireum Timpson:  Utamana, salaku pamirsa pilem, salaku anggota pemirsa, kuring ngan resep pisan maén hal sapertos anu diarepkeun. Henteu paduli kumaha saé didamel sareng dilakonan, upami éta jenis jalma leumpang, upami carita henteu pikaresepeun, kuring tiasa ngahargaan, tapi kuring henteu resep pisan. Sareng kuring sok hoyong pilem ieu di payun janten ngahibur. 

Janten ieu seueur tipayun panginten kumaha urang ngajaga perobihan? Kumaha carana urang narik kaluar 180an éta tanpa leres-leres ngagagalkeun sadayana ku cara ngajantenkeun giliran sareng ngalih teuing ageung. Éta sesah pisan kanggo terang iraha aranjeunna suksés dugi ka tingali ku pemirsa, upami éta hasil. 

Tapi dina hal inspirasi, kuring mah cinephile obsesip. Janten ngan aya jutaan pilem anu ayeuna aya hubunganana sareng DNA kuring sareng kuring henteu tiasa kabur ti éta. Aranjeunna kakarek kaluar tina naon anu kuring pikirkeun nyaéta naluri peujit, tapi écés ngan ukur sapertos, ngelingan anu jero pisan. Kami ngagaduhan témplat, kuring ngadamel sababaraha témplat skéma tina sagala jinis pilem sareng titik-titik touch anu kuring pikahoyong anu ngarujuk kana jinis humor hideung anu janten teu raoseun. 

Sato galak seksi mangrupikeun pilem anu urang teraskeun deui ka tempat anjeun leres-leres fasih, senang, dialog anu saé, tapi ogé kualitas anu matak ngaganggu ieu, sapertos, kumaha kacilakaan éta. Janten anjeun resep hoyong nyandak sadayana kana headpace tina tokoh utama dimana éta karasaeun éta rohangan rada aman, teras éta beuki ngaganggu, jeung anjeun jenis patarosan kumaha éta bakal balik. Janten anu henteu pikaresepeun mangrupikeun hal anu kuring resep pisan. Seueur pisan coba-coba sareng pikirkeun ngeunaan sudut pandang pemirsa, kumaha aranjeunna bakal maca hal.

Kelly McNeely: Kuring angkat sakumaha buta sakumaha kamungkinan kuring, anu mangrupakeun cara anu paling dipikaresep ku kuring ningali pilem, sareng kuring resep pisan sabab éta ngan ukur hebat pisan kumaha jalanna. Éta leres-leres ngajaga anjeun kana jempol.

Anjeun parantos ngahasilkeun sajumlah pilem genre anu hadé sapertos Turbo Kid, Deathgasm, jeung Omah… Naon - salaku produser - leres-leres ngagumbirakeun anjeun nalika ningali skrip? Naon anu anjeun pikagumbiraeun ngeunaan pilem?

Deathgasm via IMDb

Sireum Timpson:  Pamustunganana nalika kuring maca skrip kuring ngadeukeutkeun heula sareng pangpentingna salaku pemirsa anu dimaksad. Anu kadéngéna jelas pisan perdarahan tapi éta mangrupikeun hal anu sesah pikeun mareuman sadaya mékanika pamikiran anu biasana najong saatos anjeun ngamimitian maca naskah. Janten musna dina naskah mangrupikeun kajadian anu jarang. Kreatif kadang nimpa pamiarsa pasip sareng anjeun ngamimitian maca nganggo lensa anu langkung lega. Janten kirang caket.  

Kabeneran biasana aya hiji waktos dina skrip anu crystallises sampurna sareng anjeun tiasa ngabayangkeun langsung kumaha cara didamelna, sareng langkung-langkungna, kumaha cara maénkeunana pikeun pemirsa. Abdi populér di haté. Abdi hoyong sadayana anu kuring lakukeun pikeun ngaapresiasi sareng dianut ku pemirsa. Sareng mudah-mudahan éta sanés mangrupikeun panonton hiji!

Kelly McNeely: Anjeun nyebatkeun yén anjeun mangrupikeun kipas jinis anu gedé. Naon anu narik anjeun kana jinisna? Sareng kumaha anjeun milari ideu pikeun kekerasan dina pilem, éta leres-leres miceun anjeun. Béda pisan sareng anyar, sabaraha éta dilakukeun sacara praktis?

Sireum Timpson:  Éta lumayan seueur sadayana praktis. Kami parantos nyarioskeun perkawis kekerasan éta, Toby sareng kuring, sareng kuring ngagaduhan kawijakan gun anu ketat, kuring henteu hoyong aub dina pilem naon waé. 

Kuring mendakan aranjeunna bosen sapertos naraka, saur kuring aya cara anu langkung inovatif pikeun ngagunakeun kekerasan anu tiasa janten visceral sareng kumaha waé asa langkung aya hubunganana sareng pemirsa. Sareng urang ngan ukur henteu gaduh bedil di Selandia Anyar - leres ogé kami gaduh, tapi kami henteu gaduh bedil, per se - janten kami henteu peryogi éta. Pikeun kuring ngan ukur karasaeun siga fiksi ilmiah. Sareng flipside sanésna anu pikasieuneun teuing dipikiran, kalayan naon waé anu lumangsung. Janten kuring rada resep nyarios hayu urang teu ngalibetkeun aranjeunna pisan. 

Sami sareng telepon sélulér, urang damel titik anu saé pikeun ngaleungitkeun jalma-jalma anu gancang dina pilem, ngan kusabab kuring mendakan aranjeunna mangrupikeun karusakan tina pembuatan film modéren sareng jinis pilem anu didamel. Janten urang nyéépkeun seueur waktos pikeun néang cara anu senang pikeun nganyenyeri sareng nempatkeun Norval ngalangkungan ringer éta. 

Dina hal ngan ukur obsessed genre, teu aya waktos anu pasti. Unggal murangkalih hoyong kit monster dina taun 70an, nyaéta nalika kuring dewasa. Abdi ageung dikurilingan pilem Hammer Horror, sabab Selandia Anyar mangrupikeun nagara pasamakmuran, janten kami ngagaduhan seueur bahan ti Inggris; seueur pisan BBC, ITV, pikasieuneun mimiti anu ditingalikeun, sareng anu ngaheureuykeun kuring salaku budak. Éta mangrupikeun émutan salami-lami anu kuring bakar kana sinapsis kuring. 

Hiji tangent ageung ti dinya nyaéta nostalgia mangrupikeun hal anu anjeun gaduh, tapi anjeun henteu kedah mundur sareng mundur. Kuring ngalakukeun kasalahan pikeun balik deui sareng muter deui sababaraha pilem ti jaman budak, sareng tungtungna ngarusak kenangan anu saé sapertos anu anjeun gaduh, janten jaga hal-hal kakurung dina dada.

Kelly McNeely: Naha anjeun nyepeng téori panon kismis? Naha anjeun yakin yén téori anu anjeun tiasa nyaritakeun seueur tentang hiji jalma upami aranjeunna ngagaduhan panon kismis? 

Sireum Timpson: Kuring langkung ti panon hiu Robert Shaw sapertos jalma. Tiis, panon hiu paéh, éta bejakeun gedé kuring yén aya batur anu kuring kedah dijauhan. Janten kuring sigana sanés anu percanten kana teori kismis. 

Kelly McNeely: Abdi resep ka anjeun, éta rada langkung pikasieuneun nalika ningali éta panon hiu!

Dina Select Theatres Nationwide + Sadia dina Digital & VOD dina 7 Pébruari 2020.
Klik di dieu pikeun maca review pinuh kuring.

Posts Related

Translate »