imah Berita Hiburan Pikasediheun Tinjauan Blu-ray: The Pecut sareng Awak

Tinjauan Blu-ray: The Pecut sareng Awak

by admin
939 pintonan

The Whip and the Body mangrupikeun angsuran anu menarik dina kanon éksténsif pembuat pilem Italia Mario Bava. Dina hal carita, éta jauh tina karyana anu pangsaéna. Gerak lalaunan, kalayan plot anu tiasa saderhana ogé matak lieur. Nanging, sacara éstétika, usaha 1963 mangrupikeun prestasi hébat Bava - sareng éta nyarios seueur pikeun sutradara anu sacara lega dipasihkeun pikeun gaya visualna anu unik sareng pangaruh.

Naskahna, ditulis ku Ernesto Gastaldi (Torso), Ugo Guerra sareng Luciano Martino, dimaksudkeun janten waleran Itali pikeun adaptasi klasik Edgar Allan Poe milik Roger Corman - sareng éta kalolobaanana hasil. Henteu lami saatos balik ti pengasingan ka istana kulawarga, bangsawan sadis Kurt Menliff (Christopher Lee) dibunuh. Tapi siksa kulawargana jauh ti bérés, sabab misteri rajapati sadomasochistic kajadian. Panonton kéngingkeun patarosan naha hantu Kurt haunts manor atanapi upami salah sahiji pangeusi na jawab rajapati dendam.

pecut-na-awak-masih1

The Whip and the Body lumangsung dina abad ka-19, janten éta euyeub ku suasana Gothic, henteu benten sareng debut langsung Bava, Black Sunday. Tapi éta ditémbak dina warna anu mulya, nekenkeun warna biru sareng ungu kalayan aksen beureum. Dileupaskeun taun anu sami sareng Hideung Sabat anu sami ambisius na, The Pecut sareng Awak ngabantosan nyiapkeun dasar pikeun masa depan Bava. Sinematografer Ubaldo Terzano (Deep Beureum) pastina maénkeun bagian dina gaya visual, tapi Bava, henteu diragukeun, gaduh seueur masukan.

Kumisan ti visual, Pecut sareng Awak ogé kapuji pikeun pamaén gamelan na. Christopher Lee (The Wicker Man) nampi kiridit headlining pikeun peran pivotal na. Peminat pilem Italia bakal mikawanoh sababaraha anggota pemeran anu sanés sareng biasa Bava, kalebet Harriet Medin (Getih sareng Hideung Lace), Luciano Pigozzi (Getih sareng Hideung Renda), Gustavo De Nardo (Hideung Sabat) sareng Tony Kendall (Mulang tina Jahat Maot).

The Whip and the Body mangrupikeun tambahan pangénggalna pikeun koleksi Kava klasik's Bava, kalayan siaran Blu-ray anu leres-leres ngahirupkeun visual anu beunghar. Gambar definisi tinggi langkung saéna langkung poék tibatan siaran DVD sateuacana, tapi, nunjukkeun rékaman Kino, kuring condong yakin yén transfer bayangan mangrupikeun gambaran anu langkung akurat pikeun pilem éta. Kumisan ti gandeng, fitur khusus lone mangrupikeun koméntar audio anu dirékam sateuacanna ku Video Watchdog's Tim Lucas. Lagu anu pinuh ku inpormasi, sapertos biasa, tapi éta ogé tanggalna lucu (sapertos Lucas nyebatkeun peran Lee "anu bakal datang" dina Star Wars: Episode II).

pecut-na-awak-masih2

Sapertos seueurna produksi Italia dina jaman éta, pilem éta ditémbak kalayan palaku nyarios basa asli na teras diculik. Cakram kalebet versi Italia (kalayan judul anu cocog) sareng dub Inggris (nampilkeun batur anu ngalakukeun kesan Christopher Lee anu pangsaéna - sanés lalaki éta sorangan). Sora audio remastered na garing, kalebet skor kenangan Carlo Rustichelli (Kill Baby, Kill).

Fans debat The Whip sareng rengking Badan di antara pilemografi Bava anu terkenal, tapi sinematografi anu narik ati na henteu tiasa ditolak. Sanaos panginten sanés perkenalan anu hadé pikeun karyana, The Whip and the Body kedah diperhatoskeun pikeun ningali calon direktur fotografi. Témbak éndah leungeun hantu Lee, dimandian biru, lalaunan ngahontal tina kalangkang kana kaméra mangrupikeun salah sahiji kasaéan anu luar biasa.

Translate »