imah Berita Hiburan Pikasediheun 7 Pangarang Pikasieuneun LGBTQ Penting pikeun Daptar Maos Usum Panas Anjeun

7 Pangarang Pikasieuneun LGBTQ Penting pikeun Daptar Maos Usum Panas Anjeun

by Waylon Yordania

** Catetan Éditor: ”7 Pangarang Pikasieuneun LGBTQ Penting pikeun Daptar Bacaan Usum Panas anjeun” mangrupikeun tuluyan tina iHorror's Bulan Sombong Ngeunaan ngarayakeun pipilueun masarakat anu anéh dina genre horor.

Ah, Usum Panas. Hiji waktos kanggo linggih di pantai handapeun payung ageung sareng buku anu saé dina hiji panangan sareng inuman dewasa anu kuat di anu sanésna.

Maksad abdi ... naha aya anu langkung santai?

Entong hilap yén kami pameget horor, tapi, sareng kami ngarepkeun rasa tiis anu tangtu kana tulang tonggong sareng paranoia sakedik anu asalna tina novél horor anu saé pisan, bahkan di pantai sareng inuman anu déwasa.

Panulis dina daptar ieu nyangking seueur éta kana méja dina karya anu dikoléksi ku bonus khusus pikeun komunitas LGBTQ sabab éta sorangan mangrupikeun bagian tina komunitas.

Janten, hayu urang daptar daptar bacaan Usum Panas dimimitian ku saurang lalaki anu henteu peryogi pisan perkenalan.

# 1 Clive Barker

Maksad abdi, naha urang tiasa gaduh daptar ieu tanpa anjeunna?

Kuring moal poho naon hartosna kuring dinten anu kuring terang yén Clive Barker mangrupikeun lalaki homo. Kuring leres-leres kedah terang sateuacanna, tapi salaku kipas horor gay di kota alit di East Texas, kuring diajar henteu pernah nganggap nanaon ngeunaan saha waé paduli masalah anu aranjeunna nutupan dina tulisanana.

Mangrupikeun waktos mimiti-awal internét, taun mimiti kuring kuliah, nalika kuring mendakan tulisan anu aya di Barker, sareng kuring pikir haté rada lirén nalika ningali kecap "Barker, saurang lalaki homo ti Liverpool ..." Kuring terang kanyataanna anu hiji atanapi dua cimata ngalir kana pipi kuring.

Mangrupikeun momen anu kuat sareng kuat.

Barker, anu ogé pelukis, panulis skrip, sareng sutradara anu hebat, nyerat sababaraha novel sareng carita pondok anu pikasieuneun anu kuring kantos baca. Henteu émut yén anjeunna nyiptakeun penjahat-penjahat horor anu iconic sapertos Pinhead sareng Candyman, milikna Buku Getih, ngeusi sababaraha carita pondok paling asli anu pernah ditingali ku genre ieu, kedah diperyogikeun maca dina daptar pamiarsa horor.

Panulis mangrupikeun juru dongéng anu saé, nyiptakeun adegan anu pinuh ku seueul anu henteu siga anu matak pikasebeleun, tapi anu saleresna kuring pikahareupeun mangtaun-taun ti saprak kuring mimiti maca bukuna saderhana. Nalika anjeunna ngalebetkeun karakter anu aneh dina carita na, kanyataan yén aranjeunna homo atanapi lesbi, biseksual atanapi trans sanés mangrupikeun hal anu paling penting pikeun aranjeunna, ogé éta henteu janten alesan yén aranjeunna mendakan diri dikurilingan ku horor.

Nyaan, naon-naon anu ku pangarang sampurna pikeun daptar bacaan Usum Panas anjeun, tapi upami kuring kedah milih sareng milih bakal nyarankeun Buku Darah, Kabal, Sakramen, jeung Weaveworld.

# 2 Jewelle Gomez

Poto ti mobilhomecoming.org

Jewelle Gomez parantos hirup salah sahiji kahirupan anu paling narik.

Anggota pangadeg Aliansi Gay sareng Lesbien Ngalawan Fitnah (GLAAD), anjeunna parantos nyéépkeun waktosna dina garis payun anu merjuangkeun kasetaraan pikeun sadaya jalma. Nyatana, panulis, penulis drama, kritikus sareng panyair kantos nyerat, "Teu aya diantara urang anu kantos ngaraos yén urang tiasa ngantepkeun batur dina perjuangan kabébasan."

Tulisanana parantos diterbitkeun dina sababaraha jilid, sareng anjeunna parantos nyumbang kana antologi sapertos Perkara Poék: Abad Fiksi Spekulatif ti Afrika Diaspora, tapi éta mangrupikeun hiji buku khususna anu nyepeng tempat Gomez dina daptar ieu.

Carita Gilda, Novel debut Gomez, diterbitkeun taun 1991. Di jerona, saurang awéwé budak awéwé anu teu dingaranan taun 1850 kabur tina kahirupan na di kebon sareng mendakan dirina dibawa ku sakumpulan vampir awéwé anu ngajarkeun dirina ngeunaan kahirupan, sareng akhirna ngajantenkeun anjeunna salah sahiji diantarana .

Anjeunna nyandak nami Gilda, saatos ka vampir anu nyalametkeun anjeunna, sareng salami dua ratus taun ka hareup, anu maca dirawat hirupna sareng pangamatna di dunya sakurilingna. Gilda dipidangkeun salaku biseksual sareng masing-masing momen anu kami pasihkeun dina kahirupanna henteu ngan ukur hubungan sareng kahirupan masarakat hideung dina waktos éta, tapi ogé kana masalah seksualitas sareng pemberdayaan awéwé.

The Gilda Stories mangrupikeun sapotong fiksi vampir anu ngagugulung anu langkung ti jumlah bagéanna sareng mangrupikeun tambahan anu sampurna pikeun daptar bacaan naon waé.

# 3 Billy Martin aka Poppy Z. Brite

Fans pikasieuneun panginten henteu merta terang nami Billy Martin, tapi aya kasempetan anu saé upami anjeun maca anu gemet pisan di taun 1990an, anjeun maca karyana dina nami samaran Poppy Z. Brite.

Ku teu sangka aya salah saurang pameget terang dugi ka engké yén Poppy Z. saleresna mah lalaki homo transgender, tapi deui, kuring henteu nyangka salah sahiji urang sadayana kaget nalika urang terang, ogé.

Kaseueuran fiksi Martin ti taun 90an ngagaduhan sensitipitas lalaki anu jelas pikeun éta ngeusi sababaraha hubungan homo ogé karakter anu kabur kana garis kasaluyuan gender.

Nulis dina sababaraha gaya, Martin masihan kami kulawarga vampir anu paling henteu biasa di Jiwa Kaleungitan sareng ngenalkeun kami ka saurang nonoman namina Euweuh anu ngan ukur nyobian milari jalanna di dunya anu anjeunna henteu kantos katingalina lumayan pas.

(Catetan panulis: Kuring bener-bener hatur nuhun ka Billy / Poppy pikeun ngabantosan kuring pikeun mendakan lalaki anu kuring akhirna nikah. Anjeunna aya di ruang obrolan Yahoo dina nami Zillah, nami karakter tina buku Jiwa Kaleungitan, sareng kuring nyandak éta salaku tanda yén anjeunna jalma anu kuring peryogi kauninga!)

Martin ogé nyerat novella anu disebat Mayit Endah éta panginten mangrupikeun hal anu paling hina anu kuring kantos baca, sareng hartosna éta dina cara anu pangsaéna. Naon kajadian nalika pembunuhan sérial necrophiliac minuhan sérial pembunuhan kanibal sareng aranjeunna murag asih? Maca Mayit Endah, sareng anjeun bakal terang.

Ngan terang yén aya adegan-adegan tangtu anu teu tiasa dibaca dina buku éta. Aranjeunna bakal tetep sareng anjeun salamina.

Upami anjeun milari novel Jiwa Leungit, Ngaluarkeun Getih, jeung Mayit Endah kedah aya di luhur daptar anjeun!

# 4 Harun Dries

Kuring diwanohkeun ka Aaron Dries ku Lisa Morton, présidén Asosiasi Panulis Horror, nalika Editor-In-Chief kami Timothy Rawles nempatkeun kuring hubungan sareng anjeunna pikeun rekomendasi pikeun sora-sora anyar dina horor LGBTQ. Morton gancang ngaréspon nami Aaron sareng nyarioskeun carita ngeunaan kéngingkeun surat hate homophobic saatos buku kahijina diterbitkeun.

Kuring kedah nyarios anu bageur, sok imut ieu, Australia narik karpét langsung ti handapeun kuring kalayan novel anu pangpayunna, sareng kuring henteu kantos ningali datang.

Éta disauran Imah Ngahégak. Sigana mah salasahiji buku anu romantis pisan ngeunaan jalma-jalma anu bogoh ka Inggris di taun 1800an, leres henteu?

Leres, henteu ... éta sanés ieu pisan.

Imah Ngahégak museur kana sakelompok jalma anu kajebak dina beus ku supir beus anu teu waras, obat-obatan anu nahan aranjeunna dina témbakan. Éta kaayaan anu janten langkung radang nalika anjeunna nganteur aranjeunna ka bumi kolotna di tengah-tengah tempat sareng kulawargana anu sami kaganggu janten terlibat.

Carita dirina sorangan brutal, tapi anu matak parah, Dries gaduh ideu jenius dina jumlahna bab na mundur janten anjeun lalaunan mimiti karasaeun waktos parantos lami sakumaha kajadian dina buku buru-buru kana kasimpulan getihna. Éta leres murangkalih; anjeunna nempatkeun jam kiamat dina novelna sareng ampir masihan kuring serangan jantung ku éta.

Lajeng aya Budak Anu Murag, risalah ngeunaan hubungan antara bapa sareng putra, tukang nyiksa sareng nyiksa, sareng kanyataan anu atos atos sesat (henteu sadayana!) Lalaki saleresna bakal ngancurkeun sagala rupa anu aya di sakurilingna dina upaya ngajantenkeun dirina raos kuat.

Sareng bahkan henteu ngamimitian kuring Tempat pikeun jalma berdosa anu sumping kumplit sareng monyét ravenous, killer serial dina ramalan, sareng awéwé anu pireu ditéwak di antara aranjeunna di pulau tropis anu jauh. Éta ngan ukur pikasieuneun magis.

Kuring kantos bercanda sareng Aaron sababaraha kali ti mimiti paguneman urang yén kuring resep yén Joey ti "Friends" nalika kuring maca buku-bukuna. Kadang-kadang, kuring ngan ukur kedah nempatkeun éta dina beku dimana aranjeunna henteu tiasa nganyenyeri kuring bari.

Samentawis éta, anjeunna leres-leres mangrupikeun salah sahiji pamuda anu paling leres-leres disaluyukeun, anu optimis anu kantos kuring tepang.

Sadaya ieu pikeun nyebatkeun yén kuring henteu tiasa nyarankeun panulis ieu atanapi fiksasina cekap. Ieu carita anu bakal ngajantenkeun anjeun lemes tina émosional, tapi anjeun bakal bungah pisan anjeun ngantep diri ngalamunana.

# 5 Dane Figueroa Edidi

Lady Dane Figueroa Edidi lumayan mancarkeun kakuatan feminin sareng misteri. Artis performa hideung panulis sareng panulis ti Baltimore tumuh dikurilingan ku kateupastian sareng lanceuk anu nyiksa, bapak anu teu aya, sareng kulawarga anu masih indung anu sering nyobaan hubunganana sareng feminin Ilahi.

Masih, anjeunna pengkuh; anjeunna milarian bebeneran yén anjeunna terang jero dirina sareng pamustunganana anjeunna janten awéwé anu kuat yén anjeunna ayeuna. Dina karangan online, anjeunna ngabahas kahirupan kulawarga ieu sareng hubunganana sareng Jalan Déwi, sareng ogé momen anu kuat dimana anjeunna mendakan praktisi bersejarah anu dinten ayeuna ogé bakal disebat trans salaku momen anu ngahartikeun kahirupan.

"Sabalikna tina naon Hotepism, misogyny, kaunggulan bodas, kolonisasi sareng anti-trans pelaku kekerasan anu hoyong urang percanten," saur anjeunna, "jalma sapertos kuring aya di sana sareng penting pisan pikeun ngajaga tatanan spiritual sareng épémeral pikeun masarakat adat. Abdi di Bangsa-Bangsa di Afrika, kuring di Sumer, kuring di Roma, Di Asia, kuring aya di bumi ieu di Nagara Adat anu teu kaitung. Sareng, kuring masih aya di dieu. ”

Diantara seueur tulisanana nyaéta séri Déwi Ghetto. Novel dipuseurkeun kana awéwé trans ngora anu namina Arjana Rambeau, sareng anjeunna datang ka cekel idéntitasna salaku awéwé sareng dukun anu kuat.

Novel ngaburikeun garis antara lamunan sareng pikasieuneun, sareng éta ngan saukur kedah dibaca pikeun ngartos yén parapatan kuat Edidi nyiptakeun tempat gaib pikeun teror ku cara-cara anu anjeun henteu kantos tingali.

Mastikeun Bir, Penjaga, jeung Ngajelma aya dina daptar anjeun!

# 6 Thommy Hutson

Thommy Hutson mangrupikeun nami anu kedah dipikanyaho ku penggemar serius tina waralaba horor 80an. Henteu ngan ukur anjeunna nyerat buku dina A Nightmare on Elm Street, tapi anjeunna ogé salah sahiji produser anu nyandak Entong Bobo Deui: Warisan Elm Street hirup dina dokumenter pamungkas ngeunaan franchise.

Dina cara anu sami, anjeunna ogé ngabantosan ngahiji Kenangan Danau Crystal: Sejarah lengkep Jumaah kaping 13 pikeun urang sadayana geeks pikasebeleun di ditu di dunya anu teu tiasa cekap hal-hal sepele ngeunaan maniac anu nganggo parang parang favorit urang, sareng lalaki sareng awewe anu ngahirupkeun sareng maéhan anjeunna sababaraha kali.

Hutson ogé parantos nyerat pilem kanggo Syfy, pilem pitunjuk sutradara, sareng nembéan taun ayeuna ngahasilkeun novél anu pangpayunna namina Rétang. Henteu goréng pikeun jalma anu menawan, rada geeky, asli anu saé di LA.

Sateuacanna kuring marios novél Hutson sareng anjeun tiasa maca éta review lengkep didieu, tapi kuring henteu tiasa nekenkeun anjeun kumaha anjeun PERLU maca buku ieu upami anjeun resep ngareuah-reuah franchise sakola lami.

Éta ngan saukur salah sahiji novél horor paling ngahibur taun 2018 dugi ka ayeuna, jadi naon anu anjeun ngantosan ?!

# 7…. Anjeun Nyarios Kuring

Henteu serius, eusian kosong. Nyarankeun panulis horor anu anéh ka kuring anu kuring resep. Balikkeun kuring kana dunya anu kuring henteu acan ngalaman, diciptakeun ku pangarang LGBTQ berbakat anu hoyong ngaheureuyan audienna.

Abdi bakal ngantosan.

Posts Related

Translate »