Connect with kami

Movies

30 Pilem Horror Pangalusna Streaming Ayeuna

dimuat

on

Ladenan streaming dieusian ku pilem aksi sareng komédi Adam Sandler, tapi sacara praktis dipinuhan ku film horor. Meureun éta jumlah judul hébat; meureun éta jumlah fans horor? Barina ogé, éta ampir teu mungkin keur milih ti rébuan pilihan.

Tapi éta naon urang di dieu pikeun. Nalika urang ngaraosan leuweung poék tina dalapan jasa streaming–Netflix, Hulu, HBO Max, jsb…– urang kaluar kalayan kantong julukan anu saé, momen ikonik, sareng penjahat klasik. Teuleum sareng waspada: ieu sanés pikeun suri jantung.

The Evil Dead (HBO Max):

Sakapeung, anjeun ngan ukur hoyong ningali saurang lalaki nyandak sakumpulan monster. The Evil Dead ngakuan éta. Aranjeunna ditched plot pikeun monster mash kalawan leuwih getih, luncat-scares, sarta perkosa tangkal ti sagala sintreuk genre séjén pikeun titimangsa. Meureun maranéhna bisa geus dipigawé tanpa perkosa tangkal, tapi camerawork DIY ti Sam Raimi tetep salah sahiji feats paling impressive of Sinématografi di bioskop modern.

28 Dinten Salajengna (HBO Max):

Upami anjeun henteu hoyong nonton pilem ngeunaan wabah, kami kéngingkeun. Kitu cenah, 28 Days Later mangrupikeun pilem anu biadab, pikasieuneun anu pinuh ku kasieunan sareng momen anu teu diinget. Saé pisan Robert Kirkman nyarioskeun éta salaku inspirasi pikeun The Walking Dead.

Ngaleungitkeun (Pangutamana +):

Film horor pangbadagna 2018 nyaéta Annihilation. Bari tétéla jadi leuwih sci-fi ti horor, masih miboga sababaraha scares. Perjalanan anu diilhami Tarkovksy kana zona–gelembung fluoresensi tempat sato tumuwuh kembang sareng prajurit bosen–mangrupikeun pikiran-bangsat anu anjeun moal lami-lami hilap.

Imah (HBO Max):

Ngomongkeun pikiran-fucks, House mangrupikeun hal anu paling caket sareng asam di pasar. Hoyong ningali pianos jahat, ucing sihir, sareng cau ngobrol tanpa turunna psychedelics? Budak lalaki, naha urang gaduh pilem pikeun anjeun. Fitur debut Nobuhiko Obayashi sapertos campuran antara Scooby-Do sareng The Magical Mystery Tour, Suspiria sareng Salvador Dali. Anjeun kedah ningali éta pikeun percanten.

Cingcin (Hulu):

The Ring ogé lalampahan pikiran tapi dina cara béda. Éta pilem Jepang kalayan premis anu keren sareng tungtung anu gélo. Adegan dimana hiji awéwé crawls kaluar tina sumur jeung kana TV téh sagampil kacang sakumaha nanaon di House atanapi Annihilation. Meureun malah leuwih…

Narcissus Hideung (Saluran Kriteria):

Hideung Narcissus nyaéta fitur kalima ti The Archers. Éta sanés anu pangsaéna ku cara naon waé, tapi teras deui, aranjeunna ngadamel sababaraha pilem anu pangsaéna sepanjang waktos. Kumaha naon anu tiasa di luhur The Red Shoes atanapi A Canterbury Tale? Kitu saurna, aranjeunna nyiptakeun pilem Evil Nun sareng klasik 1947 ieu, nyiksikan atmosfir Technicolor anu bakal masihan inspirasi Benedetta sareng The Nun.

Imahna (Netflix):

Usaha horor panganyarna Netflix asup kana alam gaib. Ieu ngalibatkeun hiji imah nu haunted jeung sababaraha nu trapped, babarengan jeung palajaran ngeunaan kumaha éta kawas imigran di Inggris. Imah angker pikasieuneun, tapi pindah ka tempat anu teu aya anu katingalina anjeun tiasa langkung pikasieuneun.

Invasi tina Awak Snatchers (Tubi):

Henteu, sanés versi Donald Sutherland. Sutherland masih murangkalih dina waktos ieu. Aslina Invasion of the Body Snatchers mangrupikeun klasik Amérika ti Don Siegal, saurang juru film anu langkung saé tibatan Phillip Kaufman. Versi na tina dongeng alien-disguised-as-humans mangrupakeun métafora pikeun komunisme jeung evils nu nyumput dina tetempoan polos, sahingga sagala beuki pikasieuneun nalika "jalma pod" mimiti muncul out of nowhere.

The Shining (HBO Max):

Urang kedah nyandak sababaraha Kubrick di dieu. The Shining mangrupikeun hiji-hijina "film horor" na, tapi sadaya filmna gaduh unsur horor: geng perkosa (A Clockwork Orange), saurang lalaki anu runtuh (Barry Lyndon), spésiés anu ngaleungit (2001: A Space Odyssey) . Kubrick mangrupikeun maestro teror anu rendah, anu henteu pernah katingali langkung jelas tibatan dina koridor anu disandi warna tina The Shining. Jack Nicholson muterkeun bapana kalawan kampak pikeun grind. Saatos sabulan di Hotel Overlook, anjeunna mimiti kaleungitan pikiran sareng ngudag kulawargana sapertos sabungkus beurit. Redrum lumangsung.

Ngarayap (Hulu):

Éta buaya raksasa! Naon bisa jadi leuwih senang ti éta? Abdi bakal ngantosan…

Panon Tanpa Beungeut (Saluran Kriteria):

Anjeun panginten henteu acan kantos ngupingkeun éta, tapi Panon Tanpa Beungeut mangrupikeun salah sahiji pilem anu paling berpengaruh anu kantos dilakukeun. Pilem ieu ngailhaman The Skin I Live In, ogé sutradara sapertos Guillermo del Toro. Ieu nuturkeun ahli bedah plastik anu maéhan mahasiswa ku kituna anjeunna tiasa mesek raray sareng nempelkeun ka putrina, anu kulitna ruksak dina kacilakaan mobil. Gambarna surem, skor puitis, sareng endingna masihan harti anyar pikeun "nyalametkeun wajah."

Jandéla Tukang (Saluran Kritéria):

Éta carita anu parantos dicaritakeun sajuta kali. Aya anu ningali kana jandela tatangga. Lajeng, rajapati lumangsung, sarta aranjeunna nelepon babaturan pikeun nalungtik. Disturbia sareng The Woman in the Window dumasar kana premis anu sami. Hiji-hijina hal anu penting nyaéta versi Hitchcock dimana saurang lalaki sadar yén awéwé leungit.

Lebaran (Roku):

Lebaran kahiji éta top-kiyeu jeung bener robah game. Teras, urang ngagaduhan sababaraha sekuel anu…hadé. Panginten jahat henteu pikasieuneun nalika anjeun terang yén Srikandi bakal salamet, sareng salamet, sareng salamet, sareng salamet. Kuring mimiti nganggap Lauri Strode mangrupikeun anu abadi, sanés Michael Meyers. Anywho, aslina John Carpenter urang boga patok nyata jeung tegangan nyata. Kaméra ngalayang, skor kecapi, tembakan pambuka, Gadis Pamungkas… malah 11 sekuel henteu tiasa ngaleungitkeun novelty magnum opus Carpenter.

Ieu Nuturkeun (Netflix):

Naha éta pilem ngeunaan STD, atanapi éta iklan pikeun kondom? Abdi henteu tiasa mikir pilem anu sanés ngeunaan pentingna ngagem panyalindungan, anu hartosna debut sutradara David Robert Mitchell aya dina kelas sorangan. Ieu nuturkeun hiji awéwé anu haunted ku sétan anu dikirimkeun ka dirina ngaliwatan sex. Naha anjeunna bakal ngaliwat? Atawa bakal manehna tetep ngajalankeun? Jawabanana henteu pernah jelas.

Pan's Labyrinth (Netflix):

Guillermo del Toro aya di payuneun Dark Fantasy, sareng anjeunna ngiringan mainstream sareng Pan's Labyrinth. Bagian tina kaahlianna nyaéta ngahijikeun kreativitas sareng kanyataan. Carita awéwé di dunya sanés sigana henteu realistis, tapi dumasar kana horor Perang Sipil Spanyol, nyiksa budak, sareng ngalalaworakeun. Malah dina pilem anu ngagaduhan monster anu disebut "Pale Man," monster nyata nyaéta manusa.

Lalaki Siluman (HBO Max):

Anjeun panginten anjeun gaduh masalah kabogoh… Cecilia ngagaduhan kabogoh anu teu katingali sareng hoyong ngajebak anjeunna di agam. Manehna nyoba ngajalankeun, tapi ngan anjeunna bisa nyumputkeun.

The Omen (Hulu):

Henteu unggal pilem sareng budak jahat tiasa dianggo, tapi anu kieu. Damien mangrupikeun jinis murangkalih anu anjeun moal kantos ngijinkeun dimana waé caket putra anjeun, atanapi anjeun nyalira. Aya alesan anjeunna gaduh panganten anyar unggal

bulan, sarta éta lain alatan gaji goréng. Cukup pikeun nyarios jalma-jalma leungit, pamakaman dilaksanakeun sareng maot ngabagéakeun sémah di panto sapertos tikar wilujeng sumping.

Poltergeist (HBO Max):

Urang terang Steven Spielberg salaku sutradara, tapi anjeunna leres-leres janten produser ogé. Anjeunna ngahasilkeun sababaraha pilem pangsaéna dina taun 1980-an, sareng sidikna aya dina carita jurig anu beurat-efek ieu. Nalika budak awéwé mimiti ngobrol sareng sét televisina, hal-hal anu anéh mimiti kajadian. Moal lami deui, anjeunna diculik ku kakuatan jahat. Sateuacan anjeun tiasa nyarios "telepon ka bumi," anjeunna nyobian ngahubungi kolotna ti dunya sanés.

Suspiria (Tubi):

Henteu aya patalina sareng Suspiria Luca Guadagnino, Suspiria ieu ngeunaan rumaja anu asup ka akademi tari anu dijalankeun ku tukang sihir. Dina sababaraha waktos, anjeunna kedah milarian covenna sareng ngeureunkeun aranjeunna maéhan langkung seueur penari. Untung… Akademi mangrupikeun maze anu teu aya tandinganna tina arsitéktur Gothic, panto anu kajebak, sareng cai mancur getih layung. Skor Goblin ngarobih unggal tangga janten tangga ka naraka.

The Wicker Man (Amazon Prime, premium):

Éta pilem horor. Ieu komedi. Ieu carita rahayat. Ieu travelog. The Wicker Man mangrupikeun hal-hal éta sareng seueur deui. Saurang pulisi datang ka hiji pulo pikeun nalungtik leungiteun budak awéwé umur 12 taun, anu diklaim ku warga lokal henteu terang nanaon. Hal datang ka sirah nalika ritual maranéhanana (kutub menari?) Mimitian sigana beuki loba satanic, ngarah ka hiji tungtung anjeun moal ningali datang, sarta moal geura-giru poho.

Mercusuar (Amazon Prime):

Éta sintreuk horor? Tangtu éta! Kuring henteu terang naha seueur fans genre anu gampang pisan pikeun ngaleungitkeun potongan kamar hideung-bodas ieu nalika langkung seueur tegangan dina pigura tunggal tibatan kalolobaan pilem dina waktos jalanna.

Night of the Living Dead (Saluran Kriteria):

Night of the Living Dead bisa jadi teu nimukeun pilem zombie, atawa gerakan DIY, kawas kitu loba jalma sigana pikir. Tapi éta nyandak horor kaluar tina alam kastil sareng bayangan sareng kana cahaya modern. Diréktur George Romero nyebutkeun yén lolobana naon ngajadikeun debutna jadi husus-kaméra leungeun-diayakeun, lampu alam-éta ngan produk tina anggaran low pembuatan film. Leres, leres. Ngan genius anu tiasa narik naon anu dilakukeun ku Romero di dieu.

Les Diaboliques (Saluran Kriteria):

M. Night Shyamalan kedah nonton Les Diaboliques sahenteuna 20 kali sateuacan ngadamel The Sixth Sense. Pilem ieu nuturkeun lintasan anu sami: saatos Nicole ngalelepkeun salakina dina bak mandi, anjeunna ngalungkeun awakna dina balong. Lajeng manehna mimiti ningali salakina sabudeureun kota. Naha anjeunna hirup? Atawa manehna ningali jalma maot? Hmmm, kuring heran?

Carrie (Ngageter):

Carrie ayeuna ngalirkeun dina Shudder, janten sacara alami, urang kedah ngalebetkeun éta. Ieu peran kahiji Sissy Spacek, sarta manehna teu bisa geus hadé. Henteu unggal dinten anjeun tiasa ningali batur anu berbakat dina gambar anu diarahkeun kalayan saé ieu.

Midsommar (Amazon Prime):

Ari Aster sakali ngajelaskeun Midsommar salaku The Wizard of Oz dina suung, anu asup akal. Jalan bata konéng mangrupikeun ubar naraka di Midsommar. Aya kavling gambar menyimpang, kelir trippy, sarta pikiran mangled dina jalan ka festival Swedia ieu. Kami henteu di Kansas deui, éta pasti.

Katurunan (Hulu, premium):

Katurunan ogé diarahkeun ku Ari Aster. Sareng sapertos Midsommar, éta museur kana awéwé anu nyobian tetep hubunganana babarengan. Toni Collette maénkeun Annie, artis anu kaleungitan indungna sareng sieun kaleungitan salakina ogé. Manehna nyieun miniatur imah nya nu geura-giru leuwih ti miniatur; aranjeunna nubuat ngeunaan naon anu bakal datang. Upami anjeun teu acan ningali debut knockout ieu, naon anu anjeun tunggu?

Eraserhead (Saluran Kriteria):

Abdi bogoh sagalana ngeunaan Eraserhead. Nu matak hébat, atmosfir eerie, konsep cemerlang. Carita dumasar kana kalahiran putri David Lynch, sanaos orok éta langkung caket kana botol cai tibatan manusa. Henteu sadayana bakal aya dina panjang gelombangna, tapi kuring pasti.

Vampyr (Saluran Kriteria):

Aya deui pilem vampir kaluar aya ti Starbucks Coffees, tapi Vampyr teu kasampak kawas salah sahiji aranjeunna. Éta langkung impian tibatan pilem, langkung wanda tibatan rajapati. Éta sadayana Blade henteu: sepi, meditatif sareng nyegerkeun tulang.

Jaws (Amazon Prime):

Jaws mangrupikeun hal anu pangsaéna anu kantos dilakukeun ku Spielberg, eureun. Sapertos urang resep ET Indiana Jones sareng Jurassic Park, teu aya anu langkung ageung pikeun nyéépkeun sabtu minggu di Amity sareng Robert Shaw, Roy Schnieder, Richard Dreyfuss, sareng hiu raksasa.

The Conjuring (Netflix):

Pikeun anu terakhir ieu, kami hoyong masihan anjeun hal anu tiasa dinikmati ku sadayana. The Conjuring mangrupikeun jinis pilem anu pikaresepeun pikeun peminat horor sareng peminat Marvel, anu milarian thrill, sareng ucing-ucingan. Kumaha bae throwback ieu favorit diantara sakabeh demografi. Malah katresna rumaja pikir The Conjuring téh, kawas, sagemblengna cool.

Klik pikeun mairan
0 0 sora
artikel Peunteun
ngalanggan
ngabéjaan tina
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar

Movies

Adaptasi 'Anak Jagung' Ditujukeun ka Bioskop sareng Ngageter

dimuat

on

Ayeuna parantos ampir 40 taun Linda Hamilton jeung Peter horton ngagaduhan kana eta kalawan "Anjeunna anu walks tukangeun barisan,"Dina Fritz Kiersch urang Barudak jagong, dumasar kana carita ku Stephen King.

Kiwari, Bates waktos ngalaporkeun yén film sutradara Kurt Wimmer tungtungna bakal meunang release téater dina Maret 3, Jeung Shudder siaran release on Maret 21. Tapi entong bungah teuing, sabab ieu sanés remake atanapi reboot. Wimmer parantos nyarios yén versi ieu "ampir teu aya hubunganana" sareng carita pondok asli King atanapi pilem '84.

"Urang balik deui ka carita na bebas pakait ti dinya," ngawartoskeun sutradara macem.

Anjeun tiasa ogé perhatikeun tanggal produksina nyaéta 2020. Ieu mangrupikeun warta anu ageung nalika Wimmer badé syuting pilem na di Australia salami pandémik COVID. Ngaliwatan protokol kaamanan kaasup jarak sosial, aranjeunna junun meunang ngaliwatan éta.

nu ngasilkeun Lucas Foster ceuk dina waktos éta, "Anjeun tiasa téori sadayana anjeun resep ngeunaan protokol kaamanan, tapi dugi ka meunang on set, anjeun teu bener nyaho. Tapi kuring ayeuna tiasa nyarioskeun ka anjeun mustahil pikeun ngajaga awak kaméra jarak 1.5 méter.

Ieu diropéa nyandak carita pondok Raja teu némbongan ngalibetkeun pasangan nikah dina perjalanan jalan pisan. Sabalikna, éta mangrupikeun carita asal-usul ngeunaan kumaha sadayana sawawa di kota alit nyumponan tungtung pembunuhanana.

"Barudak jagong nuturkeun budak awéwé 12 taun di Nebraska anu kasurupan ku roh dina ladang jagung anu maot. Anjeunna ngarekrut murangkalih sanés di kota alitna pikeun ngamuk sareng maéhan sadaya déwasa sareng saha waé anu nentang anjeunna. Budak SMA anu terang anu henteu saluyu sareng rencana éta mangrupikeun hiji-hijina harepan kota pikeun salamet. — Bates waktos

Pastikeun tetep mariksa deui ka iHorror pikeun trailer sakali turun. Sareng hayu urang terang naha anjeun resep kana konsép ngajauhan tina carita aslina, atanapi upami anjeun resep nuturkeun carita pondok Raja anu langkung caket.

Continue Reading

Harita pilem

[Sundance Review] Brutal 'Talk to Me' Bisa Jadi Judul Midnight Best Festival

dimuat

on

Pilem horor Australia mangrupikeun sababaraha genre anu pangsaéna. Aranjeunna teu sieun nyorong wates duanana carita atawa gore. Katingali ti mimiti éta Nyarios ka abdi geus pindah meuntas - cara meuntas - maranéhanana garis sarua. 

Dina pilem ieu, zoomers bray dina crossfire gaib sanggeus ngajalankeun tantangan seance trendi ku ngagunakeun leungeun dilestarikan jeung leungeun tina psikis a. Ieu gateway maranéhna pikeun dunya séjén tempat sétan plot pikeun ngamanipulasi kahirupan manusa. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta sasalaman panangan sapertos kaulinan karnaval "nguji kakuatan anjeun" pikeun ngahubungi. Éta ogé ékspérimén siap Tik Tok anu saé dimana pandangan sigana bakal naék.

Kalayan sagala kamewahan rumaja, nalika réréncangan ieu ngumpul, karasaeun sapertos HBO euforia sareng Conjuring pulas. Abdi malah bakal dugi ka ngabandingkeun éta The Jahat Dead, monster di dieu téh sagampil sengit na awon. Aya ogé anu beurat James Wan pangaruh ti tukang na Insidious poé. Gandeng sagala hal ieu kalawan a Creepypasta-tipe carita tur anjeun tiasa ngabayangkeun jenis naraka naon anu bakal meuntas ngaliwatan.

Mimitina, para rumaja seneng-seneng diilikan hiji-hiji, syuting unggal skenario. Nyaéta dugi ka salah sahijina kajantenan ku roh anu kuat anu nganyenyeri hostna ku cara maksa anjeunna ngabakar sirahna kana permukaan anu keras. Tapi teu saméméh manipulasi anjeunna noyod kaluar panon sorangan lajeng squeamishly ngajalankeun dina basa-na-sadaya-make-kaluar sési kalawan bulldog piaraan. Anjeun maca éta katuhu.

Kakejaman teu ditungtungan. 

Para déwasa yakin yén rumaja ngalakukeun ubar-ubaran keras saatosna tatu. Mun ukur ubar nyata éta kasus. Barudak meunang "luhureun" dina harta ieu, tapi dina ngalakukeunana, tanpa disadari nyéépkeun liang antara dunya nyata sareng akherat dimana roh-roh jahat datang sareng ngamanipulasi pamilon kaulinan. 

Protagonis urang anu bermasalah, Mia (Sophie Wilde) geus yakin manehna geus nyieun kontak jeung indungna maot ngaliwatan salah sahiji sesi. Ieu momen heartwarming, hiji-hijina, dina barrage relentless gambar disturbing ieu anjeun moal bisa unsee.

Pilem diarahkeun ku YouTuber kembar Danny jeung Michael Philippou. Sanajan sedeng layar leutik maranéhanana, ieu guys boga masa depan dina tempat nu leuwih gede. Nyarios ka abdi mangrupa amalgam gagasan ditambang tapi duo ieu ngajadikeun aranjeunna hadé. Malah sajauh nempel badarat anu ampir sampurna anu anjeun terang dina genre ieu jarang. 

Éta ogé nyegerkeun ningali aranjeunna ngijinkeun karakter utama urang, Mia, laun-laun kana kagila-gilaan tanpa narik stunts anu murah ngan ukur pikeun nenangkeun pamiarsa anu dimaksud. Masing-masing nyingsieunan tujuanana, unggal monster dikembangkeun sareng naon anu kedah dicarioskeun penting.

Wilde henteu kantos ngantepkeun genre éta langkung saé. Manehna muterkeun Mia kalawan rasa subdued tina kalemahan. Anjeun tiasa ningali, upami éta sanés maotna indungna, awéwé ngora ieu moal murag dina perangkap tekanan peer konyol. Pikeun narik éta seueur lapisan kaluar tina aktris sanés mangrupikeun hasil tina bengkel akting anu mahal, tapi mangrupikeun tanda béntang masa depan anu ngasah karajinan na.

Nembongan sutradara ningali bakat di Wilde sareng fokus kana éta tinimbang sababaraha aktor anu sanés. Alexandra Jensen sakumaha Jade muterkeun sahabat supportive, tapi teu ka tingkat gadis final kami biasa. Jeung Joe Manuk sakumaha Riley, nu kasurupan, nyaeta pikasieuneun salaku harbinger naraka.

The Philippou urang meureun screamed kaluar nyaring nalika aktris Samaun Miranda otto (Chilling Adventures of Sabrina, Annabelle: Nyiptakeun) ceuk oke kana naskah. Anjeunna luar biasa dina sagala hal anu anjeunna laksanakeun. Manehna brings Polandia ka pilem geus bersinar.

Teu aya seueur kasalahan anu kedah ditunjukkeun Nyarios ka abdi. Sinématografina pantes dironjatkeun sakedik, sareng ideu koléktif karya-karya kapungkur teu tiasa dipungkir, tapi pilem éta henteu kantos nyobian ningkatkeun ideu ku janten tambahan. Éta sadar pinuh yén éta nginjeum, tapi anu dibayar ku tukang film langkung seueur tibatan anu dicandak.

Nyarios ka abdi mangrupakeun bagéan tina Bagéan tengah peuting Festival Film Sundance 2023.

Continue Reading

Harita pilem

[Sundance Review] 'In My Mother's Skin' nyaéta Dongeng Horrific

dimuat

on

Tina tembakan pambukaan Kenneth Dagatan Dina Kulit Indung Kuring, pemirsa anu warned ngeunaan naon aranjeunna dina keur. Éta mangrupikeun visi mayit anu kalaparan, tapi nalika kaméra nuju ka kénca, aya anu nyoco ka aranjeunna.

Adegan ieu lumangsung dina ahir Perang Dunya II di Filipina. Saurang pamuda anu namina Aldo sareng kulawargana ditawan ku pasukan penjajah Jepang anu ngabajak agamna milarian anu disangka tumpukan emas. 

Aldo huluna kaluar sorangan dina maot peuting pikeun meunangkeun pitulung, ninggalkeun pamajikan gering na (Beauty Gonzalez) jeung dua barudak maranéhanana, hiji putri ngaranna Tala (Felicity Kyle Napuli), sarta putra ngora, Bayani (James Mavie Estrella). Sanggeus sapoé, urut pasti bapana geus ditelasan, sarta pikeun sway pikiran nya, manéhna jeung lanceukna indit kaluar pikeun néangan manéhna, tapi papanggih hiji awewe aneh tapi beautifully diasah dina kabin rundown.

Dagatan (Ma-2018) narik jumlah beurat ti Hansel sareng Gretel dina tahap ieu. Tapi infuses dongeng na gambar horrific nagara perang, kaasup korban pikareueuseun na, beungeut maranéhanana beku di teror ditinggalkeun ka decomposed di buka.

Dina Kulit Indung Kuring: Epicmedia Productions

Salaku tambahan, teu siga dongéng Grimm, antagonis sanés tukang sihir kuno anu pikasieuneun, tapi awéwé geulis anu ngagem ageman regal sareng fascinator jangjang holografik nyorot wajahna. Pilem condong pisan kana simbolisme Virgin Mary. Ieu teu cukup ciptaan Guillermo del Toro mahluk, tapi teu kirang unsettling. 

Sutradara teases panongton na ditangtukeun pikeun tetep panasaran ngeunaan bagian underdeveloped tina storyline. Sababaraha bisa nelepon ieu kaduruk slow. Salaku conto, indung anu gering dipasihan ubar ku putrina - kado anu ditampi ti jurig - tapi épékna katingalina jahat sareng anjeunna katingalina lalaunan kasurupan salami sababaraha dinten. 

Pilem nunjukkeun yén percanten kana hiji hal tina desperation tiasa ngahibur dina jangka pondok, tapi upami kayakinan éta ngan ukur nyamar salaku anu saé, kumaha sacara teu sadar ngadalikeun iman? Sareng telat pikeun ngabatalkeun naon anu parantos dilakukeun? Ieu ogé métafora pikeun perang jeung karanjingan, dua contentions séjén film urang. 

Dina Kulit Indung Kuring: Epicmedia Productions

Ngan bagian tina horor di Dina Kulit Indung Kuring asalna tina milik indung sacara bertahap. Anu sanésna nyaéta kumaha pikiran ngora, sapertos Tala, nalika ditinggalkeun pikeun nyalira sering ngaréspon sacara impulsif tanpa pamikiran kritis. Ieu kontras jeung Disney urang dunya homogenized dimana barudak miboga kamampuh mingpin tanpa pangalaman, nyanghareupan jahat maké alchemy, sarta salamet kaayaan horrific, munculna unscathed mental. 

Pikeun Srikandi urang Tala, kawas Ofelia di Labyrinth Pan urang, alam semesta kasar tempat manehna hirup petunjuk dina jalur ngarah ka alam lamunan. Tapi dunya éta, mantuan dina jangka pondok, sagampil korupsi, ngeusi beasties nipu sorangan.

Naon Dina Kulit Indung Kuring ngajadikeun painfully jelas dina naratif sorangan éta agama, utamana Catholicism, sarta precepts na, eunteung dongeng jeung littered kalawan iman buta. Imah ékspansi Tala parantos ngarobih didedikasikeun ka déwa Katolik tapi kakuatan pelindungna henteu pernah wujud sanajan kakuatan, boh manusa sareng gaib, ngarusak aranjeunna. Dagatan sigana nyarios yén jahat mangrupikeun hiji-hijina kakuatan anu bakal nunjukkeun dirina ka manusa sacara real-time bari iman ngimbangan engké.

Dina Kulit Indung Kuring mangrupa dongéng muluk-muluk Guillermo del Toro urang pangaruh. Landskap anu dipiguraan anu indah dicaangan ku cahayana dina skala kulawu-biru, cocog sareng dunya anu pinuh ku kasieunan sareng tragedi.

Napuli masihan Tala rasa tahan banting dina ambisi buta rumaja na. Anjeunna hoyong janten kakuatan anu nyalametkeun kulawargana, tapi anjeunna sesat. Salaku aktris ngora, ieu tiasa sesah diekspresikeun dina aksi langsung, sigana langkung cocog pikeun sulih sora Disney, tapi Napuli nyandak tantangan kalayan aplomb anu pikasieuneun.

Dagatan (sareng urang anu ningali) terang yén caritana henteu nuju ka tungtung Disney. putri-Na, bloodied jeung kapangaruhan, geus endured teuing pikeun éta. Ieu dina kecap ahir dialog saméméh sks roll yén pilem ieu proyek hikmah na ka panongton, tapi kawas dina paling tungtung dongeng nipu, bener teu aya "Happily Ever After".

Dina Kulit Indung Kuring mangrupakeun bagéan tina Festival Film Sundance 2023 susunan.

Continue Reading